Erä 8/2015 – Etelä-Kuusamon vesillä + aiheeseen liippaavaa

Home Forums Palaute & Erän sisältö Erä 8/2015 – Etelä-Kuusamon vesillä + aiheeseen liippaavaa

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #286636 Ilmoita asiaton viesti
  TreMan
  Participant

  Moi ja kiitos J Tuiskuselle mukavasta Kuusamon alueen vesistökatsauksesta! Ikinä kuullutkaan mm. jostain 6 metrin vaihteluvälin järvestä ko. alueella… :)

  1:
  Mikä (taas kerran) jäi kaivelemaan oli jonkunlaisen kartan puute, missä artikkelin monituisten järvien sijainti Kuusamo-cityyn nähden olisi käynyt ilmi. Tila kartalle olisi varmaan tullut jo jättämällä pois jokaisen järven kirjoittamalla selitetyn etäisyyden ja suunnan Kuusamosta.

  Tiedän, että istahtamalla tietsikan ääreen järvet kyllä löytyvät, mutta mä oon Erä-lehden tilaaja, jolloin ko. kaiken heti kertova karttakuva tulisi olla käsillä siinä riippumatossa, missä lehteä milloinkin satun lueskelemaan ;)

  2:
  Artikkelissa mainitaan ikään kuin ohimennen jostain kummallisesta raksia vastaavasta Mutka-vaapusta, mutta kuvan puolikastakaan siitä ei esitellä, ellei uistin satu lojumaan jossain kuvatun ’miljoona-vaappulaatikon’ syöverissä.

  Kuten toinenkin tuore sisältöaiheeseen liippaava keskustelu hieman arvostelee turtumiseen saakka ’suurissa uistintesteissä’ ladeltuja litanioita kymmenistä samankaltaisista testatuista vieheistä, minäkin liityn ko. ’laulukuoroon’ ja samalla ihmettelen, että kuitenkaan edes tälläisen special-artikkelin yhteydessä esille tullutta ’ihmevaappua’ ei kummemmin esitellä kuvien kera(??)

  3:
  Pirkanmaalaisena lehden tilaajana olen aiemminkin ihmetellyt, että valtaosa JT.n reissurapsoista tulee ’susirajan’ takaa ja eteläiset – etenkin pirkanmaalaiset vesistöt liki loistavat poissaolollaan ympäri vuoden… :) (??)

  Yleisesti lehdessä on kyllä hyvin luettavaa ja sitä aina hieman jo odotteleekin ’Erä-päivän’ lähestyessä!

  PS: Miksei tässä palstalla ole kirjoittelunsa esikatselu + korjailumahkua?

  #286680 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Moro TreMan!

  Kiitoksia palautteestasi! Tässä lyhyet kommenttini esittämiisi kysymyksiin.
  1. Kartat olisivat varmasti paikallaan helpottamaan kohteiden hahmottamista. Niiden luomisesta vastaa jutun taittaja, enkä osaa sanoa miksi kartta tällä kerralla puuttuu.
  2. Mutka-vaapusta on erillinen juttu olemassa, siksi aihetta ei tässä perusteellisemmin käsitellä. Toimitus päättää, koska juttu pääsee lehteen.
  3. Kyllä Pirkanmaan vedetkin ovat esillä olleet, ainakin Kuokkalankosket, Siuronkoski ja Näsijärvi. Toimituksen varastossa on lisäksi pari kolme juttua lisää vuoroaan odottamassa. Mutta ”susiraja” on laaja eikä sitäkään pidä unohtaa.

  #286687 Ilmoita asiaton viesti
  TreMan
  Participant

  Kiitos kommenteista!

  1: Karttoja mielestäni panttaillaan yleisestikin. Saiskohan sitä taittajaa tms. henkilöä kommentoimaan asiaa? Sen hämäräperäisen Konneveden koskenkin sijainti oli aivan hakusessa lehtiartikkelin perusteella.

  2: Hienoa – jutun ohessa olisi ehkä tuon voinut mainita, jos Mutka-vaapun esittely on varmuudella tulossa.

  3: Hyvä! Koskaas Näsijärvestä on ollut artikkeli? ;)

  #286688 Ilmoita asiaton viesti
  Jari Tuiskunen
  Participant

  Voi olla että muistini Näsijärven juttujen osalta pettää. Olen niitä kirjoittanut pari kolmekin, mutta saattavat olla kaikki vielä julkaisuvuoroaan odottamassa toimituksen laarissa. No, tämän vuoden kakkosnumerossa näytti olleen ainakin hippusen verran pilkkijutustelua Näsijärveltä.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.