Verkon päihin painot?

Home Forums Pyydyskalastus Verkon päihin painot?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • Author
  Posts
 • #56848 Ilmoita asiaton viesti
  floating
  Member

  Käytättekö verkkojen päissä jotain painoja(siis pienissä järvissä esim.)? Millasia painoja kannattas käyttää? kivi olis sopiva mutta sen kiinnitys on vähän hankalaa..

  #56849 Ilmoita asiaton viesti
  joo
  Member

  Kaikki mercuryn perämoottorit on parhaimmillaan verkon painoina!! B)

  #56852 Ilmoita asiaton viesti
  Veljmies
  Member

  Pohjaverkot eivät mielestäni kaipaa mitään painoja. Väliveteen tai pintaan verkkoja viritellessä painoja sen sijaan tarvitaan. Muuten tuuli ja virtaus vetävät verkot kasaan tai vievät jo menessään.

  Itse käytän painoina pieniä, ehkä noin kolmen kilon, veneankkureita. Ne ovat edullisia, käteviä käyttää ja niissä on paljon pitoa painoonsa verrattuna. Kiinnitän verkon merkkilipun narun ankkurin alapäähän ja itse verkkoihin menevän narun yläpäähän ankkuriköyden paikalle. Merkkilipusta saa siten kiskottua ankkurin helposti irti pohjasta ja verkkojen suunnasta vedettäessä löytyy taas pitoa ja verkot pysyvät hyvin paikallaan.

  #56868 Ilmoita asiaton viesti
  unski
  Member

  kyllähän ne painot on hyvä olla itse laitan hiekkaa mehukattipurkkiin ja siinäpä se

  #56870 Ilmoita asiaton viesti
  Veljmies
  Member

  Käytätkö Unski painoja myös pohjaverkoissa? Mitä hyötyä niistä on sinun mielestäsi?

  #56873 Ilmoita asiaton viesti
  floating
  Member

  itse aattelin laittaa pohjaverkkoihin painot(tai painon vain toiseen päähän), jos verkon laskeminen olis helpompaa. Ettei verkko kulje veneen perässä alkuun, että se menis pohjaan heti kun alkaa laskea.

  #56876 Ilmoita asiaton viesti
  Veljmies
  Member

  Eiköhän kaikki ylimääräinen vain hankaloita verkkojen laskemista ja nostamista. En usko painoista olevan mitään hyötyä verkon laskussa.

  Jos lasket verkot yksin, ne kannattaa ottaa pois puikkareilta ja koko verkkojadan voi laittaa toisiinsa liitettynä yhtenä köytenä sileäreunaiseen paljuun. Laskettaessa vain kiinnität ensimmäisen verkon päähän merkkilipun ja heität sen ja muutaman metrin verkonpäätä veteen. Veden vastus kyllä kiskoo sen jälkeen verkot ihan itsestään paljusta veteen venettä soudettaessa, moottorilla ajettaessa tai tuulen kuljettaessa.

  Verkkoja nostettaessa ota käteesi samaan otteeseen sekä ylä- että alapaula ja kisko verkot köytenä suoraan paljuun. Kokeminen kannattaa aloittaa tuulen alapuolella olevasta päästä.

  Samalla tavalla pystyt yksinäsi nostamaan ja laskemaa pyydykset yhtä helposti olivatpa ne sitten matalia käsiverkkoja tai vaikkapa viisimetrisiä muikkuverkkoja.

  #56878 Ilmoita asiaton viesti
  Lapinmies
  Member

  |O Huono idea verkot täytyy laskea löysästi (Vai mitä veljmies) B)

  #56882 Ilmoita asiaton viesti
  Veljmies
  Member

  Lapinmies on varmasti oikeassa: verkot kalastavat paremmin, kun ne lasketaan löysästi. Näin on ainakin kaloilla, jotka eivät tartu yhteen verkon silmään vaan pyörittelevät itsensä pakettiin. Esim. muikkuverkoilla ei löysyydellä taida olla mitään merkitystä, mutta sen sijaan esim. lahnat tarttuvat selvästi paremmin löysään ja mutkittelevaan verkkoon. Löysälle laskeminen on vain yksin kalastaessa tai korkeita verkkoja käytettäessä melkoisen hankalaa, jollei täysin mahdotonta. Painoista verkon päissä ole siinä ainakaan mitään apua – pikemminkin päinvastoin. Esim. siian pyynnissä matalassa vedessä vedän verkkoihin laskemisen jälkeen joskus hyvällä kelillä löysää ja teen niihin samalla mutkia. En kylläkään osaa arvioida, onko tästä oikeastaan mitään käytännön hyötyä.

  Erilaiset riimuverkot on kehitelty pitämään verkon liinat löysällä. Niissähän on erilliset riimuliinat tai langat, jotka kannattelevat pauloja ja pitävät verkon korkeutta selvästi korkeamman pyyntiliinan löysällä. Tällöin isojenkin kalojen on siihen helppo paketoitua.

  #56885 Ilmoita asiaton viesti
  unski
  Member

  eipähän verkot ajelehdi virran mukana käytän myös pohja verkoissa mutta keveitä joku vanha iso pultti esim.

  #56888 Ilmoita asiaton viesti
  Osku
  Member

  Minä laitan painoon menevän narun verkon ylähelmaan kiinni , ja sitten lipusta lähtevä naru myös verkon ylähelmaan kiinni. Ja hyvin on kalaa tullut.

  #56890 Ilmoita asiaton viesti
  saukko
  Member

  Muikkuverkkoihin ehdottomasti painot molempiin päihin,ja aika reilut. Muikkuverkon silmä pysyy auki ja veden virtausta sanotaan kanteeksi, joka järvessä ja varsinkin tuulella vesi liikkuu myös pinnan alla. Ja koska muikkuverkossa on paljon lankaa,virtaus ottaa siihen ihan erilailla kuin harvaan verkkoon. Taas harvempaan verkkoon vain toiseen päähän,ei koskaan molempiin. Jos ensimmäinen kala sattuu menemään,niin lisää ei mene kun liina on tiukalla. Tämä paino laitetaan siihen päähän mistä tuulee. Jos ei tarvisi laittaa merkkilippua,tätä yhtäkään painoa ei tarvittaisi, ja tyynellä senkin voi jättää pois. Minkä löysempi verkko,sen paremmin kalastaa,ja vaikka olis mutkilla,aina parempi. Talviverkoilla ei koskaan painoja.

  #56903 Ilmoita asiaton viesti
  pajakettu
  Member

  mieti,on 38m vettä,meneekö verkot tuulella kasaan,poijunaru täytyy olla todella pitkä.

  #56926 Ilmoita asiaton viesti
  *
  Member

  Minä olen tottunut käyttämään verkon toiseen päähän pohjaan painettavaa seivästä ja toinen pää vapaana. Järvessä ei siis ole paljon vettä.

  #56927 Ilmoita asiaton viesti
  k
  Member

  edellä mainittu tapa on surkea , koska joku voi vetää siihen perämoottorilla kun et merkkaa verkkoja tarpeeksi näkyville.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 25 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.