kiekkorataharjoittelu
Home › Forums › Aseharrasteet › kiekkorataharjoittelu
- This topic has 9 replies, 4 voices, and was last updated 12.06.2012 at 12.6.2012 11:55 by ihmettelijä.
-
AuthorPosts
-
ihmettelijäMember
moniko porukasta käy kesällä ampumassa ja yleensä käyttää seuransa suomia mahdollisuuksia hyväksi? kuulin tuossa viimetalvena tällä voorumilla jotta muutaman euron mettäpaukut oisi olleet kalliita…..mites sitten on vara ampua tarkkuuttta? vähän niinkuin vittuillessani laitoin tämän viestin…kiekkoja par kertaa puotelleena totesin jot ee se tuhmenna kettään se ammunta.
- erämies on kovimmillaan kuin näätä..sitkeä ja armoton luonne. (kaverin toteamus)
sidebysideMemberMinä ainakin ammun kiekkoja. Tosin vaan n. 1500 ketaletta kesässä mutta kuitenkin. Seuran kiväärirataa käytän muutaman kerran kesässä. Mutta kuten vanha sanonta sanoo; ”Lahjattomat treenaa”.
tjlMemberKiekkoja jokusen sata kesällä. ”Lahjattomat treenaa”. heh ! Omalta kohdalta ainakin on osi harvinaista, että riistaeläin haulikolla ohi ampuu. Riekko tai pyy olisi mahdollinen ohiammuttava, mutta en metsästä riekkoja ja pyitäkin vain joskus.
Kivääri radalla taas sitten, joka kerta/ miltei jokakerta kun on mahdollista ampua hirviammuntoja.
- Saamamiehellä on kettun oveluus ja korpin näkö.
A-MiesParticipantOstin juuri 1000 kiekkopatia à 20 senttiä kipale. Yleensä olen tähän mennessä jo ampunut tuon verran, mutta nyt taitaa tavoite noin 3000 laukauksesta kesässä jäädä vain toiveeksi. Samoin osallistumiseni joihinkin kesämökkialueeni kisoihin. Sen verran kiirettä on pitänyt. Mutta toisaalta tekemäni muutama ratakäynti tänä keväänä on osoittanut, että aivan alusta ei enää tarvitse lähteä, hieman vain rutiinia hioa.
Mitä tuohon edelliseen kirjoitukseen tulee, riekko on mielestäni eräs helpoimpia lennosta ammuttavia ja pyy istuu yleensä oksalla. Sen sijaan johonkin pusikon lomasta lähtevään kanalintuun joutuu jo vähän tähtäämäänkin, ja kiireellä.
sidebysideMemberVai onko niin että ei nimenomaan tarvi tähdätä? Kun ampuu ns, riittävästi, riittää kun kohteen näkee. Ase nousee rutiinilla ja vaistolla koska on paljon toistoja takana. Useinkaan ryteiköissä ei kerta kaikkiaan ole aikaa mallailla pyssyä poskelle ja miettiä ennakoita. Kyllä se laukaus lähtee paljolti vaistolla ja ne on usein niitä parhaita laukauksia. Minunkin mielestä Riekko on sieltä helpoimmasta päästä vaikka on niitäkin joskus tullut pommitettua ohi.
tjlMemberKait se riippu sitten maastosta. Pomppu pyyt ovat kyllä hiton nopeita lähtemään ja kovia mutkittelemaan puskikouissa ja pienten puiden lomassa. Tarkoitin myös pomppu riekkoja, mutkittelee juuri sinne aksikon tiheimpään suuntaan.
- Saamamiehellä on kettun oveluus ja korpin näkö.
sidebysideMemberNo sanotaan nyt niin että riippuu tapauksesta. Riekko reppana kun vielä näkyy niin hemmetin hyvin sen värityksensä vuoksi. Trappi kyllä auttaa tommosiin pois päin lähteviin lintuihin ammuttaessa. Metsästysammunta on ihan o.k. noihin sivuttain tuleviin kun vaan muistaa että ne ennakot ei istu lintuja ammuttaessa. Kyllä mä ainakin nuorempia kehoitan ampumaan kiekkoja silloin tällöin. Kyllä siitä enemmän hyötyä on kuin haittaa.
