Onko metsästysrikkomus!

Home Forums Metsästys & riista Onko metsästysrikkomus!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • Author
  Posts
 • #38952 Ilmoita asiaton viesti
  Vittuuntunut
  Member

  Jos ampuu luvatta toisen seuran koiran haukulle hirven ja sammuttaa vielä tutkapannan?

  Näin tapahtui Utsjoen kunnan alueella hirvenmetsästys aloituspäivinä ja toistamiseen sama porukka ampui maanantaina jälleen toisen seuran koiran haukulle hirven? Molemmissa tapauksissa ampujat ovat pitäneet hirvet!

  #38953 Ilmoita asiaton viesti
  Metsämies :)
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: Vittuuntunut
  Jos ampuu luvatta toisen seuran koiran haukulle hirven ja sammuttaa vielä tutkapannan?

  Näin tapahtui Utsjoen kunnan alueella hirvenmetsästys aloituspäivinä ja toistamiseen sama porukka ampui maanantaina jälleen toisen seuran koiran haukulle hirven? Molemmissa tapauksissa ampujat ovat pitäneet hirvet!

  Eiköhän tuo ole aika paljon metsästysseurojen välinen sopimuskysymys. Meillä on naapuri seuran kanssa tehty iät ja ajat niin,että jos naapurista koira tuo hirvet omalle alueelle niin ampua saa. Koira otetaan myös kiinni ja ilmoitetaan,että koira on haettavissa ja sille on kaadettu hirvi. Tietysti kehut kuuluu vielä hyvästä koirasta kaupanpäällisiksi. Minusta tuo tutkapannan sammutus kuulostaa todella oudolta? Luulisin,että seurat eivät ole hyvissä väleissä keskenään ja kiusaa tehdään sitten ihan tarkoituksella.

  Mielestäni tuo systeemi miten meillä toimitaan on hyvä :) Väittäisin tuon olevan jokapaikassa neuvoteltavissa.

  #38954 Ilmoita asiaton viesti
  on…
  Member

  aina vähintäänkin metsästysrikkomus, mikäli hirvenpyynti tapahtuu luvatta…eikös hirvenpyyntiin tarvitse olla pyyntilupa myös Pohjois-Suomessa…kai.

  #38955 Ilmoita asiaton viesti
  hemmo
  Member

  Eipä siinä mitään laitonta, jos ampuvat omilla maillaan. Kyllä meilläkin ammutan, jos paikalle satutaan sopivasti. Tutkapantaa nyt ei kuitenkaan sammuteta. Ja jos alkaa kyttäilemään, että onkohan tuo joku kulkuhirvi vai koiran ajama, niin vittuuntumista vaan aiheuttaa.

  #38956 Ilmoita asiaton viesti
  ö
  Member

  jotenkin on semmonen muistikuva et se olis puolen tunnin aikaraja jonka jälkeen saa ampua naapuri seurasta tulleen koiran haukusta hirven. en ole varma että onko se lakikirjasta vai rhy määräys/sopimus.

  #38957 Ilmoita asiaton viesti
  LOL
  Member
  Alkuperäinen kirjoittaja: ö
  jotenkin on semmonen muistikuva et se olis puolen tunnin aikaraja jonka jälkeen saa ampua naapuri seurasta tulleen koiran

  Minullakaan ei ole varsinaista muistikuvaa, mutta saatat olla oikeassa. Asiahan saattaisi selvitä jostakin, mutta juuri nyt en muista mistä.

  #38958 Ilmoita asiaton viesti
  Mikkoni
  Member

  Metsästyslaki 31 §
  Pyynnin häiritseminen
  Laillisen metsästyksen estäminen tai vaikeuttaminen saattamalla pyyntiväline toimintakunnottomaksi tai häiritsemällä muulla tavoin pyyntiä on kielletty.

  Puolentunnin sääntö on olemassa myös metsästyslaissa, olikohan 53§.
  Mutta tietysti jos molemmat pyytää samalla valtion aluueella niin miten lie tulkinta?

