Houkutuskuvien asettelu

Home Forums Metsästys & riista Houkutuskuvien asettelu

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • #30174 Ilmoita asiaton viesti
  akzu
  Member

  Elikkäs, tässä kyyhky-ja sorsajahti lähestyy päivä päivältä. Kertokaapa hyviksi koettuja vinkkeja kuvien asettelusta,määrästä,suunnasta,kuvioista ja kaikesta muusta..:) Ja esim. kyyhkyjen kohdalla kannattaako kuvat olla kohollaan pellossa? Vartiolinnut:paikka,määrä? Ja kaikkea muuta mitä keksitte.. Ei vielä itsellä ole nimittäin kokemusta noista kaavehommista, täksi syksyksi on parikymmentä kyyhkyn kuvaa hommattu..ja sorsia 6..

  #30175 Ilmoita asiaton viesti
  kyyhkynsurma
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: akzu
  Elikkäs, tässä kyyhky-ja sorsajahti lähestyy päivä päivältä. Kertokaapa hyviksi koettuja vinkkeja kuvien asettelusta,määrästä,suunnasta,kuvioista ja kaikesta muusta..:) Ja esim. kyyhkyjen kohdalla kannattaako kuvat olla kohollaan pellossa? Vartiolinnut:paikka,määrä? Ja kaikkea muuta mitä keksitte.. Ei vielä itsellä ole nimittäin kokemusta noista kaavehommista, täksi syksyksi on parikymmentä kyyhkyn kuvaa hommattu..ja sorsia 6..

  paras jos kyyhkyt upottaa maahan niin että vain pää näkyy ja vartiokyyhkyt nostaa puun latvoihin perse taivastakohden. näin lentävät linnut näkevät jotta on tarkkaan vartioivat linnut paikalla kun seuraa ruokailevia lintuja niin tarkkaan ja ruokaa on paljon kun vain pää näkyy. liikaa ei kannata laittaa lintuja joku 3 vartioon ja 2 syömään. luulevat muuten että joku jengi on vallannut alueen eikä muut uskalla tulla heidän reviirille. lisäksi hyvä konsti on jonku mättään taakse laittaa kaksi kyyhkyä päällekkäin. silleen vähän suojaan mutta kuitenki että ilmasta näkee. se vetää lintuja hyvin puoleensa. varsinkin jos mättään toiselle puolen laittaa viisi kyyhkyä jonoon.

  #30176 Ilmoita asiaton viesti
  hemmo
  Member

  Hehe, oli tosi hyvä vitsi kun toinen kysyi tosissaan… Voisihan se päällekäin asettelu toimia:D No jotkut tykkää että uvat on aseteltu V-kirjaimen muitoiseen asetelmaan. Toiset tykkää että kuvat ovat sikin sokin. Nokat yleensä tuuleen päin, mutta ei välttämättä tarvi olla esim. 30 asteen heitto kumpaankin suuntaan sallittanee. Pakkaukset ovat yleensä aika hyviä(2 vartioivaa ja 10 ruokailevaa). Puissa/keppien nokissa ympärillä n. 3-7 riippuen alueen koosta. Vartia linnut yleensä reunoilla ja jos saat laskeutuvia kuvia laita ne parven perälle ettei parvi näytä lentoon lähtevältä.

  #30177 Ilmoita asiaton viesti
  erämies
  Member

  kuvat sikin sokin eihän ne mettässäkään oo V muotoisessa asetelmassa tai siis mää ainakaan nähny kertaakaan. kuvia niin maan pirusti ja joku vartio kyyhky mieluiten 2/10 jos 40 kuvaa niin 8 vartioivaa

  kerron kokemuksesta.

  #30178 Ilmoita asiaton viesti
  hemmo
  Member

  perusteena V:lle taitaa olla se että kyyhkyistä tuntuu turvalliselta laskeutua parven keskelle.

