Kela koskelle?

Home Forums Heittokalastusvälineet Kela koskelle?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #283909 Ilmoita asiaton viesti
  Oskar
  Participant

  Kalastan mieluusti pienehköissä koskisissa joissa esim. Ruotsissa Jokkmokin ja Arjeplogin seuduilla. Hyvä Ruotsi, tässä asiassa; paljon jokia, paljon erämaata, halvat luvat.
  Välineinä ”honkkari-keloja” (Shimano 2500RB, Daiwa Legalis 3000SH) eli n. 40-60 ekun vehkeitä.
  Ongelmana on se, että kelaus pitäisi saada salamana alkuun, kun lippa osuu veteen. Jos myöhästyt nanosekunnin, niin viehe kiven kolossa. (Viime kesänä Ruotsi rikastui 3 luottovieheellä, kupari-Meps.) Ko. keloissa kampi jökähtää heiton jälkeen sangan ollessa vielä ylhäällä. En ole opetellut napsauttamaan sankaa alas – eikä oikein aina ole aikaankaan täsmäheitossa. Ikivanhassa, mutta jo pikkuvikaisessa, Shakespearessa jökkäystä ei tapahdu.
  Siis tietäisikö joku: Onko olemassa halvahkoja keloja ilman tuota murhetta vai pitäisikö ostaa umpikela. Erä 10/14 oli testi, mutta ei oikein ollut vakuuttavaa. Hiukan jäi maku, että jos ostan, niin en ole kunnon kalaMIES ja kaverit nauraa (heh).

  Åskar

  #283995 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Hei Ossi!

  Ongelmasi on tuttu. Monella edullisella ja vähän kalliimmallakin haspelilla, voisi jopa sanoa että useimmilla, sanka on niin jäykkä laukeamaan, että vieheen pohjaanpainumisen vaara esimerkiksi matalaa koskea kalastettaessa on ilmeinen.

  Heinäkuun Erässä ilmestyy suuri kevyiden haspelien testi, jossa mm. tähän ongelmaan on kiinnitetty huomiota. Maltatko odottaa siihen saakka? Jos et niin kerrottakoon ennakkotietona sen verran, että esimerkiksi 45 euron hintaisessa Okuma Safina Noir SFR-10:ssä sanka toimii hienosti. Tämä kela tosin saattaa olla sinun tarpeisiisi hieman liian pieni, mutta kannattaa kaupassa kokeilla, josko saman merkin isommat koot olisivat yhtä miellyttäviä.

  Umpikelaan ei kannata turvautua!

  Terveisin Jari / Erä

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.