Tikka haulikot

Home Forums Aseharrasteet Tikka haulikot

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 71 total)
 • Author
  Posts
 • #160491 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  Tikka miehet tänne turiseen, miten on osunut… hehe hyvin tietenkin.

  Ja jos joku osais arvioda Tikka M97A:n rahallisen arvon. Omani on ainakin hemmetin hyvä. Valmistus ainakin lopetettu mutta en tiiä sen enempää. Kannattaako myydä ollenkaan? Laittakaapa mielipiteitä. Ja saa tänne tulla muutkin tarinoita kertomaan.

  #160492 Ilmoita asiaton viesti
  WR
  Member

  Koitas Googlettaa ”Tikka M97A” niin rupeaa löytymään. Itselläni ensimmäinen haulikko oli ja on kaapissa vieläkin Tikka 712E Italiassa valmistettu 12/70…Vaihtosupistajat ja ejektorit, kyl oli komiaa sillon joskus :) Mielestäni käypä peli, ainakin aloitelevalle metästäjälle… ite käytän vieläkin kun oon tuon saksanseisojan kans lintujahissa… Ja mielestäni ei todellakaan kannata myydä koska tuolla hintaa et ainakaan parempaa saa :)

  #160494 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  Juu ollaanhan tuota googlestakin kateltu nuita,ei tuota M97aata paljoo ole myynnissä, toisaalta eihän tuo mikään ihme ole ku kullattu liipasin ja kaikkee :D Kyllä tuossa Tikka Finland lukee. Voihan tuo olla että se on makarooni miehet rakentanu. Kyllä se näin on että kaupat peruttu ku eihän tuota raski perkule myydä.

  Viime kesänä iski järkyttävä metästely kuume, oon nytte syksyn ja alkutalven kulkenu ahkeraasti. Saalistakin tullu mukavasti, pakastin pullollaan pupuja. Helikopterimettoa pääsin kans posauttaan, paska melkeen turahti housuun ku otus tärähti lentoon, oksat katkeili ja
  puut heilu, hetken kokosin itseäni ja ammuin ohi sitte. Oli niin hirveetä ryteikköä että se oli enemmänkin semmonen sinnepäin tai hätistely laukaus. Mutta se oli ampujasta kiinni eikä aseesta. Mahtava tapatuma kuitenkin. Aika hyvin nuita lintuja ja tilanteita oli, siellä kun samoili. Kelit oli vähän nii ja joo ja juu, helvetin kostiata, mutta ens syksyä odotellessa. Pitää reenata ankarasti savikiekoilla. Ettei pääse ens syksynä lipsahtaan.

  #160496 Ilmoita asiaton viesti
  sentteri
  Member

  Pitäskö meillä valmetin miehilläkin laittaa omat jutut pystyyn. Voisi tulla juttua hiukan enemmän, meinaan on senverran suosittu pyssy.

  Tuosta Tikasta muistui silti mieleen sellanen tappaus kun setämies oli joskus sorsajahdissa tikan pumpparin tiputtanut veteen – muistaakseni oli vielä meriveteen – ja ei sitä ollut (ilmeisesti pimeässä) saanut heti nostettua ylös, niin oli sitten seuraavan päivänä käynyt sen noukkimassa pois jortaanista. No, kuivattelun ja öljyämisen sekä ynnämuun kiillottelun jälkeen tikka oli taas toiminnassa ja toimii edelleenkin. Että semmonen…

  #160498 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: janozik
  Kyllä tuossa Tikka Finland lukee. Voihan tuo olla että se on makarooni miehet rakentanu.

  Että Tikka 97A oli

  n-i-i-n

  hyvä haulikko…ettei vain olisi ”hyvä koira kuollessaan” syndroomaa?

  Jos haulikko oli niin hyvä, niin miksipä ei ostamaan Fabarmin Lion’ia, joka on 97 pikkuisella kasvojenkohotuksella? Yhteystiedothan olivat blogissa:
  http://www.eralehti.fi/erablogit/ps-pekka-suuronen/tikka-made-in.aspx

  Fabarm Lion on yhtä paljon ”Finland” kuin Tikka M97A oli.

  #160501 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  Heh, Suuronen ei ilmeisesti jaksanut lukia loppuun. En myy tikkaani. Vaikka se olisikin italiassa valmistettu. Tikka brandistä on joku suomalainen kuitenki jotaki provikoita saanut :-D

  Saa tänne valmetti miehetkin kirjotella toki. Mulla ei oo ollut yhtään minkään näköstä häikkää tuossa, ei lataus eikä muutakaan. Ainut mikä on niin uusi etujyvä pitäs ostaa.
  Ei tuossa paljoo käytön jälkiä ole vaikka aseella on ammuskeltu reilusti.

  #160504 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant
  Alkuperäinen kirjoittaja: janozik
  Heh, Suuronen ei ilmeisesti jaksanut lukia loppuun. En myy tikkaani. Vaikka se olisikin italiassa valmistettu. Tikka brandistä on joku suomalainen kuitenki jotaki provikoita saanut :-D

  Luin kyllä loppuun, mutta luitko sinä?

