Beretta Silver Pigeon 686 S

Home Forums Aseharrasteet Beretta Silver Pigeon 686 S

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 97 total)
 • Author
  Posts
 • #213150 Ilmoita asiaton viesti
  laurona
  Participant

  Tällainen työkalu tulossa perheeseen. Onko jollain käyttäjällä antaa vinkkejä käypäsistä patruunoista? Ase 12/76 ja pitkillä holkeilla(tarkkaa nimeä en nyt muista supistajille,oli niin hieno nimi)

  #213151 Ilmoita asiaton viesti
  Ajokoiramies
  Member

  LAURONA Onko lyhyillä supistajilla varustettu FC vaihtumassa otsakkeen aseeseen?
  Kokemusta on 686 sportingmallisesta aseesta alkuperäisillä MC-supistajilla (51mm).
  Ase on aika ’kronkeli’ patruunoiden suhteen, mutta hyviäkin vaihtoehtoja toki löytyi. 12/76 patruunoista, supistajalla IM paras oli Remington Nitro Magnum n:o 4 (3,3mm), myös ’Winsun’ vastaava tuote (Supreme) oli suhteellisen hyvä. Supistaja M osoittautui vielä vaikeammaksi, sillä hyvin kävi vain Winchester Double X Magnum n:o 4 (42g). Vaikeutta lisää se, että patruunan valmistus on lopetettu, joten saatavuus on huono.
  Tulevan aseen supistajatiedot kiinnostavat kovasti, sillä mainitsemaani aseeseen on etsinnässä pitemmät supistajat. Ongelmana on vain vaihtoehtojen suuri määrä, eli jo Beretalla on ainakin +20, +25 ja +50 sarjat, lisäksi tunnettuun asemerkkiin on useilla tarvikevalmistajalla omia vaihtoehtojaan. Jään odottelemaan tietoja supistajista!

  #213152 Ilmoita asiaton viesti
  Laurona
  Member

  Moi! Tiedoksi FC ei vaihdu ko.aseeseen, vaan Laurona Classic Gaza menossa vaihtoon!
  Eli pojan pyssyyn ei kosketa!!
  Laitan sinulle tietoa supistajista,jotka myyjä kertoi aseen mukana tulevan,kunhan tämä yövuoro on saatu tehtyä.

  #213153 Ilmoita asiaton viesti
  Laurona
  Member

  Supistajat ovat Optimachoke-malliset(5kpl),jotka aseen mukana tulevat.
  Pitkä malli.sormin kierrettävät,tarkkaa pituutta en tiedä,koska myyjäkään ei puhelimessa asiaa tuntunut tietävän,selviää sekin tuonnempana.

  #213154 Ilmoita asiaton viesti
  Ajokoiramies
  Member

  Nyt näyttää hyvältä! OC-supistajat ovat pituudeltaan 70mm ja ovat kokonaan piipun sisään meneviä eli avainta tarvitaan. Samaan tilaan käy myös supistaja EOC, josta olen tännekin laittanut aikaisemmin eräitä koeammuntatuloksia. EOC-supistaja on pituudeltaan 90mm ja antaa erinomaisia kuvioita monilla eri patruunoilla. Olen omassa Sporting aseessani joskus kokeillut OC-supistajia F/IM ja kyllä näillä perin hyvin pärjää myös, mutta jos aseesta haluaa huippuhyvän, kannattaa joskus hankkia muutama EOC-supistaja. Onnittelut viisaasta asevalinnasta!

  #213155 Ilmoita asiaton viesti
  Laurona
  Member

  Moi,mukava kuulla,että Beretasta tulee tällaista palautetta. Myönnän pitkään harkinneeni, mikä on seuraava ( varmasti myös viimeinen) haulikkoni.Vähän rahaa enemmän likoon ja todennäköisesti se myös kannattaa.

  #213156 Ilmoita asiaton viesti
  Ajokoiramies
  Member

  OC-supistaja F. Parhaiten kävi Remington Nitro Magnum n:o 4. Hyvin toimivat myös Winchester Supreme Double X Magnum n:o 4 ja RC 50 Magnum n:o 1. Supistaja IM.
  Tälläkin parhaiten kävi RNM n:o 4. Hyvin toimivat myös Remington Heavy Magnum n:o 2 ja RC 50 Magnum n:o 2. Molemmilla supistajilla hyvin toimivia olivat vielä Winchester Double X Magnum (12/70) n:o 4 ja RC 3 n:o 4. Viimemainittujen neljän laukauksen osumaprosentit olivat 76,8 ja 82,5 välillä, joten selittelyn sijaa ei juuri ole. Valitettavasti tuon WDXM:n valmistus on lopetettu, mutta kotipaikkakunnaltani tuota useissa aseissa varsin hyvin toimivaa patruunaa vielä saa. Reminton Nitro Magnum n:o 2 jäi epähuomiossa ampumatta, mutta korjaan virheen loppuviikolla, mikäli sääolosuhteet suinkin sallivat. Palaan asiaan!

