Jesse vs Merimetso

Home Forums Ottivieheet ja perhot Jesse vs Merimetso

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
 • Author
  Posts
 • #100716 Ilmoita asiaton viesti
  Jone
  Member

  Eli kumpi on parempi kuhan(/hauen) uistelussa? Laittakaa vastauksiin mielellään perusteluja, kokemuksia ym.. Kiitän kaikkia vastaamaan vaivautuneita!

  #100717 Ilmoita asiaton viesti
  joonas
  Member

  no jesse näytti kykynsä 10 päivän maratonuistelussa Miekojärvellä.tosin isot kuhat ovat vielä niin harvassa ettivät sattuneet kohdalle.Merimetso ei ollut edustettuna.Lapland.ws/miekojarvi.fi

  #100719 Ilmoita asiaton viesti
  AC/DC
  Member

  Laitoit vertailuun kaksi erittäin hyvää kuhavaappua. Omat kokemukseni näistä kahdesta vaappumerkistä: Jesse kelpaa hyvin kuhalle ja myös kirjolohelle. olen käyttänyt 8 cm satulamallin Jesseä. Haukivesillä en ole tätä uistinta juuri käyttänyt. Väreistä omat suosikkini 1. keltaselkäinen, jossa valkoiset kyljet (väri nro 9) 2. neonkeltainen, jossa neonpunainen selkä ja kylkiraidat (väri nro 18).

  Merimetso kelpaa hyvin myös kuhalle. Sen suosikkivärejäni ovat: Kullanvärinen, jossa on musta selkä ja oranssi vatsapuoli. Tämä väri tuntuu toimivan hyvin hieman sameavesisissä järvissä. Toinen suosikkivärini on hopeinen, jossa on sininen selkä. Merimetsoa on tullut vedettyä haukivesilläkin ja se kelpaa hyvin myös hauille.

  Nämä Jessen ja Merimetson värit ovat pelastaneet useamman kalareissun. Pitkään on ollut hiljaista, kunnes olen saanut kirjolohen näillä peleillä. Olen käyttänyt näitä vetouistelussa.

  #100721 Ilmoita asiaton viesti
  Jone
  Member

  AC/DC: Todella asiapitoinen vastaus, tiedät selkeästi mistä puhut, Kiitokset siitä! Kysymykseni vielä sinulle: Kumpi on toiminut paremmin? Tiedän että on päiviä, jolloin kala on hyvin tarkka, eikä välttämättä ota, kuin tietynlaiseen uistimeen, mutta jos joutuisit valitsemaan Jessen ja Merimetson väliltä Kuhan vetouisteluun (sivutuotteena hauki) niin kumman ottaisit?

  Muutkin kokeneet (tai vähemmän kokeneet) kuhan kalastajat puolustakaa parempaa sanallanne!

  Voitte myös laittaa viesteihinne perusteluja miksi toinen on toista ”huonompi”.

  #100722 Ilmoita asiaton viesti
  AC/DC
  Member

  Jos minun pitäisi valita näistä kahdesta, niin valitsisin Merimetson. Se on toiminut paremmin. Tämä kullanvärinen Merimetso, jossa on musta selkä ja oranssi vatsa on luottovieheitäni. Jos tähän ei ota, niin muitakaan vieheitä ei juuri kannata tarjoilla. Jostain syystä pidän myös käsintehdyistä balsavaapuista.

  Tämä on siis henkilökohtainen mielipiteeni. Jokaisella saa olla omansa.

  #100723 Ilmoita asiaton viesti
  Jone
  Member

  Kiitokset AC/DC:lle!

  #100727 Ilmoita asiaton viesti
  Metallica
  Member

  AC/DC on oikeassa, Merimetso ui paljon Jesseä paremmin, lisäksi kun sen ottaa käteensä siitä huokuu laadun tunne. Jesse on vähän liukuhihna uistimen tuntuinen.

  #100731 Ilmoita asiaton viesti
  kalamies-85
  Member

  merimetsossa on parempi ja kuhaa kiinnostavampi uinti!
  tarkkaan kun kuuntelee niin kuulee merimetson koukkujen ”klonkkaavan” eli silloin vaapun uinti on kohdallaan!
  noin kymmenestä jessestä vain yhden keskimäärin saa uimaan kunnolla!

