Pillkineuvoja

Home Forums Ottivieheet ja perhot Pillkineuvoja

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #102489 Ilmoita asiaton viesti
  Risto
  Member

  minut on haastettu pilkkikilpailuun eikä kokemusta ole paljoa. Pilkkionki ja muutama pilkki on, mutta ei menestystä. Minkälainen olisi sopiva yhdistelmä, että saisi edes jotain? Pilkki ja tapsi, vai?
  Neuvoista kiittäen

  #102491 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Member

  Pienehkö (5-6 cm) pystypilkki ja sen alle kymmensenttisellä siimatapsilla mahdollisimman pieni mormyska, johon syötiksi kärpäs- tai vielä mieluummin surviaisen toukkia. Valitse siimaksi vaikkapa 0,20 mm monofiilia. Tällä pelillä pitäisi saada ”edes jotain”.

  Jari / Erä

  #102493 Ilmoita asiaton viesti
  Risto
  Member

  Kiitos Jari.
  Voisitko antaa vielä vinkin liittyen syvyyskäyriin? Eli minne mennä niiden perusteella. Alueella, missä tuo kilpailu on, löytyy syvää ja matalaa.

  Risto

  #102496 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Member

  Aika vaikea vastata, kun ei tunne järveä takemmin. Nimimerkki ”ahven” tuossa jo antoikin ihan hyvät perusvinkit, eli kokeile mieluummin sieltä missä pohja vaihtelee kuin tasaisilta alueilta. Näin kevättalvella ahvenet löytyvät usein varsin matalasta, rantojen tuntumasta, joten ainakin syvänteet voinee jättää pois laskuista.
  Jos muutkin kalat kuin ahvenet kuuluvat hyväksyttyihin, niin ota mukaan vähän kauraryynejä. Särkien löydyttyä pudota avantoon pari kourallista hiutaleita (sikäli kun mäskittäminen on sallittua), niin saatat saada mahtisaaliin kiiltäväkylkisiä.

  Jari / Erä

  #102499 Ilmoita asiaton viesti
  Risto
  Member

  Isot kiitokset molemmille. Kisat on pidetty Kallavedellä ja menestys oli kohtalainen. Ensimmäisen reiän kairaamisen jälkeen mietin Ahvenen neuvoa avannolla käytetystä ajasta. Jää on täällä vielä tosi paksua. Kokonaispainoa eivät pienet kiisket kylläkään lisänneet.
  Näillä ohjeilla yritän vielä tänä keväänä muutaman kerran ja pidän mielessä seuraaviin koetuksiin.
  Mitenkähän niillä tasapainopilkeillä ongitaan….. :).

  #102501 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Member

  Mukava kuulla ettei kisa aivan puihin mennyt! Harjoittelemalla taidot karttuvat ja ensi kerralla saattaa jo palkintopöytäkin kutsua…

  Tasapainopilkeillä voi onkia monella tavalla, mutta ihan ”perusnykyttely” toimii usein. Eli tee vavankärjellä terävähköjä vippauksia vaikkapa parin kolmen sekunnin välein. Toisinaan on hyvä tanssittaa pilkkiä paljon taajemmallakin frekvenssillä. Ja aralle kalalle voi kokeilla pientä mormyskatyyppistä värisyttämistä harvoin toistuvien vetojen välissä.

  Itse käytän usein vatsakoukullisen tasurin kanssa kärpästoukkaa, se toimii paljasta metallia paremmin ainakin huonolla syönnillä.

  Jari / Erä

  #102502 Ilmoita asiaton viesti
  risto
  Member

  Kiitos neuvoista Jari. Yritän päästä vielä näillä jäillä kokeilemaan.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.