Sopivat patruunat?!

Home Forums Aseharrasteet Sopivat patruunat?!

This topic contains 2 replies, has 3 voices, and was last updated by  phkt 07.04.2008 at 7.4.2008 21:31.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #189092 Ilmoita asiaton viesti

  Pystykorva
  Member

  Tuli laitettua finnclassicin uusi rihlakko ja nyt ois tiedustelussa semmonen asia että mitkä haulikon patruunat sopivat parhaiten kyseiseen aseeseen? 12/76 pesät on niin ku moni varmasti jo tietääkin! Luotipiippuna on 6,5×55 ja tähän sopivia kärkiä jos on jollain myös tiedossa ni ei muuta ku viestiä tuleen vaan!

  #189095 Ilmoita asiaton viesti

  erämies
  Member

  hauli pesään vihta vuorta tai sellier bellot ja rihla piippuun sakon tai lapuan lintu paukku. kyllä tippuu mitä sitten ikinä ammutkin.:)

  #189099 Ilmoita asiaton viesti

  phkt
  Member

  omaan FC:hen testattuna parhaiten käyvät patruunat ovat Remington Nitro Magnum ja Winchester Supreme Double X Magnum (wanhempi, haulit muovikääreen sisällä; ei siis haulikuppiversio)
  Remarin osuma%:t wannsee-tauluun 66,9 (ammuttu kesällä), 72,2% (talvi, pikkupakkanen) ja Winsun talvilukema 70,5 (muovikääre) ja 65,2% (haulikupillinen).
  Ampumamatka kaikilla piipunsuusta tauluun 35 metriä.
  Lyhytpiippuiseen kiinteäsupisteiseen on verrattain vaikea löytää käypäistä patruunaa. Kannattaa kysyä neuvoa asiaa enemmän harrastaneilta, mikäli tuntuu epävarmalta. Näin toimin itsekin ja näihin päädyttiin.
  Pääasiahan on että löytyy paras mahdollinen patruuna riistalaukausta varten.
  Kivääripuolella olen käyttänyt sakon kuulia, metsässä mukana samasta laatikosta, kuin mistä kohdistuslaukaukset ammuttu.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.