hyvä itselataavakivääri

Home Forums Aseharrasteet hyvä itselataavakivääri

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #275125 Ilmoita asiaton viesti
  sami
  Participant

  moi eli olisi hakusessa itselataavakivääri pienriistan ja pienpetojen metsästykseen ja omaksi iloksi radalla käyntiin. nyt olisi kiva saada omakohtaisia kokemuksia eri aseista. aseella tulisi pystyä ampumaan n. tuuman kasaa 100 metriltä. kaliberi väililtä 222-30-06 mutta mieluiten 222, 223, 308 tai 7,62x53r/54r koska kyseisiä kalibereitä löytyy jo kaapista niin ei täydy kaapissa olla älyttömästi panoksia eri aseisiin, mutta muita kalibereita saa kyllä suositella.
  itse olen vähän kiinnostunut tigr, vepr, petra ja on mielessä käynyt myös joku ar variaatio, kyseisitä aseista ja muistakin mielellään niin hyviä kuin huonoja kokemuksia.

  ps. pulttilukkoisia siis löytyy entuudestaan, joten sellaisia ei tarvitse suositella. haluan vain jotain lisää kaappiin (keräilijän/hamstraajan vikaa tässä harrastuksessa) ja harrastukseen.

  #275274 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  En tiedä miten tämä kolahtaisi, mutta kun tulen juuri IWA:sta, niin tiedoksi. Browning esitteli uuden version BAR:ista, Mark 3. Designia on virtaviivaistettu. Uusi laukaisulaite, säädettävä etutähtäin, säädettävä Inflex-perälaatta, 7-nokkainen pyörähtävä lukonpää, uritettu 53 cm piippu, irtolipas 3 tai 4 patruunaa, tulpattavissa lain vaatimusten mukaan. Ehdottamistasi kaliipereista löytyy vain 308. Kivääri sopii hyväsilmäiselle, sillä nähdäkseni kiikaritähtäimen asennus ei ole helppoa. Tässä olisi sellainen tyypillinen keskieurooppalainen battue-karbiini (”varttikiskoinen”).

  7,62 x 54R-itselataavia valmistetaan Venäjän puolella, mutta tuonti/vientikiellot saattavat hankaloittaa tarjontaa.

  Kotimainen ”arska” eli UR-15 lupaa puolen MOA:n tarkkuutta. Löytyy 223 Rem. mutta myös muita kiinnostavia kaliipereita, mm. 300 Blackout. Ase on hintava. Vähän taaksepäin tätä palstaa selaamalla löytyy linkki.

  #281890 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  BAR Mark 3 kiikaritähtäimen asennus: Komento takaisin. Pyörrän sanani kiikaritähtäimen asennuksesta. Näin IWA:ssa sekä yksi- että kaksiosaisia tähtäimen jalkoja tähän kivääriin, joten kiikari kiinnittyy Mark 3:een siinä missä muuhunkin kivääriin.

  Tietysti kun kiikaritähtäin on asennettu, aseen luonteeseen kuuluva nopea ”pikatähtäysominaisuus” menetetään. Jokainen tekee oman valintansa.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.