Muonionjoelle heinäkuussa

Home Forums Kalapaikat ja kalalajit Muonionjoelle heinäkuussa

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #284038 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Heinäkuun lomalla ajattelin tutustua Muonionjoen lohen uisteluun. Onko kuun jälkimmäinen puolisko Kolarin korkeudella aiheelle liian myöhäinen. En tietenkään odota mitään ihmeitä ensimmäiseltä kokeilultani mutta olisihan se mukava jos olisi edes mahdollisuus saaliiseen. Opetuksen suunnittelin ostavani joltakin paikalliselta kalastusyrittäjältä. Mitä sanovat palstan asiantuntijat suunnitelmistani? Viime kesänä samoihin aikoihin joella käydessäni kalastusaika oli aika tavalla ohi, mutta se johtui ilmeisesti helteistä, jotka olivat lämmittäneet joen veden niin, että kalat vain makoilivat pohjassa.

  #284049 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Muonionjoki, kuten kaikki muutkin lohijoet, on altis sääolosuhteille. Jos ne ovat tuohon aikaan otolliset, luulisin saaliinsaamisen mahdollisuuksien olevan noilla korkeuksilla ihan ok.

  Tiukkoja siimoja!

  Jari / Erä

  #285948 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  No niin, suunnitelma tuli toteutettua. Ostin kahden tunnin opastuksen Muonionjoen lohenuistelun saloihin, ensin 30 min teoriaa ja sitten loppuaika uistelua käytännössä. Lyhyen ruokatauon jälkeen lähdin sitten toteuttamaan saamiani oppeja. Vaimoni istutin moottorin käyttäjäksi ja itse soudin. Oliko opetus erinomaista vai oliko oppilas harvinaisen vastaanottava, tai sitten minulla kävi vain hirveä säkä, mutta noin tunnin uistelun jälkeen yli 7 kg lohi nappasi ja sain sen vielä ylöskin.
  Opastus oli minusta tarpeellinen, koska koskaan en ole millään joella ollut ja varsin voimakas virta oli kaltaiselleni järviuistelijalle uusi ympäristö. Lisäksi leppoisa eräopas kertoi soudellessamme mahdollisista tärppipaikoista ja tutustutti minut samalla lohen elintapoihin. Moni asia tuli siinä selväksi eikä minun tarvinnut opetella kaikkea aivan alusta omatoimisesti ja virheiden kautta.
  Koko juttu kursseineen ja väline- ja venevuokrineen ei ollut aivan halpaa, mutta kurssi on nyt käyty ja jatkossa riittää pelkkä veneen ja välineiden vuokraus. Omien vapojen kuljetus Lappiin on tietysti mahdollista, mutta tuskin vaivaudun muutaman kalastuspäivän takia, ei se niin kallista ollut. Ja oman jokiveneen osto ei missään tapauksessa ole suunnitelmissani. Kalastuslupa Muonionjoelle on myös aivan kohtuuhintainen.
  Lapin lomailuni sai nyt uuden jutun mitä tehdä. Virvelin heittely pusikkoisella purolla tai hyllyvärantaisella lammella hyttysten keskellä ei koskaan ole tuntunut minusta houkuttelevalta, mutta lohenuistelua tulen harrastamaan jatkossakin.

  #285963 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Hienoa että reissu oli onnistunut! Jokisoudussa jos missä hyvästä opastuksesta on paljon hyötyä.

  Jari / Erä

  #291436 Ilmoita asiaton viesti
  Johannes
  Participant

  Yritän testalinkkaamista. Katsotaan toimiiko

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.