Shokkivaikutus?

Home Forums Metsästys & riista Shokkivaikutus?

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #40746 Ilmoita asiaton viesti
  xd
  Member

  Uskotteko haulikon tappotehon perustuvan shokkivaikukseen, vai haulien riittävään uppoamaan? Itse en shokkivaikutukseen usko, koska jos se pitäisi paikkansa olisi sama käyttää aina alle 3mm haulia. Shokkivaikutushan uskomusten mukaan tapahtuu, kun riittävä määrä hauleja tunkeutuu

  nahan alle verenkiertoon

  , ja tämä aiheuttaisi eläimelle shokin, ja välittömän kuoleman. Jos tähän uskomukseen uskoo, miksi talvikarvan jänis, ja loppusyksyn sorsat eivät meinaa kuolla esim 25-35metriin 2.7-3mm hauleilla, Taatusti uppoavat nahan alle! (Alkusyksystä kuolevat helposti koska haulit uppoavat sisuskaluihin saakka?) Ja eikö kauristakin olisi siis shokkivaikutuksen mukaan tehokkainta ampua max 3mm hauleilla 25-35saakka, jos shokkivaikutus pitäisi paikkansa?

  #40747 Ilmoita asiaton viesti
  Jarppinator
  Member

  Ei kai kukaan tuollaiseen usko? Ennemminkin se toinen ääripää näyttää olevan edustettuna. Ajatellaan, että parin yksittäisen haulin osuma riittää, kunhan haulit ovat riittävän suuria murkuloita.

  Mielestäni totuus löytyy näiden kahden ääripään välimaastosta.
  Kun riistaan osuu riittävä määrä hauleja siten, että ne menevät läpi, todennäköisesti muutama niistä osuu myös elintärkeille alueille (keuhkot, aivot, sydän, isot verisuonet…) niin otus tippuu kuin lapanen. Siis sekä haulitiheyden on oltava riittävä, että yksittäisen haulin liike-energian. Toisen puuttumista ei voi kompensoida kasvattamalla toista, vaikka moni niin yrittää tehdäkin.

  #40748 Ilmoita asiaton viesti
  sidebyside
  Member

  Mun jo edesmennyt mettäkaverini sanoi että mitään shokkia ei tarvita, jos tarpeeksi hauleja menee läpi.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.