  #213157 Ilmoita asiaton viesti
  Ajokoiramies
  Member

  Tässä lupaamani tiedot Remington Nitro Magnum n:o2 patruunan käynnistä OC-supistajilla. Molemmilla supistajilla Wannseetauluun tuli 140 osumaa, eli 87,5%.
  Wannseetaulun sisäympyrässä supistajalla F hauleja on 69kpl ja supistajalla IM 73kpl. Syötäväksi aiottua riistaa näillä ei oikein kannata ampua ainakaan aivan kohti alle 40m:n matkoille, mutta erinomainen kettupatruunahan tämä on. Kunhan Laurona saat uudet aseet kotiin ja ehdit suorittamaan koeammunnat, laita tuloksia näkyviin!

  #213158 Ilmoita asiaton viesti
  isännöitsijä
  Member

  minulla on sama ase lyhyillä supistuksilla,onko teillä kokemusta mitkä patruunat antaa hyvän kuvion ,Rotikan 52g ei oikein pelittänyt

  #213159 Ilmoita asiaton viesti
  Ajokoiramies
  Member

  MC-supistajin (51mm) varustettu Berretta on valikoiva patruunoiden suhteen (sama koskee kaikkia lyhyillä supistajilla varustettuja haulikoita). Patruunatietoa olen tänne jo aikaisemmin laittanut.
  Hanki aseeseen pitemmät supistajat! Kokemuksia on Victory-sarjan supistajista (76mm)! Lyijyhaulipatruunoille paras yhdistelmä on M/IM. Supistajat maksavat n. 70 euroa/kpl. Pitkillä supistajilla sopivien patruunoiden etsintä helpottuu. Mikäli käytät rautahauleja, näille Beretalla on External-sarjan supistajia sekä 76mm:n että 101mm:n mittaisina (näistä omakohtaista kokemusta ei ole).
  Mikäli ISÄNNÖITSIJÄ haluat tietoja pitkillä supistajilla hyvin toimivista lyijyhaulipatruunoista, kerro mitä metsästät ja millaisille ampumamatkoille patruunoita haet.

  #213160 Ilmoita asiaton viesti
  isännöitsijä
  Member

  Ilmeisesti ostaessani en kysynyt ovatko ne optichlock merkkiset ,mutta oletan ,lähden Unkariin ke ja ajatus olisi sieltä löytää mahdolisesti halvat supparit ,onko yhteystietoja? Budabest.
  Aloittelijana lyijykäyttö ja jatkossa vesilinnut

  #213161 Ilmoita asiaton viesti
  ostaja
  Member

  Lukeekos tätä enään kukaan? Ajattelin ostaa uuden päälekkäispiippusen ja pyörinyt mielessä tää Silver Pigeon S. Käsitin että ase on melko nirso patruunoille noilla mobilchoke 50mm suppareilla? Saako tätä ollenkaan noilla optimachokeilla ei 70mm vai onko vaan noilla lyhkäsillä? Laurona sanoi omansa olevan pitkillä supistajilla mutta Beretan sivuilla luki että on vaan noilla lyhyillä. Saahan tähän noita +50mm suppareita hinta n. 60€/kpl.

  Ahtihuvilassa myynnissä 1850€. Kannattaako ostaa? Onko hyvä pyssy

  #213162 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  Vaimo osti ko. aseen 28 tuuman piipuilla kuukausi sitten Helsingin Schröderistä 1700 eurolla. Supistajat ovat lyhyet. Ampumakokemuksia on ymmärrettävästi vielä aika vähän, mutta ase vaikuttaa minusta, joka en ole sillä vielä ampunut lainkaan, erittäin hyvältä perushaulikolta. Itselläni on kokemuksia 686 spesialista 30 tuuman piipuilla ja lyhyillä supistajilla. Kokemukseni mukaan 36g/70mm mitoilla lähes kaikki patruunat toimivat. Eniten olen käyttänyt Remingtonin shurshottia.

  #213163 Ilmoita asiaton viesti
  Minäkään
  Member

  en ole ampunut Baikalilla lainkaan, mutta vaimoni ostama versio tuntuu varsin hyvältä. Itse olen vähiten käyttänyt shotteja sen jälkeen, kun vaimoni lähti.

  #213164 Ilmoita asiaton viesti
  ostaja
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: Minäkään
  en ole ampunut Baikalilla lainkaan, mutta vaimoni ostama versio tuntuu varsin hyvältä. Itse olen vähiten käyttänyt shotteja sen jälkeen, kun vaimoni lähti.

  Ja mitähän tällä nyt taas oli tekemistä sen kanssa mitä alunperin tossa kysyin ?!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 97 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.