Erä 1/04, paikkaesittelyjutuista

Home Forums Palaute & Erän sisältö Erä 1/04, paikkaesittelyjutuista

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #81128 Ilmoita asiaton viesti
  öhöm
  Member

  Erälehdessä on näitä juttuja joissa kirjoittaja käy kutsuttuna joissain kaupallisessa metsästys/kalastuspaikassa ja kirjoittaa niistä esittelyn (ja mainoksen ?) lehteen.

  Näitähän nyt on ollut ja niitä monia mielenkiinnolla lukenut. Jotenkin kuitenkin numerosta 1/04 metsästysjuttuja lukiessa tunsin oloni kiusaantuneeksi.
  En tiedä johtuiko se ko. juttujen kirjoitustyylistä vaiko kyseisen numeron tällaisten juttujen runsaudesta vaiko jouluruokien jälkiseurauksista.

  Viihdeteollisuuden kuvauksista olen saanut sellaisen käsityksen, että esim. ruokakulttuurin puolella tällaiset arvostelut (Michelin) tekee aina henkilö, jota arvostelteva kohde ei tunnista. Tällöin se vastaa paremmin sitä kohtelua mitä tavallinen Matti Meikäläinen saa.

  Suomen kokoisessa maassa tällainen ei tässä yhteydessä toimi. Ja varsinkaan kun toimittajat tunnistaa kun heidät on monta kertaa nähty saaliskuvien yhteydessä. Ja eikä näissä jutuissa (onneksi) mitään tähtiäkään jaeta.

  Tässäkohtaa purkaustani pitäisi oikeaoppisen rakenteen mukaisesti olla se suuri viisaus miten asian pitäisi olla. Minulla nyt ei vain ole tästäkään asiasta sitä viisautta.

  Ehkä näiden esittelyjen tyyliin voisi kiinnittää enemmän huomiota ?
  Mielipiteitä ?

  #81130 Ilmoita asiaton viesti

  Aihe on hankala. Mainoksiksi nämä kaupallisten kalastus- ja metsästysmahdollisuuksien esittelyt eivät missään nimessä ole tarkoitettuja. Pikemminkin kyse on vasta alan palvelujen kartoittamisesta. Sen verran alkutaipaleella Suomessa näissä asioissa vielä ollaan, erityisesti metsästysohjelmapalvelujen tuottamisessa. Kehitys kuitenkin johtaa joka tapauksessa eräpalveluiden käytön lisääntymiseen ja lehti haluaa pitää lukijansa näissäkin asioissa ajan tasalla.

  Ensi kesänä ilmestyvässä Suuressa Kirjolohen Kalaoppassa (ERÄ 7/04) on luvassa iskuja ilman sen kummempia ennakkoilmoittautumisia tai kutsuja eräisiin kirrekohteisiin ympäri maata. Katsotaan, mitä silloin tapahtui.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.