Ilmakiväärin äänenvaimennin

Home Forums Ilma-aseet Ilmakiväärin äänenvaimennin

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #295989 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Olen harkinnut ilmakiväärin ostoa. Vanha mökkipyssy on aikansa elänyt ja joutaa jo metalliromuksi.
  Sinänsä ilmakiväärin osto ei ole rakettitiedettä, varsinkin kun se tulee vain satunnaiseen maaliin ammuntaan, ei leikkimielistä kilpailua kummempaan. Tunnettu merkki ja muutaman satasen budjetti riittänevät kelvollisen aseen löytymiseen.
  Minua on vain ihmetyttänyt joissakin ilmakivääreissä oleva äänenvaimennin. Mitä ihmeen ääntä sillä oikein vaimennetaan? Ilmakiväärin ääni on vain joko männän loksahdus tai ilman suhahdus. Ainakaan vanha ilpparini ei päästä sen kummempia ääniä. Miten niitä vaimennetaan piipun suulla olevalla äänenvaimentimella, jollainen yleensä asennetaan ruutiaseen piippuun? Myyjältä jos kysyy niin tietenkin sitä tarvitaan, koska hän saa siitä lisää hintaa, mutta mikä on tämän palstan asiantuntijoiden mielipide asiasta?

  #295990 Ilmoita asiaton viesti
  Jussitapio
  Participant

  Heitän ”asiantuntemattoman” välikommentin. Katsoin xxl:n sivuilta bsa-ilmakkoa ja siellä oli osumaenergiaksi ilmoitettu mm. 24 joulea (joku ”köntsä” niilläkin piipun päässä on). Veikkaan, että luodin suurehkon lähtönopeuden takia jotain piipunvaimennusta on aseisiin kehitelty. Suuri nopeus aiheuttanee enemmän kimakkaa ääntä. Toivottavasti entisiä mökki-ilmakoita on hyvin tarjolla, koska uskon niiden normaalinopeuksisten olevan kuitenkin tarkempia 10 metristä : )

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.