muikun vuorokausirytmi

Home Forums Pyydyskalastus muikun vuorokausirytmi

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #64154 Ilmoita asiaton viesti
  KooAaa
  Member

  muistelin että muikun vuorokausirytmiä on loppukesästä-syksystä tutkittu,muikkuparvien oli havaittu öiseen aikaan vaihtavan moneen kertaan kertaan korkeutta.voisiko joku tarkentaa minkälaisia tuloksia on saatu ? tai linkki,kun en googlettamalla aiheesta löydä tietoa.

  #64155 Ilmoita asiaton viesti
  RJ
  Member

  Voin olla väärässä, mutta joskus 10-15 vuotta sitten jututin tutkijaa, jonka nimi taisi olla Turunen, olisiko etunimi ollut Timo, ja hän kertoi troolaustutkimuksesta jossain mahdollisesti Itä-Suomen järvessä. Siinä oli havaittu, että muikku nousee auringon laskiessa kohti pintaa, painuu sitten alas, yöllä pinnassa on kuore, joka auringon laskiessa painuu alas, jolloin muikku taas käväisee pinnassa.

  Luulisi, että kun muikkua on tutkittu paljonkin, että myös noista asioista on tutkimustietoa. Kalantutkimuksen tutkijoilta voi kyllä kysäistä asiaan liittyvää materiaalia ihan suoraan. Siis RKTL, sieltä kun saa yhden kalatutkijan kiinni, hän kyllä osaa opastaa oikeaan suuntaan. Saattaa löytyä monenlaistakin materiaalia ja varmasti monet tutkijat tietävät muikusta.

  Risto J.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.