mikä solmu

Home Forums Perhokalastusvälineet mikä solmu

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #68485 Ilmoita asiaton viesti
  jjannee–
  Member

  minkä lainen solmu käy parhaiten kun liittää perhon perukesiimaan ??? ei oo netistäkää tullu ohjeita vastaa… kiitos

  #68488 Ilmoita asiaton viesti
  Ari Manninen
  Participant

  Riippuu perhosta ja koukun silmän mallista. Isot lohiperhot sidotaan yleensä Turle-solmulla tai jollakin sen muunnoksella (mm. Tenonsolmu).

  Pikkuperhoilla ja ohuilla perukkeilla olen itse käyttänyt tavallista Clinch-solmua tai viehesolmua. Unisolmukin käy, etenkin jos haluaa sitoa vapaasti uivan perhon liukuvaan lenkkisolmuun. Unin sitomiseen kuluu kuitenkin ainakin minulta enemmän siimaa, joten peruke lyhenee nopeasti vaihtokuntoon, jos kokeilee päivän mittaan useita perhoja. Kehittämäni Louhi-solmun voi sitoa melko taloudellisesti pieneksi kiinteäksi lenkkisolmuksi.

  Eräs uusista erittäin yksinkertaisista solmuista on Davy-solmu, josta on tietoa mm. sivulla http://www.redrockadventure.com/fishing/flyfishing/davy-knot.htm. Ennen sen mahdollista vakavaa käyttöä suosittelen sen testaamista omalla perukkeella ja perhoilla.

  Erilaisten perhojen sitomiseen käytetään maailmalla varmaan satoja erilaisia solmuja, mutta parilla kolmella pärjää oikein mainiosti lähes kaikissa tilanteissa. Tärkeintä on oppia sitomaan omat solmunsa kunnolla, ettei tule karvaita pettymyksiä.

  Solmun pitävyyden ja hyvän murtolujuuden lisäksi pidän tärkeänä sitomisen helppoutta ja nopeutta sekä taloudellisuutta eli sitä että perukkeen kärki lyhenee solmun takia mahdollisimman vähän. Eräät yksinkertaisimmat solmut ”syövät” peruketta vain noin 1 cm.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.