Beretta Bellmonte?

Home Forums Aseharrasteet Beretta Bellmonte?

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #291424 Ilmoita asiaton viesti
  Samses
  Participant

  Löytyisiköhän täältä joku viisas, joka osaisi kertoa minulle jotain semmoisesta itselataavasta haulikosta, kuin Beretta Bellmonte I?

  Netistä ei löydy oikein mitään tästä aseesta, mikä on aika ihmeellistä kun yleensä joka asemallista löytyy arvosteluja, mainoksia, huhuja ja nettikeskusteluja runsaudenpulaksi saakka. Asetta ei mainita edes Beretan sivuilla.

  Kuitenkin XXL myy ko. asetta, ihan siinä on Beretan logo kyljessä ja hinta on varsin edullinen.

  Kuva aktiosta

  https://www.xxl.fi/beretta-bellmonte-right-left-hand-12-76-haulikko/p/1111158_1_style

  Kaiken huipuksi kyseessä näyttää olevan inertiatoiminen ase, eli vaikuttaisi Benelliltä Beretan vaatteissa??

  Kävin asetta eilen käpistelemässä XXL:ssä ja itselleni se tuntui oikein hyvin sopivan poskelle, sitä en sitten osaa sanoa mikä on rekyyli ja osumakuvio ym.

  Olisin voinut vaikka ostaa ko. tussarin, mutta hämmästys oli suuri kun en löytänyt yhtään mitään tietoa mistään, että mikä moinen ase on.

  #291425 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Tässä sinulle sivistynyt arvaus vaan ei faktatietoa. Pohdit sitten mitä uskot tai mitä et. Tai pohdit mielessäsi sellaisen vaihtoehdon mitä haluat uskoa.

  Norjalainen XXL on mahtava toimija. Olen kirjoittanut siitä bloginkin joskus kun se tuli Suomeen. Kun XXL menee rupattelemaan Berettan myyntimiehen kanssa ja kysyy, että jos ostan 100 (500?) (1000?) (5000?) haulikkoa niin leimaatteko ne sellaisella mallimerkinnällä kuin me haluamme eli XYZ? Ettei kukaan pysty vertaamaan markkinahintaa meidän hintaamme? Minun veikkaukseni on, että Berettan myyntimies (ja koko yhtiö) sanoo JEES!, JEES!!, JEES!!! Tällä lailla syntyvät private labelit. Esim. USA:ssa täysin jokapäivää. Niin Suomessakin.

  Beretta on omistanut Benellin vuodesta 2000. On täysin konsernin sisäinen asia, valmistetaanko joku haulikko Bresciassa, Urbinossa, Portugalissa, Espanjassa, Turkissa vai USA:ssa. Kaikki mahdollisuudet ovat. Tehtaita piisaa.

  #291435 Ilmoita asiaton viesti
  Samses
  Participant

  Kiitos PS,

  Private label voisi hyvinkin olla oikeaan osuva valistunut arvaus, se selittäisi ainakin sen miksei aseesta puhuta valmistajan omilla nettisivuilla mitään.

  Kävin vielä uudestaan katsomassa tuota Bellmontea, ja pääsin vertaamaan sitä päällisin puolin A400 Unicoon ja muutamaan muuhun haulikkoon. Täytyy sanoa, että työn jäljessä oli kyllä erittäin huomattavia eroja, Bellmontea kun katsoi lähempää, se oli selvästi karkeamman ja viimeistelemättömämmän oloinen kuin esim. samassa hyllyssä ollut, suurin piirtein saman hintainen saman konsernin Franchi Affinity, tai edullinen Weatherby. Ero Unicoon oli sitten jo aika huima.

  Kävi mielessä semmoinenkin, että kyseessä voi olla tuote joka on ehkä jopa valmistettu sopimusvalmistajan toimesta jossain maailman äärissä, jos tavoite on ollut vain tuottaa XXL:lle halpa private label -haulikko, pääasia että siihen saadaan kylkeen Beretan logo.

  Se vain ihmetyttää, että miksi Beretan kaltainen iso ja tunnettu valmistaja, jonka varmasti tärkein omaisuus on 500-vuotiaan brändin arvo, lähtee leikkimään maineensa kanssa tuottamalla halpishaulikoita, konsernin tasolla ei ole nyt taidettu miettiä asiaa ihan loppuun asti. Lyhytnäköistä riskeerata brändiarvo yhden, vaikka isonkin, kaupan vuoksi.

  #291738 Ilmoita asiaton viesti
  A-Mies
  Participant

  En ole itselataavien asiantuntija, mutta sen käsityksen olen saanut, että esimerkiksi practical-ampujat pitävät Benelliä parhaana. Eivät Berettaa,ei Browningkia eikä Winsua, vaan Benelliä.

  Liikkeen oman merkin tarkoitus on tehdä näennäisen edullinen tuote ja saada kilpailijoiden vastaavien tuotteiden hinnat näyttämään kovilta. Tosiasia kuitenkin on, että laatu ja hinta ovat tiukasti yhteydessä eivätkä niin valmistajat kuin myyjätkään ole valmiita luopumaan katteistaan kuluttajan hyväksi, sehän olisi huonoa bisnestä. Kuten eräs yrittäjäystäväni tapaa sanoa: halvalla myynti on mukavin tapa tehdä konkurssi. Eli haulikoissa pysyisin kaukana kaupan omista merkeistä, vaikka esimerkiksi pesuaineissa asialla ei ehkä ole niin suurta merkitystä.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.