Juttuehdotus: Kalastus tumpuloille

Home Forums Palaute & Erän sisältö Juttuehdotus: Kalastus tumpuloille

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #81087 Ilmoita asiaton viesti
  Joonas
  Member

  Voisiko Tuiskunen (tahi joku muu) kirjoittaa artikkelin tai artikkelisarjan, jossa kerrottaisiin heittokalastamisen tekniikasta yksinkertaisesti esim. liitsin uitto, jigin uitto, räsäsen uitto, kauntdaunin uitto. Jossain kirjoissa on ohjeita, mutta ne maalailevat turhan runsassanaisesti aiheen ongelmia, mm. veden lämpötilasta riippuen ja deodorantin merkistä riippuen. Kun ensin oppisi jonkun perusjutun, niin sitten voisi ruveta fiilaamaan. Neljäkymppiä kolahtaa meikäläisellä mittariin kohtsillään mutta tämä osasto on liiaksi huhupuheitten varassa. Faijan kalastustekniikkaoppi kun rajoittui aikanaan siihen että laitettiin puinen uistelukela jalan alle, sätkä huuleen ja suodettiin. Muuten: suurinosa kaloista tulee Lotto-lipalla, ja sen kanssa kun ei tarvitse kuulemma mitään uittotekniikkaa!

  Kiitos muuten Suomen parhaiten toimitetusta kalastuslehdestä. :)

  #81090 Ilmoita asiaton viesti
  X-pert
  Member

  Eiköhän noita ”tumpuloiden oppaita ole ihan riittämiin kirjastoissa!!!”

  #81097 Ilmoita asiaton viesti
  Hzz
  Member

  Tuota,mielestäni olennaiset seikat on saanu lukea Erästä tähänkin asti.Ei se vapakalastus ole sen ihmeellisempää,heitetään viehe veteen ja kelataan pois.

  #81102 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan hyvä juttuehdotuksen jäljillä tässä ollaan, älkää yhtään väheksykö. Olemme nimittäin tehneet ERÄn vapatestejä useaan otteeseen jollakin tietyllä (ja suositulla) viehemallilla kalastamisen mukaan.

  Vavan soveltuvuus vieheelle on aika oleellista. Itsekin huomaan, että omassa vapakokoelmassani on jo selkeitä ”yhden viehemallin” erikoisvapoja esim. juuri Rapala 3-5 cm CD:n, Räsäsen Seiskan, Bomber 15:n ja Nilsu Invinciblen heittämiseen.

  Kun vapa toimii, niin kalastus on miellyttävää ja äheltämisen sijasta voi keskittyä vieheen uittamiseen.

  Palataan asiaan.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  #81117 Ilmoita asiaton viesti
  Tume87
  Member

  Toinen vaihtoehto voisi olla perhojen uitto tyylit.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.