Haulikon patruunat

Home Forums Aseharrasteet Haulikon patruunat

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • Author
  Posts
 • #11194 Ilmoita asiaton viesti
  Hunter
  Member

  Kertokaa omia mieltymyksiänne haulikonpatruunoista. Tiedän että se on haulikkokohtaista mutta kuitenkin olisi mielenkiintoinen kuulla kokemuksianne.

  ——————————————————————————–

  20.11.2003 21:47
  Gallup – Jaska

  Siitä on kolmisenkymmentä vuotta kun viimeksi aktiivisesti käytin haulikkoa, ja silloin patruunat ladattiin yleensä itse. Nyt kun omalla kohdallani on vireillä metsästysharrastuksen uudelleen elvyttäminen, niin innostun tässä muistelemaan tuon ajan kokemuksia. Silloiseen hanalliseen 1-piippuiseen (16/70-kaliberiseen, piipun pituus 79 cm) sopivat hyvin kaikki muut haulit väliltä 3,0 mm – 4,5 mm paitsi kaksi. Nimittäin 3,25 mm ja 4,25 mm olivat aivan toivottomia; niillä ei syntynyt ehjää kuviota.

  Minua kiinnostaakin nyt kysymys siitä, onko haulien sopivuus supistukseen enää niin merkityksellinen kuin vanhojen huopatulppien ja irtohaulien aikaan. Nykyiset muoviset haulikupithan ovat joustavia ja tavallaan tiivistävät hauliparven piipussa, jolloin olettaisi haulien läpimitan vaikutavan hajontaan vähemmän kuin vanhoja irtohaulilatauksia käyttässä. Onkohan tätä asiaa tutkittu, ja mitkä ovat tulokset haulikuppien vaikutuksesta?

  ——————————————————————————–

  21.11.2003 08:28
  Gallup – hzz

  Jaska,-minulla on samanlainen käsitys haulien sopivuudesta.Aloitin metsästyksen -70 luvun alussa hanallisella johon ei käynyt 3,25 ja 3,75 haulit.Myös kaksi seuraavaa haulikkoani ovat ollet käymättömiä näille em.hauleille.Silloin 70 luvulla tein koeammuntoja erilaisilla omatekoisilla haulikupeilla ja ne kyllä antoivat suppeamman kuvion.

  ——————————————————————————–

  26.11.2003 17:39
  Gallup – hartsa

  paras patruuna merkki on fortuna

  #11195 Ilmoita asiaton viesti
  fortuna
  Member

  Tuo nimi fortuna kuulostaa niin enteelliseltä… :saint:

  #11196 Ilmoita asiaton viesti
  Beretta on paras
  Member

  Olen käyttänyt sellier&bellotin minimagnumeja haulilataus 42,5 g käytän haulikokoa 3,5mm soveltuu kohtalaisesti, myös metsolle mutta pyylle ja kyyhkysille 3,00mm hauli. Jos tietää että edessä olevassa metsikössä majailee metso niin ala piippuun 3,5mm hauli ja yläpiippuun 5,2mm hauli, myös muut panokset on käyny hyvin esim: Boar,Rottweil,Eley :D

  #11197 Ilmoita asiaton viesti
  kontio
  Member

  seller bellotti edullinen paukku ;)

  #11198 Ilmoita asiaton viesti
  panokseton
  Member

  Onko kellään kokemuksia Rottweil haulikon panosten vakavista laatuvirheistä?
  Itselleni sattui useasti viime talvena etä haulilataus tussahti parin metrin päähän hankeen ja suuri osa ruudista löytyi palamattomana piipusta.
  Asiaa ei ole vieläkään hoidettu maahantujan toimesta tänne päin millään lailla eli asia yritetään painaa villasella.Kyseessä on ilmeisesti ruutivuoto välitulpan läpi haulien sekaan. :(

  #11199 Ilmoita asiaton viesti
  havelikko
  Member

  ukkometso ja blue magnum myös rottweil ja kyyhkysille vismunt

  #11200 Ilmoita asiaton viesti
  beretta
  Member

  Fortunalla on hyvä kuvio mutta upotus on ainakin omalla aseella hiukan heikko.. Kokeilkaa Nobel sportin percorso caccia.. Mulla toimii ku tauti.. ja on suht edullinen.

  #11201 Ilmoita asiaton viesti
  teräs
  Member

  Nobel sportin speedy magnum 48g lataus ja 3.7mm.. aivan sairaan nopea panos ja ei tarvi ottaa ennakkoa.. parasta mitä rahalla saa. B)

  #11202 Ilmoita asiaton viesti
  vilex
  Member

  ottakaa ja ostakaa panoksia merkiltään rio royal 12/76 siitä ei panos parane ainakin minun aseella tippuu niin kaikki mihin ampuu :D ;) :)

  #11203 Ilmoita asiaton viesti
  Ile
  Member

  Jos karkeasti ”mutu”-tuntumalta sanon hyvät vs. huonot kokemukset eri merkkisistä patruunoista niin itsellä parhaiten toiminut Sellier&Bellotit. Huonoin kokemus taitaa olla DAP:sta..

  #11204 Ilmoita asiaton viesti
  baikali on paras
  Member

  minun mielestäni paras haulikon patruuna on imperial esim:imperial 12/76 52g latauksella ja haulikoko 2,sopii tosin hyvin kanalintu jänis ja sorsa metille :D

  #11205 Ilmoita asiaton viesti
  metsä ville
  Member

  =)JOS HINTA JA LAATU RATKAISEE ON VALINTA BOAR :D YLI 25 VUODEN
  KOKEMUKSELLA!!! =)

  #11206 Ilmoita asiaton viesti
  jänkhä joonas
  Member

  baikal on paras älä puhu paskaaa para paukku on remari :p

  #11207 Ilmoita asiaton viesti
  jänkhä joonas
  Member

  niepa ei tiiä mistään mittään :D

  #11208 Ilmoita asiaton viesti
  ite ammun
  Member

  mie käytän mettällä 89mm panoksia 4-5mm hauleilla. ihan jo senvuoksi että ne on halvempia kuin 76mm panokset. remingtonin 89 panokset oli tasan 1e kpl ja winsu samaa hintaa eli pieni ero on 76 panoksiin.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 62 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.