Loopin perhovavan kestävyysongelma

Home Forums Perhokalastusvälineet Loopin perhovavan kestävyysongelma

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #289919 Ilmoita asiaton viesti
  Oskar
  Participant

  Tällainen ihmetarina:
  Ostin viimeisenä markkavuotena elämäni ensimmäisen uuden perhosetin. Erä-lehden sosittelemana 1000 markan Loopin setin (Loop, Adventure, 9`0″ – 3 pcs #6, Adapted graphite 2 . 4). Kuluneina vuosina vapaa olen käyttänyt eniten kotirannassa heittoharjoituksissa saaliina särkiä ja ahvenia. Kerran kesässä vapa ollut Pohjoisen reissuilla mukana, joissa kalastus on ollut virvelipainotteista. Perholla muutama pikku harri. Eli vapaa ei ole paljoa rasitettu ainakaan kalojen takia (yritystä toki ollut) ja muutenkin pidetty kuin arvoesinettä – toisin kuin virvelivapoja, jotka kalapaikan vaihdon yhteydessä ovat missä milloinkin sekaisi.
  Noin 5 votta sitten virveli- ja perhovapa olivat sidottuna hyvinkin asiallisesti repun taakse, kun käveltiin Nuortille. Tauolla kuului jostain kuin porsliinin helähdys ????? Rannassa selvisi, että perhovapa oli mennyt poikki kakkososasta, kuin olisi rautasahalla sahattu. Korjasin kotona vavan ja kalastus jatkui korjatulla entiseen malliin.
  Sitten viime syksynä päätin käydä vielä kerran heittelemässä kotirannassa ja aloin laittaa siimaa paikoilleen kuten se normaalisti laitetaan. MUTTA sitten alkoi päätykappale katketa tästä siimanlaitosta, lievästä taivutuksesta kuin tulitikku. Ohuin osa katkesi neljään osaan! Rips ja raps!
  Onhan vapa tosiaan yli 15 vuotta vanha, mutta ei se voi selittää katkeamista. Omistan lukuisia vielä vanhempia virvelivapoja ja yhden käytettynä ostetun yhden käden perhovavan, joita on käsitelty aika kalamiesmäisen roheesti. Ei mitään vastaavaa.

  Löytyykö selitystä, vastaavia tapaksia??
  Onkohan Loopilla vastuuvakuutusta (heh)?? Maine ainakin meni minun silmissäni.

  Oskar

  #289945 Ilmoita asiaton viesti
  Anssi Uitti
  Keymaster

  Terve!

  Onpas aika metka tapaus. Äkkiseltään on kyllä vaikea keksiä syytä moiseen, sillä pidän kuitujen tai niiden sideaineen väsymistä tms. kuitenkin aika epätodennäköisenä. Voin olla väärässäkin, mutta toisaalta kalastan aika paljon iäkkäillä lasi- ja hiilikuituvavoilla, joissa luulisi kyseisen ilmiön jo aikaa sitten esiintyneen.

  Muistan toisaalta, kuinka Antti Sorro demonstroi takavuosina Perhomessuilla, kuinka pieneltä tuntuva terävä kolhu vaikuttaa vavan kestävyyteen. Näpäköitä pikku iskuja aihioon, jonka jälkeen hiilikuituvavan pätkä katkeili pelkin sormivoimin hyvin herkästi kuin tulitikku. Kun sinun tapauksessasi vapaa on varjeltu kolhuilta, ei tämäkään sitten kuitenkaan voi selittää ilmiötä.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.