Kiinnostaako pelisuunnittelu? Lue hyödylliset vinkit!
- This topic has 0 replies, 1 voice, and was last updated 20.04.2017 at 20.4.2017 15:11 by .
- You must be logged in to reply to this topic.
Home › Forums › Nuotiopaikka › Kiinnostaako pelisuunnittelu? Lue hyödylliset vinkit!
Oululainen SignOn julkisti helmikuun alussa uuden karaoke-teemaisen mobiilipelin, jonka ovat ladanneet jo tuhannet ihmiset. Tässä on vain yksi esimerkki siitä, miten pelaaminen on muuttunut digitalisaation myötä tavalliseksi osaksi suomalaisten vapaa-aikaa. Monelle voi kuitenkin tulla yllätyksenä, kuinka paljon työtunteja tarvitaan, että ideasta paperilla saadaan toimiva peli. Pitkäjänteisen työn lisäksi suomalaisen pelialan kehittyminen on vaatinut myös teknologian ja talouden kehittymistä vuosikymmenien ajan, sillä peliteollisuus on lähtenyt liikkeelle jo 1980-luvulla tietotekniikkaharrastajien näppäimistöiltä. Tekniikan kehittyessä vuosien varrella pelisuunnittelun harrastajat kerääntyivät ryhmiksi, jotka alkoivat kilpailla keskenään tekemällä uusia, moniulotteisempia ja visuaalisesti näyttävämpiä pelejä. Tätä 1990-luvun kultaista aikakautta kutsutaan demoskeneksi, jolloin perustettiin monia vieläkin toimivia pelialan yrityksiä, kuten vuonna 2016 Quantum Breakin julkaissut Remedy. Heidän, kuten myös kymmenien muiden peliyritysten historiaa on nähtävillä Tampereen Vapriikin pelimuseossa, jossa vierailijat pääsevät tutustumaan interaktiiviseen näyttelyyn pelaamalla.
Tulevaisuudessa pelialan työntekijämäärien nousu 2000-luvun taitteen alle kahdensadan henkilön määrästä yli kahteen tuhanteen tulee Tekesin mukaan nousemaan vielä lähes tuhannella vuoteen 2020 mennessä, joten tarvetta uusille taitaville tekijöille riittää. Peliala on Suomessa muuttunut globaaliksi ammattimaiseksi kilpailutoiminnaksi, joten alalla menestyminen vaatii harrastuneisuuden lisäksi myös ammatillista osaamista ja innovatiivisuutta.
Kiinnostus pelisuunnittelua kohtaan on huomattu koulutusmarkkinoillakin, sillä esimerkiksi Oulun ammattikorkeakouluun on perustettu vuonna 2012 Oulu Game Lab, joka on start up -henkinen pelien harrastajille suunnattu opintokokonaisuus. Sen puitteissa voi suunnitella ja jopa julkaista oman pelinsä, jos ajatus yrittäjyydestä tuntuu ajankohtaiselta. Jos pelisuunnittelu kiinnostaa, ammatillista koulutusta on tarjolla toisen asteen koulutuksista korkeakouluihin.
Kaldoaivin erämaa-alue päihitti Siuronkosken kalapaikkana tai ainakin pidem...
Oravankarvoista sidottu Ekorre on ollut Pertti Kanervalle monipuolinen luot...
Mittoihin istuva haulikko on onnistuneen riistalaukauksen perusta, mutta mi...
Santahaminan sotilasalue ei ole kaikille avoin. Vain harvat voivat hiipiä a...
Iso Ahvenjärvi sijaitsee Pyhännän kuntakeskusksesta 18 kilometriä kaakkoon....
Kirjauduit palveluun rekisteröityneenä käyttäjänä. Voit osallistua keskusteluihin ja lukea palvelun maksuttoman sisällön. Tilaamalla saat käyttöösi koko digipalvelun.
HUOM! Jos sinulla on voimassa oleva Erän tilaus, kirjaudu Otavamedia-tilin tunnuksilla. Ongelmatilanteissa voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluun.
Voit myös tilata palvelun käyttöösi tästä.
Siirry tästä Erän Kalakeli-sovellukseen: WWW | Android | iOS