Pyydysten merkitseminen

Home Forums Palaute & Erän sisältö Pyydysten merkitseminen

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #98431 Ilmoita asiaton viesti
  SOS
  Member

  Uusi korjattu kalastuslaki tuli voimaan 1.4 alkaen. Verkkokalastajana olen kiinnostunut miten verkot nyt pitää merkitä. Valtioneuvosto ei vielä ilmeisesti ole antanut tarkempaa ohjetta verkkojen merkitsemisestä. Itse lakiesityksen siitä olen lukenut ja todennut merkinnän hyvin monimutkaiseksi. Niin tai näin, toivon, että Erälehti kirjoittaisi asiasta viimeistään sitten kun valtioneuvoston asetus tulee voimaan.

  #98433 Ilmoita asiaton viesti
  Anssi Uitti
  Member

  Terve!

  Uuden lain mukaiset merkitsemisohjeet julkaistaan Erä-lehden seuraavassa numerossa 6/2012, joka ilmestyy toukokuun puolivälissä.

  Anssi Uitti/Erä
  #98436 Ilmoita asiaton viesti
  matket
  Member

  Kalastuslaki määrää verkkosalkoon verkonlaskijan puhelinnumeron ja nimen osoitetietoineen. Onko kansalaisella perustuslain mukainen oikeus pitää puhelinnumeronsa salaisena? Myös osoitetiedot esim. lähestymiskiellon saaneilla voivat olla jopa oikeuden päätöksellä salaisia puhelinnumeron tapaan. Onko suomalaisella henkilöllä perustuslakiin perustuva oikeus olla antamatta yhteystietojaan julkiseen käyttöön??? Verkkokepistä jokainen -myös mahdollinen ”häirikköterroristi” voi käydä ne lukemassa.

  #98438 Ilmoita asiaton viesti
  matket
  Member

  uusi kalastuslaki ei erittel liikennöidyillä vesillä kalanpyydyksiä (mukaanlukien rapumerrat), joten on siinä kalastukenvalvojilla töitä, kun jokaisessa rapumerrassa on oltava 120 cm:n salko lippuineen, nimineen ja heistimineen, samoin talvella iskukoukuissa, oottokoukuissa ja muissa yksittäisissä passiivisissa pyysyksissä. Kun valvojia nyt koulutetaan runsain mitoin, on heillä melkoinen vastuu.

  #98439 Ilmoita asiaton viesti
  raano
  Participant

  Itseäni myös ihmetyttänyt noitten yksilöintitietojen julkinen esillepano.
  Onks tietoo….mistään asetustasoisesta tarkentavasta säädöksestä?
  Ja kui on noitten eri säädösten hierarkia???

  #98440 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Kun jokaisella lienee nykyään raaskukännyköitä pöytälaatikoissa, niin jospa ostaisi prepaid-liittymän ja antaisi sitä numeroa esim. pyydyksiin, erilaisiin tavaroiden myynti-ilmoituksiin jne.

  En ole ehdottamassa, että numerosta olisi hyötyä myös Vanhassa Maestrossa…

  #98441 Ilmoita asiaton viesti
  abcd
  Member

  Kuulostaa uskomattomalta, että lakisääteisesti määrätään kaikille pyydyskalastajille puhelinliittymä pakolliseksi. Seuraavaksi varmaan metsästäjille Facebook-tili pakolliseksi?

  #98443 Ilmoita asiaton viesti
  matket
  Member

  Vailla vakinaista asuntoa (osoitetta) olevat ja puhelimettomat on lakisääteisesti esteellisiä pyydyskalastukseen – näinhän se menee.

  #98446 Ilmoita asiaton viesti
  Ari Manninen
  Participant

  Kalastus taitaa olla nykyisin niin suuri häpeä, että sitä on harrastettava tuntemattomana!? Vitsi vitsi, on totta että kalastajallakin voi olla syynsä pitää puhelinnumeronsa ja muut yhteystietonsa salassa. Auttaisikohan (ja riittäisikö viranomaisille), jos pyydyksessä olisikin luvanmyyjän yhteystiedot? Pyydysmerkin sarjanumerostahan selviää tarvittaessa myös luvanostajan nimi ja yhteystiedot. Osakaskunta voisi painattaa yhteystietonsa valmiiksi pyydysmerkkeihin.

  Ari Manninen
  #98449 Ilmoita asiaton viesti
  matket
  Member

  Keskustelin kalastusviranomaisten kanssa asiasta. Alkukesästä on jo tullut runsaasti yhteydenottoja ”se ja se on laittanut verkkonsa väärään paikkaan”, ”tuolta katiskanpolkijalta pitää ottaa pyydöt pois”. Nyt soittaja voi suoraan lähestyä nimellä, joka on pakollinen pyydysten merkkisaloissa/pöntöissä. Lakimiessään ei osannut vastata kysymykseen, mutta epäili, että kalastuslaki ylittää perustuslain, ja käräjätilanteessa nimipakon puolustajat ovat heikoilla? Julkisesti esille laitettavat nimet ja puhelinnumerot – onko edes eduskunnan perustuslakivaliokunta ajatellut asiaa loppuun saakka. Valiokuntaahan on kuultu lakia laadittaessa. Heitänpä kysymyksen – PITÄISIKÖ esim. GOLFIA harrastavan maalata autonsa kylkeen osoite ja puhelinnumerotiedot julkisesti luettavaksi????

  #98451 Ilmoita asiaton viesti
  Ari Manninen
  Participant

  Tässä on selvä ongelma, joka on voinut jäädä lainlaatijalta kunnolla pohtimatta. Edellä tarjoamani malli voisi olla eräs mahdollinen ratkaisu. Kiitos Matille ja muille asian esille nostamisesta!

  Golf-vertaus ei oikein toimi, sillä eihän kalaveneen kylkeenkään ole pakko laittaa yhteystietojaan. Golfpalloissa näyttää kyllä usein omistajan nimi(kirjaimet) olevan.

  Yksityisyydensuoja ei kuulu sarjaan lillukanvarsijutut, mutta silti toivon että tästä ei tehdä elämää suurempaa ongelmaa. Eiköhän järki voita lopulta tässäkin asiassa, ja kalastajat ja kalastuksenvalvojat saavat uudet tarkennetut ohjeet. Tuskin tulee linnaa, putkaa ja vankeutta nytkään, vaikka pyydyksessä olisikin pelkkä voimassa oleva pyydysmerkki tunnistenumeroineen. Tämä kuitenkin vain allekirjoittajan yksityisenä arviona – ei missään tapauksessa suosituksena jättää pyydys ilman vaadittuja tunnistetietoja. Itse olen käyttänyt pyydyksissäni yhteystietoja jo 80-luvulta lähtien.

  Ari Manninen
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.