Pitkäsiima jigi syöteillä

Home Forums Pyydyskalastus Pitkäsiima jigi syöteillä

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #64194 Ilmoita asiaton viesti
  teesss
  Member

  Tarkoitus on kokeilla ensi kesänä 50 koukun pitkäsiimaa jigi syöteillä. Eli siima lasketaan väliveteen isojen pallokohojen varaan. Tapseihin kiinnitetään täkykalojen sijasta kalanmuotoiset kumi jigit. Kohtalaisella tuulellakin selkäsiima heiluisi ja jigit saisivat liikettä. . Siima voisi olla jatkuvasti pyynnissä, kun vain kävisi päivittäin kokemassa. Jigien sijaan voisi sen syötittää myös hauki perhoilla. Tällä tavoin säästyisi täkykalojen pyynniltä. Onko kellään kokemuksia tälläisesta pyynti muodosta?.

  #64196 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Itselläni on aiheesta sen verran kokemusta, että kerran syötitimme kaverin toivomuksesta ankeriassiiman puoliksi kalanpaloilla, puoleksi Gulp-jigeillä. Vertailutestin tulos oli puhdas tasapeli: Emme saaneet kalaa kummallakaan syötillä.

  Veikkaukseni on, että kuvaamasi jigisiima ei toimi kovin hyvin. Kalat kyllä voivat jigeihin iskeä, mutta koska kukaan ei ole tekemässä vastaiskua, ne eivät jää kiinni koukkuihin kuin vahingossa. Hetken mutusteltuaan ja jigin nielemiskelvottomaksi havaittuaan kalat sylkäisevät syötin pois eivätkä luultavasti mene samaan halpaan enää uudestaan.

  Voin toki olla väärässäkin, joten kokeile ihmeessä ja kerro tuloksista!

  Jari / Erä

  #64203 Ilmoita asiaton viesti
  teesss
  Member

  Tarkoitus on laittaa jigi syötteihin kolmihaaraiset lisäkoukut ja haukiperhot myös kolmihaara koukuilla.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.