  #100735 Ilmoita asiaton viesti
  pömppömaha
  Member

  oon ostanu syvännejessen mutta kaartaa sairaarst sivuun enkä oo sillä kalaakaan saanu merimetsolla asiat on toisin

  #100737 Ilmoita asiaton viesti
  Alporo
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: pömppömaha
  oon ostanu syvännejessen mutta kaartaa sairaarst sivuun enkä oo sillä kalaakaan saanu merimetsolla asiat on toisin

  Kaverin syvänne Jessessä on sama vika, omat jesseni on toiminut hyvin… toistaiseksi :D

  #100743 Ilmoita asiaton viesti
  PEJ
  Member

  Voihan jessen, syvännemallinkin, nokkalenkkiä taivuttaa uinnin korjaamiseksi!

  #100744 Ilmoita asiaton viesti
  Jone
  Member

  Hyvä hyvä. Lisää vastauksia vaan vielä. Tehään tästä kunnon vertailu! Itellä ei oo kokemuksia kummastakaan vaapusta, mutta aattelin joskus syksymmällä ostaa näistä sen ”paremman” kolmessa eri värissä, että jokainen kommentti on tärkeä ja värejäkin saa ehdotella…

  #100745 Ilmoita asiaton viesti
  Jone
  Member

  En enää jaksanut odotella vastauksia. Päädyin siis ostamaan kolme merimetsoa väreissä:

  1.Sininen selkä, hopeiset kyljet + punaiset raidat ja oranssi vatsa
  2.Vihreä selkä, hopeiset kyljet + vihreät raidat, hopeinen vatsa ja punainen leuka
  3.Oranssi/Punainen selkä, hopeiset kyljet + mustia ja keltaisia raitoja, keltainen vatsa sekä punainen leuka.

  Ensimmäiset kokemuksetkin tuli hankittua: Vihreä kaarsi oikealle ja tuli jopa pintaan asti, joten vaihdoin punaiseen. Sekin kaarsi hieman oikeaan, muttei merkittävästi. Lyhyehköllä uistelureissulla kaksi haukea, joista suurempi oli vähän alle kilon luokkaa. Sinistä vaappua en kokeillut, mutta sen vuoro tulee jo huomenna, jos vaan kalalle joudan. Täytyy sanoa, että odotin hieman parempaa tulosta, mutta mainittava on myös se että tämä punainen merimetso peittosi kaverin rapala magnumin, joka saalisti vain yhden pienen hauen viime minuuteilla. Voisi luulla että kala oli huonolla syönnillä, tai sitten emme tarjonneet ”oikeanlaisia” vieheitä. Luotto on yhä kova merimetsoja kohtaan ja aionkin antaa niille paljon uintiaikaa kauden loppuun asti.

  Vaikka nyt merimetsot onkin jo hankittu, en edelleenkään kiellä ketään laittamasta asiallista kommenttia kummasta vaapusta tahansa!

  #100746 Ilmoita asiaton viesti
  Saukko
  Member

  On tullut vedettyä Merimetsoa ja Jesseä, mutta kahteen kesään ei ole tullut kummallakaan. Pari vuotta sitten tuli Merimetsolla, mutta jostain syystä ei enää. Jessellä en ole saanut hyvin koskaan. On tietysti järvikohtaisia eroja. Mutta Rapala Shad Rap on pelastanut lähes joka reissun. Kuhaa ja haukia sekä ahvenia tulee vaihtelevasti. Ei tarvi viritellä, kestää perukkeen. Kaveri opetti aikanaan teimenia uistellessa, meidän järvessä ei vaan ole nykyään taimenia. Joka järveen työnnetään nykyään kuhaa.

  #100751 Ilmoita asiaton viesti
  Jamesoni
  Member

  Merimetsolla olen kyllä nähnyt haukea nostettavan, mutta itselläni sitä ei vielä ole, mutta todellakin perusvehkeisiin suositeltava. Kuitenkin sain Jessen vaappulla 14cm (vaaleanruskea selkä, hopeiset kyljet + vaaleanruskeat raidat ja oranssi vatsa) tunnin sisään 3 haukea (3kg ja pari kiloista), ja suunnilleen samasta paikasta. Järvi oli väriltään tumma humuspitoinen.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 47 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.