Kalastusaiheiset jutut Erässä

Home Forums Palaute & Erän sisältö Kalastusaiheiset jutut Erässä

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #295581 Ilmoita asiaton viesti
  Lukija456
  Participant

  Erän pitkäaikaisena lukijana ja kalastuksen harrastajana olen surukseni todennut, että lehti antaa kalastajalle entistä vähemmän.

  Otetaan esimerkiksi uusin numero, joka on perinteisesti ollut pilkkinumero. Mitä siinä on pilkkijälle? Perinteinen pilkkiuutuusjuttu (onneksi), mutta siinäkin pilkkien kuvat puristettu niin pieneksi, että pahaa tekee, ja kaikista jutussa mainituista en kuvia edes löytänyt.
  Kevennetyn tasapainon valmistus kiinnostaa varmasti monia pilkin tekoa suunnittelevia. Ja vielä joku väkisin tehdyn oloinen juttu voimalinjojen alla pilkkimisestä. Mutta eipä juuri muuta.

  Sen sijaan höpöjuttuja kivikautisista luonnossa selviytymisen taidoista (opetettaisiin vaikka mieluummin, kuinka tulitikut saa pysymään kuivina ja kännykän ehjänä onnettomuustilanteissa), lumihangessa tarpomisesta, revontulista (joita kaikki mediat ovat täynnä) ja lumilinnan rakentamisesta. Lumikenkätestikään ei paljon anna kalastuksen harrastajalle.

  Sokerina pohjalla ja odotetuimpana lukunautintona on onneksi mielenkiintoinen juttu turskan pyynnistä Jäämerellä. Jari ei taaskaan petä, mutta valitettavasti Jarin kalapaikkajuttuja on lehdissä ihan liian vähän.

  Toivoisin lehdeltä linjamuutosta suhteessa kalastukseen, muuten meitä lajin harrastajia todennäköisesti tippuu lukijakunnasta useampia. Minunkin kalakavereista ainakin neljä kestotilaajaa
  on muutoksen takia lopettanut tilaukset.

  nimim. vielä kestotilaaja

  #296020 Ilmoita asiaton viesti
  Lukija595
  Participant

  Arvoisa Lukija 456

  Olen juuri tehnyt lehtitilauksen ERÄ-lehteen puhelinmarkkinoinnin perusteella (aikaisemmin lukenut satunnaisesti irtonumeroita) ja ilmoitin heti myyjälle, etten ole kiinnostunut kalastamisesta (toki sitä teen satunnaisesti) ja neito sanoi ERÄ-lehden uudistuneen lukijoiden mielipiteiden mukaan.

  Minulle metsästys on taas se ”tärkein” ja neito sanoi lehden olevan myös metsästäjien suosiossa. Taisi olla myyntipuhetta kun ei edes kalastajat saa omaa ääntään kuuluville.Itse alan ymmärtää lehtitaloja ahneudessaan, jotka haluavat lukijoiden rahoilla saada voittoa. Henkilökohtaisesti olen pitkän linjan luonnon kanssa elävä, joten harkitsen vakavasti aloittamani tilauksen keskeyttämistä…

  Nimimerkki
  Metsästäjä vuodesta nakki ja sota, kalastaja vuodesta nakki ja sota

  #304424 Ilmoita asiaton viesti
  Lukija592
  Participant

  Erä lehden numerossa 7/2018 oli juttu Vätsäristä. Jutussa oli lupahinta Vätsärin alueelle. Kuitenkin kun menee ostamaan kalalupia niin aivan selväsanaisesti nykyisen lain mukaa et tarvitse muuta lupaa kun kalastuskortin. Poisluettuna tietenkin koskivedet ja istutusalueet. Miksi annetaan väärää tietoa. Vai rahastaako Metsähallitus edelleen erämaa-alueilla.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.