Liian tuttavallinen city-orava

Home Forums Luonto Liian tuttavallinen city-orava

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #69790 Ilmoita asiaton viesti

  Asumme uudessa OK-talossa Keski-Pohjanmaalla. Pihapiirissämme on käyskennellyt orava, joka on ruvennut viime aikoina liiankin tuttavalliseksi. Rakensimme talon varmaankin sen reviirille ja nyt orava on järsinyt reiän tuulensuojalevyyn ja ottanut autotallirakennuksen vintin omaksi asunnokseen. Meillä on siellä monenlaista tavaraa talvisäilytyksessä emmekä haluaisi oravan repivän villoja ja sotkevan siellä paikkoja. Mitkä ovat mahdollisuutemme oravan häätämiseen? Kirjallinen irtisanominen? Vai elukka pesätarpeineen laatikkoon ja viedä se autolla uusille asuinsijoille 10-15 kilometrin päähän? Onko häätäminen yleensäkään mahdollista? Kurre käy jo liian tuttavalliseksi 4 lapsellemme ja naksuttelee ja sähisee, kun emme anna sille evästä. :/ :( :|

  #69791 Ilmoita asiaton viesti
  janakala
  Member

  meidänkin kodin sisään on tullut yks orava jo kaks ketaa se on liian kesy

  #69794 Ilmoita asiaton viesti
  haukiukko
  Member

  asun kerrostalon 7. kerroksessa, mutta asunnosani on vieraillut orava.

  #69796 Ilmoita asiaton viesti
  Martes
  Member

  Rautakaupasta saat lintuverkkoa, joka on tarkoitettu juuri seinän ja katonrajan tuuletusvälin suojaamiseen. Pakkosiirto johonkin synkkään kuusikkoonkin varmaan toimisi

  #69797 Ilmoita asiaton viesti
  mettämies93
  Member

  toi ei vedä tampereen oraville vertoja tällä ne tulee syömään kädestä ja niitä voi rapsutella. Kun jotkut mummot ja papat ruokkii niitä koska ne on niin ”sulosia”

  #69811 Ilmoita asiaton viesti
  pötsi
  Member

  En tiedä. Etsikää sille metsästä paikka jossa on paljon käpyjä,puolukoita ja jäkälää. Orava viihtyy semmoisella alueella. Ottakaa muuten pesäpaikatkin huomioon!

  #69831 Ilmoita asiaton viesti
  das
  Member

  Oravan ollessa ulkona peitätte kolot verkolla tai muulla riittävän tukevalla. Lähiympäristöön voisi laittaa vaikka telkänpönttöjä, tai hiukan pienempiä, joihin orava saa pesänsä rakennettua jos ei paljaan taivaan alla halua pesiä.
  Eikä ruokita oravaa sisällä tai kädestä, niin ei opi kerjäämään ihmisiltä.

  #69833 Ilmoita asiaton viesti
  hekke
  Member

  lainaat jostain verkkomallisen minkinloukun , herkkuja tupaan ja kurre sinne.
  sit kärräät sen metsään riittävän kauas torpastas.

  #69836 Ilmoita asiaton viesti
  Antti
  Member

  Hanki kissa.

  #69841 Ilmoita asiaton viesti
  saukko
  Member

  Ei auta kissa,meillä käy 1-3 oravaa lintulaudalla syömässä,kissa ei niistä paljon perusta. Vaikka jäniksenpojista,myyristä ym kiinnostuu. Ilmeisesti kerran syönyt oravaa,totesi liian pihkaiseksi.

  #69845 Ilmoita asiaton viesti
  Antti
  Member

  Menee jo kissa topikiksi, mutta rupesi kiinnostamaan, että mitä rotua on saukon kissa?
  Itsellä maatiaiskissa ja parikymmentä vuotta touhua seuranneena voin kertoa, että jos tänään näkee oravan pihapuussa niin viimeistään huomenna on oravan häntä rapun nurkkauksessa. Humaani tapa päästä jyrsijöistä eroon eikä ala kurret ryppyillä.
  Olishan se tietty välillä ihan kiva seurata oravienkien touhuamista, mutta aina ei voi voittaa ja uskaaltaapahan lapset mennä ulos kun ei ole oravat sähisemässä siellä.

  #69848 Ilmoita asiaton viesti
  saukko
  Member

  Kyllä tämä meidän kissa on tavallinen maalaiskissa,tosin melkein kokonaan valkoinen. Kova metsästämään,ja kyllä alkuun ajoi oravat puuhun,ja itsekin käy puussa. Varmaan huomannut että orava kiipeää turhan vikkelään ja korkealle.

  #69851 Ilmoita asiaton viesti
  reijomies
  Member

  Meillä naapuri ruokkii pihapiirin oravaa sillä seurauksella, että orava on aivan kesyyntynyt ja tulee sisälle asuntoon, jos oven jättää auki. Tosi ärsyttävää eikä naapuri edes suostu lopettamaan toimintaansa, vaikka sitä on häneltä useamman kerran pyydetty. Miten äijän kalloon saisi taottua järkeä?

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.