A-MiesParticipantNo, ehkä keskittyminen olisi ollut tähtäämistä parempi sana, mutta pääasia, että sanoma tuli selväksi?
Riekon tekee helpoksi sen viehtymys avomaastoon ja tapa ilmoittaa olemassaolostaan ( klak klak klak klak…). Eikä värityskään anna sille yleensä syksyisin vielä suojaa. Teeret ja metsot metsäisessä maastossa vaativat tottunutta aseen käsittelyä ja, aivan kuten Korpijouni sanoi, rutiinia aseen nostossa.
Väitän, että riittävä määrä rikottuja kiekkoja parantaa etäisyyden ja ennakon hallintaa myös radalta poikkeavissa tilanteissa. Kuitenkin on muistettava myös lajitunnistus, koska edestä voi hypätä myös rauhoitettu lintu. Joku vuosi sitten olin Kainuussa kanalintujahdissa, lintuja ei ollut paljon ja joka toinen edestä hypännyt oli juuri sinä vuonna rauhoitettu riekko. Äkkinäiselle olisi voinut helposti tapahtua vahinko, varsinkin kun Kainuun riekot eivät ihmeemmin kalkattaneet. Tottumus antoi kuitenkin aikaa harkita laukausta, eikä meille tullut edes ”läheltä piti” tilanteita.
Minusta ei riitä, että lintu saa osuman, tärkeintä on saada se reppuun, eli välttää haavikoita. Ainakin minulta menee koko reissu pilalle jos hukkaan yhdenkin linnun. Sen takia aseen täytyy olla tuttu ja ampumataidon riittävä ennen kuin lähdetään metsään riistaa jahtaamaan. Ja asehan tulee tutuksi ja ampumataidon saa vain ampumalla.
sidebysideMemberMun setä jolla oli kahdeksan tenavaa ja hän oli hyvä haulikkoampuja sanoi mulle että nussiin oppii nussimalla ja ampumaan ampumalla. Kai se hyvin pitkälti näin on.
ihmettelijäMembermuutaman kerran tullut käytyä. viimeksi testasin syksyllä ostamani Tikan Lokka piipun. 36″ ja tiukalla supistuksella on tuo kanki. päälle istutin jo talven jahteihin hizin vihreän kuidun ja hyvin toimi. ekalle kierrokselle kun lähdettiin niin kaverit vähän naureskelivat pituutta..kuulemma voi piipulla kopauttaa jos ei muuten osu. kuitenkin sain kaikki kiekot alas sitä 8 a lukuunottamatta. ja osumasta kyllä huomasi että haulia osuu jos osoittaa oikeaan kohtaan. ei tullut puolikkaita alas..pelkkää murua. joten tuli todistetuksi että metsästyssupisteisella aseellakin voi saada hyviä tuloksia. eräs kaveri on siinä harjoituksissa mukana ja totesi vain että tarkemmin vaan on ammuttava. lisäksi hän opasti hyvin ja kertoi vähän ennakoista ja opasta ja analysoi itse asentoa ja nostoa-vetoa ja laukausta ja jälkipitoa.auttaa pirusti kun toinen katsoo ja kertoo ja vielä opastaa.
tuo kunnon kuitu on auttanut ainakin minua niin metsällä kuin tuolla radalla. aika moni kaverikin on sellaisen hankkinut nosteltuaan ja tiirailtuaan kiskoa myöten . voin suositella ainakin kokeilemaan.
ainut miinus itselataavalla ammuttaessa on se että hylsyt pitää aina noukkia maasta..mutta vielä sen verran joustaa nivelet että sekin onnistuu. ja tuleehan tuo ase sitten sinuiksi…tosin onhan tuota jo tullut 23 vuotta kannettua….- erämies on kovimmillaan kuin näätä..sitkeä ja armoton luonne. (kaverin toteamus)
-
AuthorPosts
- You must be logged in to reply to this topic.