Lapin riekkokannat

Home Forums Metsästys & riista Lapin riekkokannat

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #294316 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Olin Lapin länsiosissa kanalintujahdissa syyskuun lopulla. Lisäluvat syysmyynnissä olivat vähissä, tiedotusvälineissä kerrottiin kolmiolaskennan osoittaneen, että erityisesti riekkokannat olivat romahtaneet. Alueen lintutiheys oli julkaistujen tilastojen mukaan huono. Odotukset saaliiseen eivät olleet korkealla. Omat lupamme olimme ostaneet jo kesämyynnistä.
  Yllätys oli melkoinen kun riekkokannat osoittautuivat ennätysrunsaiksi. Neljän parvi ei ollut harvinainen ja olipa muutamia yli kymmenen linnun parviakin. Seisovalla koirallamme oli tilanteita päivässä kymmenen pintaan. Kolmena päivänä viidestä piti metsästys lopettaa ennen aikojaan kun päiväkiintiö, kolme lintua per metsästäjä, tuli täyteen.
  Miten lintukannat oikein lasketaan, jos tuollaisia heittoja on arvioiduissa määrissä? Viime kesänä laskennat sattuivat kesän ainoaan helteeseen. Onko sillä merkitystä? Vai laskevatko paikalliset laskijat tahallaan kannat alakanttiin, jotta vieraslupia myytäisiin mahdollisimman vähän? Aikaisemminkin olen ollut huomaavinani, että todellinen ja arvioitu kanalintukanta ei välttämättä pidä aina paikkaansa edes etelämpänä, mutta nyt ero oli todella selvä.

  #301669 Ilmoita asiaton viesti
  Samoaja
  Participant

  Kyllä niitä Riekkoja melko heikosti on ollut mitä itse syksystä-marraskuulle metänny.

  1 isomman nipun nähnyt max.8 lintua, muuten 1-3 riekkoa hajanaisesti.

  Kyllä se on kylmä kevät mikä vaikuttaa.

  Riippuu paljon paikasta missä liikkuu ;)

  Nyt näkynyt jokunen teerikin ja rauhoitettuna ollut syksyn.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.