Aseen vuokraus ostamisen sijaan?

Home Forums Aseharrasteet Aseen vuokraus ostamisen sijaan?

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #374128 Ilmoita asiaton viesti
  Juha57
  Participant

  Mietin tossa kun paljon on vanhoja aseita myynnissä tyyliin 50-200€ hintaan. Näihin luvat äkkiä maksavat enemmän kuin itse ase.

  Kuinkahan lakia luetaan, jos em hintaluokan aseen vuokraa?
  Tekee esim 100v vuokrasopimuksen ja antaa vuokraajalle kaikki oikeudet muokata ym asetta. Vuokraajalla tietenkin pitää olla aselain mukainen lupa lainaamiseen.

  Ois vaaan niin mukava ”omistaa” joku vanha torrakko millä 30v sitten opetellut ampumaan, tai joku kevyt kivääri pidemmän patikkamatkan lintujahtiin. Hankkia 222 lisäksi 338 kun molemmat kiväärejä jne jne…

  Äkkiseltään tulee mieleen tilanne että aseen vuokraaja menettää lupansa tai ase siirtyy kuolinpesälle. Mutta näissä halvoissa aseissa se ei suuremmin haittaisi.

  #374142 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  En oikein näe tulevaisuutta tällaiselle pitkäaikaiselle vuokraus- tai liising-toiminnalle, mutta erilaisia aseita voi paikan päällä käyttöön vuokrata monestakin paikasta. Esimerkiksi Ruutisavu, Osuva, Armoria, Sako Shooting Center (jossa on muuten tietääkseni Suomen ainoa shooting cinema eli riista-ammuntaa liikkuvaan maaliin), Joensuun SAR jne. Varmasti on enemmänkin. Haulikkoammuntaa kiekkoihin voi kokeilla useammilla radoilla. Oulun seudulle on tekeillä Ruutikangas ja Helsingin Kivikkoon sisäampumaurheilukeskus.

  Tallinnasta löytyy sisäampumaradat Laskmine ja Tondi (”KGB:n ampumarata”).

  Lisäksi on värikuula- ja softair-vehkeiden vuokrausta ja ampumaratoja Suomessa useitakin, mutta en ole niihin perehtynyt kun ei ole oikein minun juttuni. Googlettamalla löytyy.

  Lihavoiduissa nimissä on linkki. Klikkaa!

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.