Hammerless 12/70

Home Forums Aseharrasteet Hammerless 12/70

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #189183 Ilmoita asiaton viesti
  mettämies93
  Member

  onko hyvä haulikko pitäsis ostaa ensimmäinen haulikko metsästyskäyttöön.
  Mielestäni hyvä keveytensä puolesta ja hintansa kiitos vastanneille jo nyt

  #189186 Ilmoita asiaton viesti
  ss
  Member

  ei ole koska nallipiikki menee helposti poikki.

  #189190 Ilmoita asiaton viesti
  Helheim
  Member

  Jos kyseessä on unkarilainen yksipiippuinen haulikko niin älä osta, omistan kyseisen härpäkkeen ja se on aivan tuhannen paska. Tukki on aivan päissään muotoiltu, ampumaergonomia ei sovi lähes kellekkään ja nallipiikki päksähti iloisesti poikki n.75 laukauksen jälkeen… Että sillai, mielestäni tämä kyseinen ase tulisi kieltää lailla.

  Mess with the best, die like the rest
  #189193 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Hammerless on yleisnimi järjestelmälle, jossa ei ole ulkoisia iskuvasaroita eli ”hanoja”. Hana-nimitys tullee ruotsin kielestä (hanbössa). Husqvarna käytti nimikettä ”Husqvarna Hammerless” kun niiden aika alkoi vuosisadan alkupuolella.

  Samaa nimikettä on käyttänyt monikin valmistaja.

  #189197 Ilmoita asiaton viesti
  mettämies93
  Member

  on se mitä katsoin unkarilainen Hammerless mutta en osta jos se on noin huono ettei kestä muutakuin 75 laukausta

  #189201 Ilmoita asiaton viesti
  Helheim
  Member

  Joo ei kannata ostaa… omassani lukee vain että made in hungary ja toisella kyljellä hammerless, mitään muita merkintöjä sarjanumeron lisäksi ei ole.

  Mess with the best, die like the rest
  #189206 Ilmoita asiaton viesti
  Tietäjä
  Member

  Kyseessä on FEG-tehtaan yksipiippuinen hanaton haulikko. Hanallinen versio oli nimeltään Hunor. Ihan kelpo vehje. Tosiaan Unkarista. Aseinsinöörin varaosaluettelossa nimellä FEG 2. Valmistettu 60-80 -luvuilla, ellei vieläkin. Myyty myös Hungary, Hunter yms. nimillä Suomessa

  #189209 Ilmoita asiaton viesti
  Tietäjä
  Member

  Ja tuo iskuripiikki tosiaan katkeaa jos erehtyy laukaisemaan tyhjänä. Normaalisti ampuillessa ei ole katkennut, vaikka on tuhansia laukauksia takana.

  #297298 Ilmoita asiaton viesti
  Puska_Jussi
  Participant

  TERVE vaan. Metsästelin kyseisellä haalpyssyllä aikanaan monta kautta ja ei ollut mitään vikaa. En tosin tyhjänä laukonut kun aina oli paukku putkessa sillä riistaa oli silloin 70-80 luvulla…oli ejektori pyssyssä, ehti ampua sinisorsa nousuun kaksikin kertaa, kun latasi sukkelaan..juu..oli ne aikoja. Eikä ollut paukkuina kun vihtavuorta,boaria,recordia ja jotain huupertussia..jaa-a..olihan tietenniin rootveiliä..sitä pahvikuorista..mutta ei niitä ollut kun yksi tai kaksi paukkua mukana..oli kalliita..ettei vaan häviä..niillä ei ammuttu kun sunnuntaisin..ja vain mehtoja tai isoo teertä..juu–oli ne kultasia aikoja..ei ollut Ponssen koneita joka pihassa..mehtääkin oli ja oikein korpivaltaista,naavaista peikkomehtää..kaiholla muistelen aikoja..ei tarvinnut maknumia kun oli riistaa..alle 40metriin aina putos..oli muistaakseni 30 tai 32 tuuman piippu., kevyt ja nopee. Nallipiikki kesti mulla ainakin..tosin ei lauottu tyhjillään.. Täytyisi vissiin etsiä samainen pyssy nyt, benellin ja mossbergin kaveriksi (ovat molemmat pumppuja) Ihan hyviä muuten. Ei kun jahtionnea kaikille. Nykyään mettästän valtion mailla, siellä on vielä lintuja, kun ei ole niin taajaan rakennettu.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.