  #30179 Ilmoita asiaton viesti
  ihmettelijä
  Member

  #30180 Ilmoita asiaton viesti

  Tuo tuuli-juttu on iha potaskaa, istuskelkaa ruokintapellon laidassa joku ilta ja huomaatte että ne istuu miten sattuu, uten ihmettelijä (aidolla kuvalla näyttää)

  #30181 Ilmoita asiaton viesti
  hemmo
  Member

  kvoalla tuulella (ainakin meillä päin) ovat aivan varmasti nokka tuuleen päin… ja niin kuin taisin mainita jokainen laittaa kuvat siihen järjestykseen kuin haluaa. meillä tuo nokka tuuleen päin on toiminut.

  #30182 Ilmoita asiaton viesti
  fotoman1
  Member

  se on ihan hyvä ratkaisu ku laittaa kuvat sikinsokin, mutta kokonaisuus
  on kumminkin u:n mallinen, koska lintu laskeutuu aina vastatuuleen.
  Jolloin tietää, että mistäpäin tulevat, ja mihin laskeutuvat ja passipaikalta
  katsottuna kuvat ovat rinta metsästäjään eli suurinpiirtein vastatuuleen päin.

  (minun ”mielipide”)

  #30183 Ilmoita asiaton viesti
  mettämies
  Member

  itte asettelen aina kyyhkyt hevoskegän muotoon että se aukko on minua päin ja laitan melkeen kaikki kuvat nokka tuultakohti ja pari laskeutuvaa kyyhkyä aikalailla taakse . kyyhkyt uskaltaa helpommintulla kun on esim U , V , W tai vaikka C muoto niin aina tuloo melkeen keskelle kuviota ruokailemaan tai oleskelemaan……

  #30184 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Sorsahommissa tuuli määrää kaaveiden nokan suunnan. Mitä enemmän niitä on niin sen parempi. Itselläni on niitä 12 kiinnitettynä narulla kahdeksi kuuden jonoksi. Hyvin toimii. (Alunperin niitä oli 15, mutta osa on hajonnut ja eräs lähti Viroon. Se oli silloin kun jokaisella oli vielä oma ankkurinsa. Homma helpottui huomattavasti ja kaaveitä säästyi, kun sidoin ne kahdeksi letkaksi, joilla on oma ankkurinsa.) Omat kaaveeni ovat vanhoja ja tehty styroksista. Nykyisin muovisiakin saa kohtuuhinnalla. Kokemukseni mukaan on aivan yhdentekevää mitä lintua vesilintukaave esittää. Kaikki kelpaavat ja tärkeintä tuntuu olevan siluetti vedessä. Omani ovat haahkoja ja sorsia hyvin mukaillen maalaittuina ja toimivat niin merellä kuin järvelläkin, järvellä melkein paremmin.

  #30185 Ilmoita asiaton viesti
  sidebyside
  Member

  Mää tein kerran nuorempana kokeeks sellasen heinurin kaaveen, tai niitä oli kaikkiaan kolme. Leikkasin sen kölin puoliks sieltä pohjasta ja paikkasin pään lasikuidulla. sitten laitoin halkastuun kaulaan ja päähän lyijyä painoks jolloin sain sen kaaveen ikäänkuin syömässä olevan sorsan asentoon. Maalasin sinne kölin molemmin puolin oranssit viivat, jalkoja merkkaamaan. Siellä ne sitten lillitteli perseet pystyssä. Hyvin ne toimi mutta vain tyynellä kelillä. Sellanen kokeilu oli se.

  #30186 Ilmoita asiaton viesti
  tuning
  Member

  Benelli äijä mä sitä vaa että se riippuu meleko palijo siittä miten kova tuuli

  #30187 Ilmoita asiaton viesti
  mettämies
  Member

  oon tässä huomannut että mitä enemmän vartioivia kyyhkyjä on sitä paremmin kyyhkyt uskaltaa laskeutua pellolle syömään , vaikka 14 ruokailevaa , 2 laskeutuvaa ja 10 vartioivaa kyyhkyä nii kyyhkyt uskaltautuu paljon paremmin syömään pellolle . jos olis vain pari vartioivaa puissa ni eipähän aina tulekkaan syömään pellolle koska aristelevat vartiointia.

  #295614 Ilmoita asiaton viesti
  Tine erä
  Participant

  Voiko kuvia tehä ite, esim. Tyroksista?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.