Verkon päihin painot?
Home › Forums › Pyydyskalastus › Verkon päihin painot?
- This topic has 2 replies, 1 voice, and was last updated 28.04.2021 at 28.4.2021 13:33 by Seppo87.
-
AuthorPosts
-
floatingMember
Käytättekö verkkojen päissä jotain painoja(siis pienissä järvissä esim.)? Millasia painoja kannattas käyttää? kivi olis sopiva mutta sen kiinnitys on vähän hankalaa..
jooMemberKaikki mercuryn perämoottorit on parhaimmillaan verkon painoina!!
VeljmiesMemberPohjaverkot eivät mielestäni kaipaa mitään painoja. Väliveteen tai pintaan verkkoja viritellessä painoja sen sijaan tarvitaan. Muuten tuuli ja virtaus vetävät verkot kasaan tai vievät jo menessään.
Itse käytän painoina pieniä, ehkä noin kolmen kilon, veneankkureita. Ne ovat edullisia, käteviä käyttää ja niissä on paljon pitoa painoonsa verrattuna. Kiinnitän verkon merkkilipun narun ankkurin alapäähän ja itse verkkoihin menevän narun yläpäähän ankkuriköyden paikalle. Merkkilipusta saa siten kiskottua ankkurin helposti irti pohjasta ja verkkojen suunnasta vedettäessä löytyy taas pitoa ja verkot pysyvät hyvin paikallaan.
unskiMemberkyllähän ne painot on hyvä olla itse laitan hiekkaa mehukattipurkkiin ja siinäpä se
VeljmiesMemberKäytätkö Unski painoja myös pohjaverkoissa? Mitä hyötyä niistä on sinun mielestäsi?
floatingMemberitse aattelin laittaa pohjaverkkoihin painot(tai painon vain toiseen päähän), jos verkon laskeminen olis helpompaa. Ettei verkko kulje veneen perässä alkuun, että se menis pohjaan heti kun alkaa laskea.
VeljmiesMemberEiköhän kaikki ylimääräinen vain hankaloita verkkojen laskemista ja nostamista. En usko painoista olevan mitään hyötyä verkon laskussa.
Jos lasket verkot yksin, ne kannattaa ottaa pois puikkareilta ja koko verkkojadan voi laittaa toisiinsa liitettynä yhtenä köytenä sileäreunaiseen paljuun. Laskettaessa vain kiinnität ensimmäisen verkon päähän merkkilipun ja heität sen ja muutaman metrin verkonpäätä veteen. Veden vastus kyllä kiskoo sen jälkeen verkot ihan itsestään paljusta veteen venettä soudettaessa, moottorilla ajettaessa tai tuulen kuljettaessa.
Verkkoja nostettaessa ota käteesi samaan otteeseen sekä ylä- että alapaula ja kisko verkot köytenä suoraan paljuun. Kokeminen kannattaa aloittaa tuulen alapuolella olevasta päästä.
Samalla tavalla pystyt yksinäsi nostamaan ja laskemaa pyydykset yhtä helposti olivatpa ne sitten matalia käsiverkkoja tai vaikkapa viisimetrisiä muikkuverkkoja.
LapinmiesMemberHuono idea verkot täytyy laskea löysästi (Vai mitä veljmies)
VeljmiesMemberLapinmies on varmasti oikeassa: verkot kalastavat paremmin, kun ne lasketaan löysästi. Näin on ainakin kaloilla, jotka eivät tartu yhteen verkon silmään vaan pyörittelevät itsensä pakettiin. Esim. muikkuverkoilla ei löysyydellä taida olla mitään merkitystä, mutta sen sijaan esim. lahnat tarttuvat selvästi paremmin löysään ja mutkittelevaan verkkoon. Löysälle laskeminen on vain yksin kalastaessa tai korkeita verkkoja käytettäessä melkoisen hankalaa, jollei täysin mahdotonta. Painoista verkon päissä ole siinä ainakaan mitään apua – pikemminkin päinvastoin. Esim. siian pyynnissä matalassa vedessä vedän verkkoihin laskemisen jälkeen joskus hyvällä kelillä löysää ja teen niihin samalla mutkia. En kylläkään osaa arvioida, onko tästä oikeastaan mitään käytännön hyötyä.
Erilaiset riimuverkot on kehitelty pitämään verkon liinat löysällä. Niissähän on erilliset riimuliinat tai langat, jotka kannattelevat pauloja ja pitävät verkon korkeutta selvästi korkeamman pyyntiliinan löysällä. Tällöin isojenkin kalojen on siihen helppo paketoitua.
unskiMembereipähän verkot ajelehdi virran mukana käytän myös pohja verkoissa mutta keveitä joku vanha iso pultti esim.
OskuMemberMinä laitan painoon menevän narun verkon ylähelmaan kiinni , ja sitten lipusta lähtevä naru myös verkon ylähelmaan kiinni. Ja hyvin on kalaa tullut.
saukkoMemberMuikkuverkkoihin ehdottomasti painot molempiin päihin,ja aika reilut. Muikkuverkon silmä pysyy auki ja veden virtausta sanotaan kanteeksi, joka järvessä ja varsinkin tuulella vesi liikkuu myös pinnan alla. Ja koska muikkuverkossa on paljon lankaa,virtaus ottaa siihen ihan erilailla kuin harvaan verkkoon. Taas harvempaan verkkoon vain toiseen päähän,ei koskaan molempiin. Jos ensimmäinen kala sattuu menemään,niin lisää ei mene kun liina on tiukalla. Tämä paino laitetaan siihen päähän mistä tuulee. Jos ei tarvisi laittaa merkkilippua,tätä yhtäkään painoa ei tarvittaisi, ja tyynellä senkin voi jättää pois. Minkä löysempi verkko,sen paremmin kalastaa,ja vaikka olis mutkilla,aina parempi. Talviverkoilla ei koskaan painoja.
pajakettuMembermieti,on 38m vettä,meneekö verkot tuulella kasaan,poijunaru täytyy olla todella pitkä.
*MemberMinä olen tottunut käyttämään verkon toiseen päähän pohjaan painettavaa seivästä ja toinen pää vapaana. Järvessä ei siis ole paljon vettä.
kMemberedellä mainittu tapa on surkea , koska joku voi vetää siihen perämoottorilla kun et merkkaa verkkoja tarpeeksi näkyville.
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.