Kansikuvat

Home Forums Palaute & Erän sisältö Kansikuvat

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • Author
  Posts
 • #81416 Ilmoita asiaton viesti
  lukijainen
  Member

  Olen useaan otteeseen pohtinut
  Erän kansikuvia. Muutamana vuonna on kansikuvana ollut suuren valmistajan merkittäviä malleja. Ei välttämättä kuvauksellisinpia uusia vieheitä. Onko kuvat suurvalmistajille maksullisia. Yhäkin kauneimpia erän kansia on ollut 12-95. Suomalaista käsityötä kauneimmillaan.

  #81428 Ilmoita asiaton viesti

  ERÄ-lehden kannet suunnittelee lehden taiteilija AD Jukka Nuutila yleensä yhdessä lehden toimitussihteerin ja TM:n valokuvaaja Hannu Häyhän kanssa.

  Kanteen haetaan sellaista ilmettä, että se kuvaisi mahdollisimman hyvin kyseisen numeron pääsisältöä ja samalla eroaisi riittävästi lehden edellisistä numeroista (ja kilpailijoista).

  Mitään määräystä jonkun firman tuotteiden suosimiseksi kansikuvassa en ole antanut. Taiteilija Nuutilalla on vapaat kädet. Tällä kertaa hän halusi kanteen punaisen kairan piristämään ilmettä ja sellainen löytyi vain UR-mallistosta (kävin itse ostamassa Motonetistä Kehä III:lta).

  Kannen tarkoitus on tietysti havahduttaa mahdollisimman moni huomaamaan uuden ERÄ-lehden numeron ilmestyneen ja houkuttaa myös ostamaan lehden Lehtipisteiden tavattoman runsaasta tarjonnasta.

  Irtonumeromyyynnin osuus on kuitenkin ERÄ-lehden liikevaihdosta vaatimattomasti vain noin viiden prosentin luokkaa, numerokohtaisesti myynti on noin 3.500 – 6.5000 kpl. Esim. amerikkalaiset ostavat lähes kaikki lehtensä irtonumeroina, suomalaiset sen sijaan tilaavat oman lehden kotiinsa.

  Minusta ERÄn kannet ovat olleet kautta linjan mielenkiintoisen ja omintakeisen näköisiä, mutta makuasioista sopii toki kiistellä.

  Seppo Suuronen
  pt/ERÄ

  #81438 Ilmoita asiaton viesti
  öhöm
  Member

  Voisiko kansikuvissa aina välillä käyttää, lukijoita ilahduttamassa, muodollisesti päteviä naisihmisiä ?

  #81442 Ilmoita asiaton viesti
  lukijainen
  Member

  Kiitos Seppo vastauksesta.
  En suinkaan moittinut lehden ulkoasua, vain ”aina rapalat” linjaa. Kairavalintana oli UR oikea. Irtonumeron ostajat ovat potentiaalisia tilaajia, joten on se hyvä miellyttää heitäkin.

  #81466 Ilmoita asiaton viesti
  ei öhöm
  Member

  Nimimerkillä Öhöm toivoi naisia Erä-lehden kansiin. Mielestäni tätä ”kikkaa” on käytetty jo aivan liikaa vaikka missä lehdissä ja se ainoastaan vähentää lehden uskottavuutta. Eli älkää kiitos lähtekö mukaan tähän lehteä aliarvostavaan kikkailuun.

  #81468 Ilmoita asiaton viesti
  Jukka
  Member

  Kyllä nimimerkki ”öhöm” oli ihan oikealla asialla. Kalastajina on myös naisia, jos ette ole sattuneet huomaamaan. Jo heitäkin kohtaan olisi mukava huomionosoitus, jos kannessa olisi joskus joku vapaa ja mahdollista kalaa pitelevä tyttö/neiti/rouva. Myös muutkin kuva-aiheet kelpaisivat.

  Olihan tässä joku vuosi sitten lehden kannessa varsin edustavan näköinen punapää (muistaakseni..), joka taisi pidellä perhovehkeitä hyppysissään. Vihreä kalastusliivikin oli kutsuvasti avoin ikään kuin houkuttelemassa lisää miehiä kalastuksen pariin… :) :)

  #81470 Ilmoita asiaton viesti
  Sendero
  Member

  Kovasti ovat kansikuvat kalastuspainotteisia. Missä on edes yksi metsästysaiheinen kansikuva, vai olisiko sellainen liian rohkea veto? Vähenisikö irtonumeromyynti entisestään siitä?
  Otetaanpa esimerkiksi vuosikerta 2003!
  1/2003: Ahven
  2/2003: Kalavaaka
  3/2003: Hauki
  4/2003: Avokela
  5/2003: Vaappu
  6/2003: MAISEMA! (joki) ja KENKÄ!!
  7/2003: Rautu tms. fisu
  8/2003: Kirjolohivieheitä
  9/2003: Jigejä
  10/2003: Harjus
  11/2003: RETKIKEITIN!!
  12/2003: Vaappu

  Sama linja näyttää jatkuvan tänäkin vuonna… Tasapainopilkkejä ensimmäisessä ja toisessa jääkaira…

  No kaikesta huolimatta kestotilaus jatkuu edelleen… Mutta kieltämättä hiukan kyrsii…

  #81499 Ilmoita asiaton viesti
  Jussi 240669
  Member

  B) En ainakaan suosittele kansikuvaksi, mitään ramboa joka esittelee aseita. Ne kuuluu ase harrastelehtiin! Mutta kyllä luokkaa ”Viivi Allen” voisi pidellä vaikka 10-kiloista vonkaletta. B)

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.