Itselataus VS kaupan haulikon paukut.

Home Forums Aseharrasteet Itselataus VS kaupan haulikon paukut.

This topic contains 245 replies, has 99 voices, and was last updated by  Mittarimato 04.04.2011 at 4.4.2011 08:46.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 246 total)
 • Author
  Posts
 • #175958 Ilmoita asiaton viesti

  Kuvio ja lävistys tehot!

  Kaupan paukkuja en enää osta! Huomatuani mihin itselatauksella voi päästä.

  Tehdas lataukset hävisivät puhtaasti puhtaasti kuviossa kuin tehoissakin. Huonoimmatkin itselataamat antoivat paremman kuvion ja olivat lävistykseltään tehokaampia.

  Hurjin kuvio oli 60 päästä ammuttuna TSS- hauli. Todella tiheä kuvio ja lävistys hurja.

  Lävisti 6mm paksun vanerilevyn 60m päästä. ( Jokahauli meni lävitse ) lisäksi ( haulet vain olivat vain 2,5mm kokoisia)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vastaavasti ei 4mm winchester 12/89 tehdaspaukulla mennyt läpi vaan jäi haulet pintaan. Sama ilmiö oli 12/76 Remington 4mm haulilla.

  Esim. Muutama kuvio itseladatuilla.

  1. Lyijy 3,5mm / 45m / 40 g, nopeus 450m/s.

  2.Lyijy 2,5mm / 25m / 45g / disperse / Riekkopanos lähietäisyydelle / 400 m/s

  3. TSS 2,5mm / 60m / 40g / 415m/s / Hurja kuvio, mainio kettu paukku.

  4. TSS 2,5mm / 45m / 40g / 415m/s / Mainio rusakko ja kettu paukku.

  5. TSS 2,5mm / 25m / 40g / 415m/s / Tappaa kaiken elävän, heh!

  Mitä mieltä olette kuviosta?

  #175960 Ilmoita asiaton viesti
  #175972 Ilmoita asiaton viesti

  ottopoika
  Member

  millä haulikolla ammut. nuo kuviot oli ihan surkeita. isoja aukkoja oli paljo ei ollenkaan tasainen. omassa haulikossa käytän osto panoksia ja ne antaa paljon paremman kuvion.

  #175974 Ilmoita asiaton viesti

  mt
  Member

  Kyllä kaupasta saa riittävän hyviä paukkuja. Itselataamalla saa toki enemmän irti mutta hintaa panoksille tulee. Nuo tss paukut alkaa olla jo siinä hintaluokassa lataamalla että lyijyllä on pärjännyt ihan riittävän hyvästi.

  Eipä nuo nopeat lataukset tahdo toimia vakiosupistajilla, sitten taas saa lyödä rahaa supistajiin ja paljon kaiken näköstä muutakin säätöä. Mutta harrastustahan se on sekin.

  Vaikka esimerkiksi s&b fortuna maksaa kaupassa 7-9e 25kpl laatikko ja laatu on riittävä kaikelle kotimaiselle riistalle. Kuvionkin on saanut aseeseen kuin aseeseen supistajilla haettua kohdilleen. Korvaavista on sitten jenkki teräkset joita saa 12/89 1e kpl hintaan ja laatu on täysin riittävä niille etäisyyksille mitä normaali metsästyksessä tarvitsee.

  Kukaan täysjärkinen ei haulikon panoksesta maksa niin paljoa mitä noille tss ja hevi paukuille tulee latas sitten ite tai osti kaupasta.

  Lataileminen ei paljon rahallisesti kannata ja saatu hyöty on kuitenkin aika olematon. Haulikolla 60-70m on jo osumisen takia äärirajoilla vaikka kuviota saisikin ja turhalla tuurilla vaan yritetään sitten riistaa haavoittaa yli pitkille matkoille.

  Vaikka pysyy normaali ampumamatkoilla saalista tulee ja niin kova himo ampua riistaa ei ainakaan minulla ole että kaikelle alle 100m matkalla olevalle pitää saada haulta perään.

  Tuntuu olevan metsästyskin nykyään näillä foorumeilla tätä nuorison pippelin mittauskisaa siitä kuka saa eniten riistaa ja vielä pisimmälle matkalle. Siinä sitten tehdään tuhoa senkin eestä pitkille matkoille.

  #175978 Ilmoita asiaton viesti

  mt
  Member

  Nyt kun jaksoin nuo kuvatki katsoa niin kuviohan on ihan hukassa. Samat kuviot saa vaikka lyijyllä noille matkoille ja tss pystyis kyllä parempaankin.

  #175981 Ilmoita asiaton viesti

  phkt
  Member

  voisit joskus esittää, eikä aina ”hurja kuvio”, ”mainio kettupaukku” jne tyylisiä kommentteja. eli: kerrotko wansee-tauluun tulleet osumat, osumaprosentti, aukkojen (12,5 cm) lukumäärän sisä- ja ulkokehän sisäpuolella?
  Voisit vertailla ihan oikeasti patruunoitasi oikeisiin patruunoihin…
  Ja ampumamatkoista olen mt:n kanssa tismalleen samaa mieltä.