  Pointtini on, että jos Tikka M97A oli todella niin hieno ja haluttu haulikko, niin sama tuote on edelleen saatavilla mutta toisella nimellä. Kyljestä puuttu ”Tikka Finland”. Haitanneeko tuo mittään?

  Tikka-brändin provikat kuittasi aikoinaan jompi kumpi köyhistä yrityksistä, Sako tai Nokia. Kumpikaan ei enää ole suomalaisessa omistuksessa.

  #160509 Ilmoita asiaton viesti
  ihmettelijä
  Member

  oman tikka 97 osti vuonna 91. hinta 1900 markkaa uutena asepussin, hihnan ja pussin ja parin panosrasian kera. tykkään aseen muodosta ja siitä miten osun sillä ilman senkummempia tähtäämisiä.
  vikoja on ollut mutta ise ne olen saanut korjattua…nallipiikki meni poikki mutta kaverin tuttava teki paremman ab lukko oy;n tehtaalla. toissavuonna makasiiniputken päässä olevat kierteet korkkasivat. sinisalolta uusi putki ja itse asensin paikalleen. viime keväänä putken päätykara eli kaasumännän varsi repesi irti kierreosasta. saatiin se kiinni tarkasti repeämään ja rosteripuikolla pistin sisältä luokkasaumalla kiinni. toimii.
  aseella on ammuttu paljon ja hartaasti. ei syöttöhäiriöitä ja toiminut talvella hyvin. kiitos moskax voitelun;) ja purkaminen on helppoa puhdistusta varten. kovakromi putket ja yksinkertainen tekniikka on minun mieleen eikä ruostu heti jos viiään veden ääreen..
  saalista on saatu paljon..teeriä, hanhia, metsoja, pyitä, sorsia, kyyhkyjä, jäniksiä, kettuja ja kuormallinen supeja. näätiä, variksia ja paljon lokkeja kun olen kalalaitoksella töissä. lisäksi saukkoja pakkasessa kyttäämällä monta. sorsia ja majavia. kruununa 220 kiloinen mullikka joka piti ampua kun karkasi ja ei saatu ..kiinni. brenneke.en kaipaa parempaa pyssyä kun luotan tuohon ja osaan sillä ampua. luottokaveri kaiken kaikkiaan

  #160513 Ilmoita asiaton viesti
  mike91
  Member

  mille topuikille ihmettelijä laitoit ne kuvat näätäraudoista ku ei niitaä löydy enää mistään

  #160516 Ilmoita asiaton viesti
  ihmettelijä
  Member

  oisko kauden 07 saaliit..

  #160523 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  onkos ihmettelijällä makasiinissä rajotin paikallaan?
  Onneksi se on heleppo ottaa pois jos tilanne joskus vaatii..
  en oo voidellu asetta millään, puhistanu toki jne..

  Extra herkku kysymys: mites savikiekkopatit toimii (muutako paukahtaa) ja mistä saan vaihtosupistimen tilalle jos vanha pettää tai muuta semmosta? Ja varmaan kannattaa sinisalota kysellä nallipiikkejä summuita?

  Ps. hienoa kuulla että on ollu mukavata

  #160529 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  Ymmärsin väärin tuon sinun ”kuollut koira” jutun. Fabarmin Compactin vois laittaa
  kodinturva aseeksi kyllä, on ollut jo pitemmän aikaa mielessä.

  http://www.teraasekeskus.com/tuotteet.asp?osasto=haulikot
  tai sitten tuo mosberggi :-D

  #160533 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Ihan vain pöytäkirjaan merkittäväksi: Kodin (tai omaisuuden, tai hengen, tai henkilökohtaisen koskemattomuuden) turvaaminen ei ole ollut aselaissa hyväksyttävä hankinnan peruste viiteentoista vuoteen. Sellaista ei kannata ruveta säveltämään hakemukseen.

  Jos ammuskelet murtovarasta, joudut pomminvarmasti oikeudessa nesteeseen.

  #160539 Ilmoita asiaton viesti
  janozik
  Member

  No niin juuri, ehkä ei kannata ottaa liian vakavasti näitä hommeleita. Ja oikein alkukantaisesti pohdiskellen se murtovaras ei varmasti tulisi uudestaan.

  Ps. ymmärrän toki

  #160542 Ilmoita asiaton viesti
  ihmettelijä
  Member

  tein uuden rajottimen jostain avaruusajan muovista…vessaharjan varresta muistaakseni. se moskax voitelu on Mos2 pohjaista kosteudenpoisto-öljyä. merkki carlake. autonhoitokemikaalia siis.sitä esim. lipasputken ja aisojen voiteluun talvella. lämpimällä olen käyttänyt ohuelti suomen raskaan aseöljyä.etutukin suojassa olevan piipun alapinnan olen punaisella vaseliinilla voitanut.


  siinä pari kuvaa kysyjälle raudoista

  ja siinä tikka on sanononut viimeisen sanan ja se ei ole ei…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 71 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.