Matikkaharan tekoon ohjeita!

Home Forums Ottivieheet ja perhot Matikkaharan tekoon ohjeita!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #102463 Ilmoita asiaton viesti
  Hara
  Member

  Terve!

  Tekisi mieli tehdä itse matikkaharoja kun ei aina nuo kaupasta saatavat miellytä….. Mistäkähän saisi hieman ohjeita/mallia niin ei tarvitse ihan alusta hommaa aloittaa? Netistä en löytänyt (tai osannut etsiä)….

  #102465 Ilmoita asiaton viesti
  Pokka
  Member

  Tuossa olisi ihan tuollainen perusohje. Vaikka äkkinäiselle voisikin ohjeen mukaan tehty pilkki vaikuttaa karulta, niin näissäkään asioissa ei ulkoisella kauneudella ole juurikaan mitään vaikutusta saaliin määrään. Myös isoista lusikkauistimista (mm. Kuusamo Professor) saa tuunattua madepilkkejä, poraat vaan molemmille sivuille 3-4mm reiän, johon vetäiset esim. pop-niitillä kiinni kaksi- tai kolmihaarakoukun. Usein madepilkit maalataan vaalealla sävyllä, ilmeisesti tämän pitäisi helpottaa ”sokeaa” matikkaa huomaamaan pilkin paremmin hämärässä.

  http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=63&aid=299&bid=1518&lang=fi

  (edit) Pahoittelen erehdystä, luin aluksi että pyysit neuvoa made_pilkin_ tekemiseen :) Tässä kuitenkin ohjeita nimenomaan haran tekemiseen:

  http://www.vetouistelu.com/aarrearkku/hara/hara.htm

  http://www.kalasaalis.com/video/352/Madeharan+valmistus/

  #102469 Ilmoita asiaton viesti
  Harittaja
  Member

  Samanlaisen saa kuin tuossa videossa, kun halkaisee ison perunan (lajikkeella ei väliä), ja tekee siihen vaikka lusikalla sopivan kolon. Siihen sitten tökkii perunan läpi koukut ja pujottaa rautalangan koukkulenkkien läpi ja laittaa siihen sitten tuon siimalenkinkin. Lyijyä tai tinaa perään ja se on siinä.

  #102471 Ilmoita asiaton viesti
  Hara!
  Member

  Kiitos vaan tipeistä. Noilla ainakin pääsen jo alkuun! Kyselen lisää jos tarvetta on…

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.