  #175984 Ilmoita asiaton viesti

  ihmettelijä
  Member

  6mm havuvaneri(oletettavasti) ei kyllä paljon vakuuta. paksuus todella on vain pikkuisen yli puoli senttiä. ja paha nuista on mitään sanoa koska ei mittakaavaa mihin verrata. olisit vaikka 10 sentin pyörylän piirtänyt ja sitten ampunut. samalla olisi nähty osuuko sillä oikeasti vai onko kuvio puolimetriä yli jne. mutta pyyn mentäviä aukkoja nuissa on paljon ja muutanaan mehto mahtuu.
  mutta hatun nosto että tekstissä ei ole kirjoitusvirheitä ja kuvia on mukana. ei ole tyyliltään ”paras kettupaukku on ulrta supurermanum=)=) kaveri osu 100 mertiin ketun”

  #175989 Ilmoita asiaton viesti

  ” mt” Laita omia kuvia kuvioistasi.

  Minusta 12cal suurilla nopeuksilla on todella vaikea saada säilyttämään kuvionsa hyvänä.

  Aseena oli Tikka 2000 tupla.

  Kun kaikki kaupan magnumit ammuin omalla ja kaverin aseella, niin ne eivät päässeet samaan kuvioon 45m matkalta samaa haulikokoa kättymällä.

  Ja noita 3,5mm haulia ei mahdottomasti ole 45g latauksessa. Ja 45m on muuten jo pitkä matka 12cal etenkin vakio supistjilla.

  Tuossa 25m kuviossa nuo mitat tarkoittavat rinkulan sisähakaisijaa. Eivät kuvion halkaisijaa.

  Koittakaapa ampua vaikio suppareilla 45m päähän kaupan 12/76 paukulla. Ei muuten kuvio ole silloin mikään huippu enää.

  Taulun leveys oli 60cm eli ei kauhean suuri tuolle matkalle. Mutta joka kuviossa olisi ollut riittävä määrä haulia janiksellä.

  Pitänee koittaa vielä noilla erikois suppeilla ja pitkillä supistajilla kuvioa. Niillä kyllä pääsee tiukemmalle.

  Tosin odotan enemmän, että pääsen testaamaan suuri nopeuksisia 10/89 paukkuja.

  Tuo vaneri levy oli pirun kovaa ja 5- kerroksista.

  #175993 Ilmoita asiaton viesti

  janozik
  Member

  Mitä on TSS patruunat?

  #175995 Ilmoita asiaton viesti

  ottopoika
  Member

  omassa aseessani remington 12/89 teki tuomoista rypäleistä kuviota mutta muut 89 panokset antaa paljon parenpaa jälkeä. tuomoinen aukkoinen kuvio ei todellakaan ole hyvä oli se matka mikä tahansa. aukon kohdalle sattunut lintu vain haavottuu ja keskelle rypästä osunut menee ihan pilalle. kannattaa pudottaa nopeutta jos ei muuten saa kuviota paremmaksi ja unohtaa ne ylipitkät matkat. mikä on ennakko lentävään sorsaan tuonne 60m matkalle?

  #176005 Ilmoita asiaton viesti


  Member

  ei haulikolla kannate ampua nuin pitkäle jos ammut ota enakko semmonen 4meetteriä

  #176007 Ilmoita asiaton viesti


  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: janozik
  Mitä on TSS patruunat?

  Lue tuolta:
  http://forum.eralle.net/viewtopic.php?t=31566&sid=95086503aaac7fcc73b773fe72e23752

  #176009 Ilmoita asiaton viesti


  Member

  Oon vaan miettiny noiden tss paukkujen tehoa. Jokanenhan tietää miten käy kun hirveä ampuu kokovaipalla tai luodilla joka ei avaudu. Huonostihan se kuolee.

  Onko tuommosella pienellä paljon läpäsevällä haulella sama tappoteho mitä isommalla haulella?

  Mutta haulikosta saa kyllä kaiken tarpeellisen tappotehon lyijyllä irti.

  #176012 Ilmoita asiaton viesti

  Tss- perustuukin siihen että voidaan käyttää pieniä haulia joiden upotus teho on suuri.

  – Näin ollen tulee paljon osumia ja kun ne vielä menee koko elukasta läpi. Siksi uskon tappotehon olevan parempi kuin isolla lyijyllä millä osuu vain muutama hauli jonnekin päin kroppaa.

  Kokeilin 350m/s. Sen kuvio oli paljon parempi. Mutta haluan tehoa esim. kettua ja rusakkoa varten tuonne 50m asti.

  Edellä mainittakoon että pakkasella palaminen hidastuu ja näin ollen tehot ja nopeudet pienenevät. Jos valmiiksi hidas panos niin se voi muuttua todella tehottomaksi kovalla pakkas kelillä.

  Tss- haulista voinen sanoa sen verran, että rusakko ja kettu kuolee noilla latauksilla 2,5mm haulilla ( 40g ) 65m asti. Ainakin paikallaan oleva lähes 100%:sti.

  Lyijyllä edes 4mm magnumilla ei mene levystä läpi 45m päästäkään ( tehdas tekoiset patruunat ). Ja noilla Tss- paukuilla menee kaikki haulet läpi.

  #176016 Ilmoita asiaton viesti

  juuri näin
  Member

  jaa että 2,5mm hauleilla. 65m ja paskat sanon minä. on jo tyhmyyttä mennä sinne matkalle ampumaan. sinä tuskin olet niin hyvä matkan arvioija että tiedät matkan olevan 65m. mitä jos se onkin 75m jossa kettu istuu. ja 2,5mm ei tapa mitään 60m matkalle vaikka se olisi tehty kullasta

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 246 total)

You must be logged in to reply to this topic.