Todella villi Pohjola

Home Forums Luonto Todella villi Pohjola

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #11759 Ilmoita asiaton viesti
  erämies
  Member

  Voisko Erälehti tehdä jutun Villin Pohjolan toiminnasta – ja sen varjopuolista.

  Suomi on sitoutunut estämään pohjolan biodiversiteetin kannalta erittäin haitallisen kanadanmajavan lisääntymisen muihin pohjoismaihin. Juuri tämän vuoksi kyseisen nisäkkään metsästys ”vapautettiin”, niin kuin se vain eeuussa voidaan.

  Mutta Villin Pohjolan hinnoittelussa Kanadanmajava on metsoon verrattava harvinaisuus (6 pojoa). Täten tulee väkisinkin mieleen, että Villi Pohjola pyrkii haittaamaan pohjoisen biodoversiteetin puolustamisessa tapahtuvaa työtä. Tätä vahvistaa että mm. minkin hävittämiseen valtionmailla, pitää ostaa pienpetolupa.

  Miten edellä mainitut hinnoittelut ovat sopusoinnussa, luonnon biodoversiteetin kannalta vahingollisten lajien metsästämisen lisäämisen kannalta? Majavan metsästys on aika helvetillisen raskasta hommaa, joten kyseinen hinnoittelu ei varmastikkaan kummoisesti lisää sen pyyntiä – kuten pitäisi. Tuntuu myös – vähintäänkin hämmästyttävältä – että minkin hävittämisestä täytyisi maksaa selvää rahaa, vaikka sen pitäisi mennä toisinpäin.

  Mielestäni tämä olisi hyvä aihe, ja oikein tehtynä selvittäisi varmasti monta asiaa, mikä hiertää Villin Pohjolan ja erämiesten välejä.

  #11760 Ilmoita asiaton viesti
  asiaa
  Member

  Tuossa kommentissa on asiaa. Erälehti voisi todellakin kirjoittaa näkemyksistä / kokemuksista Villin Pohjolan toiminnasta. Yleinen ajatus näkyy olevan, että VP on hinnoitellut itsensä ulos lähes kaikessa, erityisesti mökkivuokrissa. Myös myyntiin nykyään tulevat mökit ovat lähes poikkeuksetta purkukuntoisia rotiskoja, joilla ei enää ole mahdollista saada vuokratuloja. Siis, pyrkiikö Villi Pohjola todellakin edistämään metsästysmahdollisuuksia Suomessa, vai onko kyseessä taas kerran väsynyt yritys saada valtio-omisteinen yritys tuottamaan yksityisen yrityksen lailla?

  #11761 Ilmoita asiaton viesti
  sidebyside
  Member

  Tää on näköjään jo vanha keskustelu mutta muistaako kukaan tekikö Erälehti tuommosta juttua? Mun kokemukset villin pohjolan touhuista huononee vuosi vuodelta. Esim, kausilupa myynnissä on kauheesti vikaa. Lupia myydään miehille jotka kuuluvat pariinkin metsästyseuraan ja taas toinen, maaton mies ei saa kausilupaa sitten millään. Jätkät jättää kylmästi ilmoittamatta metsästyseura kytkynsä ja villi pohjola ei viitsi niitä edes tarkistaa mistään. Huhun mukaan villin pohjolan mökki bisnes on kai loppumaisillaan. en tiedä onko asiassa perää. Paljon ne ainakin on mökkejään myyneet. Tuosta ihan läheltäkin ovat myyneet kaksi. Sen jälkeen kun ison rahan teko tuli mukaan tuohon touhuun niin se alkoi mennä ihan perseelleen. Ainoa asia miksi jotenkin hyväksyn tuon puljun toiminnan on se, että niillä on hallinnassaan niin valtavasti metsästysmaita. Tosin, lupahinnoittelussa ei ole päätä eikä häntää.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.