  #38959 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  ole tähän meidän kylälle kantautunut moista tietoa. Minun koiralle on ammuttu muiden toimesta hirviä, kun on lupa kysytty täällä Utsjoella.
  Onpas outo juttu, että vielä pantakin sammutetaan. Vähintään häirintää on ainakin tuo rikkomus.
  Kiva olisi tietää yksityiskohtia. Olisikohan tapahtuma tuolla Karigasniemen suunnalla.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  #38960 Ilmoita asiaton viesti
  Vidduuntunut
  Member

  Samalle jo julkkisporukalle oli viel sattunut et oli ampunu vasan haavoille ja jättänyt se kitumaan skoogeen.

  #38961 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  kun rupesi kiinnostamaan. Kyselin monilta kylällä tänään, mutta eivät tienneet. Vieläkö tuollaiset metsästäjät liikkuvat näillä main. Tietäisi varoa. Kuulemma varastavat myös noita tutkapantoja. Näin on jossain päin maata käynyt.

  Lohta ei oteta, se annetaan
  #38962 Ilmoita asiaton viesti
  Vidduuntunut
  Member

  ensimmäinen hirvenmetsästyspäivä takana ja vitutuskäyrä tosi korkeella ,tulee karigasniemen eliitti ja ampuu meidän koiran haukulle hirven ajelleen meidät vielä helvettiin ,mutta totuus on että mehän Hanssin kanssa ois otettu se hirvi mutta kaveri ampu sen seulaksi,ois jättänyt sen vittuilun pois vaikka kuuluukin Utsjoen kunnan eliitin jälkeläiseksi.
  P.s Lisätietoa Jouni Vuomajoelta

  #38963 Ilmoita asiaton viesti
  Rannarikessu
  Member

  Jos hirvi toisen alueelle vaikkakin toisen koira ajaisi, ei vaikuttane mitään. Se jonka aluetta on saa ampua kunhan ei ammu koiran yli tai vaaranna muuten koiraa, luulisi myös kuulon olevan suojausasia. Pannan saamutus on aivan jotain muuta kuin hyvä metsästystapa edellyttää metsästäjän käytökseksi. Epäilisin jopa että akut vain on loppuneet – kuka helvetti nyt toisen koiran pannan sammuttaisi. Eihän sitä sit edes löydä omistajakaan. Naapuriseurojen kanssa jos on selvät sävelet kuten siellä missä itse olen nämä käytännöt on hyvin selviä ja epäselvistä keskustellaan jos niitä ilmenee

  #38964 Ilmoita asiaton viesti
  Heinäkenkä
  Member

  Kyseessä lienee tapaus, jossa useita eri hirviporukoita metsästää valtion mailla samalla metsästysalueella. Tämähän on tavallinen tilanne Pohjois-Suomessa, jossa paikallisilla asukkailla on vapaa metsästysoikeus kotikuntansa valtion maille. Tällöin samalla alueella metsästää useita paikallisia seurueita, minkä lisäksi metsähallitus myy sinne hirvenmetsästysoikeuksia myös ulkopaikkakuntalaisille metsästäjille. Tilanne on siis tyystin erilainen kuin mihin etelässä on totuttu.

  Periaatteessa metsästäjä ei voi tietää kenen koira mitäkin hirveä haukkuu tai haukkuuko/seuraako jotakin hirveä ylipäätään mikään koira. Helposti siis syntyy tilanne, jossa hirvi ammutaan väärälle koiralle tai, jossa poukkohirven kaadolle hetken päästä tupsahtaa hirveä seurannut vieras koira. Missään tapauksessa kyseessä ei ole metsästysrikkomus, vaan melko normaali metsästystilanne. Toki hyvien metsästystapojen mukaista ei ole tarkoituksellisesti ja ilman lupaa pyrkiä ampumaan riistaa vieraalle koiralle.

  #38965 Ilmoita asiaton viesti
  Rannarikessu
  Member

  itsekkin metsästän pohjoisessa mutten valtion mailla toistaiseksi. Tämmösiä erheitä varmaan käytännössä tulee. Tahallisuus on eri asia kuitenkin kuin metsästysinnostus jota meillä kaikilla metästäjillä on, josta selvenny oli paikallaan

  #38966 Ilmoita asiaton viesti
  Kala-Harri
  Member

  Tuli tästä asiasta tietoa, ettei se ihan yksioikoinen asia olekaan. Jäädään odottamaan lisää infoa.

  Lohta ei oteta, se annetaan
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 15 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.