Koiran kanssa vaeltaminen

Home Forums Ulkoilu & retkeily Koiran kanssa vaeltaminen

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #295676 Ilmoita asiaton viesti
  Siiri
  Participant

  Olisi mukava kuulla juttuja vaelluksesta koiran kanssa. Olen pitkään suunnitellut reissua ja ajatuksena on ottaa saksanpaimenkoirani mukaan vaellukselle. Kenties koiralle kannattaa ostaa gps-liivi, jos se vaikka eksyy omille teilleen. Tai ehkä sellainen metsästysliivi. Mutta kokemuksia koiran kanssa vaelluksesta olisi kiva kuulla.

  #295706 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  En ole vaeltanut mutta kylläkin metsästänyt koiran kanssa. Pari huomiota tuli mieleeni.
  Ensinnäkin metsästysajan ulkopuolella koira ei saa olla vapaana, vaan joko kytkettynä tai omistajansa täydellisessä valvonnassa. GPS on silloin turha, samoin oranssit liivit, koska koira ei voi kadota mihinkään.
  Kansallispuistoissa koiria ei saa pitää vapaan millonkaan.
  Myös metsästysaikana on huolehdittava siitä, että koira ei aiheuta muille eläimille tarpeetonta haittaa, esimerkiksi poroja koira ei saa missään tapauksessa jahdata.
  Koiran muona, varsinkin pitemmällä vaelluksella, voi tulla taakaksi isännälle. Tästä pääsee kun hankkii koiralle oman repun jossa kulkevat sen muonat ja mahdollisesti myös makuualusta. Varsinkin isompi koira jaksaa hyvin kantaa tuollaisen taakan.
  Autiotuvissa ja varaustuvissa yövyttäessä on otettava huomioon mökin muut asukkaat. Kaikki eivät pidä isoa vilkasta koiraa miellyttävänä mökkikumppanina, allergiat ovat myös yllättävän yleisiä. Ei pidä missään tapauksessa loukkaantua vaikka koira joutuisikin ulos yöksi.

  Minä en ole koirille allerginen, enkä vierasta kookastakaan koiraa, mutta perheestäni löytyy myös koira-allergikkoja.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.