.338 win mag ensimmäiseksi kivääri kalibeeriksi.

Home Forums Metsästys & riista .338 win mag ensimmäiseksi kivääri kalibeeriksi.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • Author
  Posts
 • #299688 Ilmoita asiaton viesti
  Kurmis
  Participant

  Hei, eka syksy menossa peräntakana ja otsikon mukainen kalibeeri olisi saatava hyvään hintaa tuttavalta. Eli kysymys kuuluu. Antaako poliisi yleensä luvan magnum kalibeerille jos kyseessä on ensimmäinen kivääri? Haulikon hallussapitolupa löytyy ja ampuma kokemusta eri kalibeerin kivääreillä (22lr,223.rem,.308win ja 30-06sprg) Ja metsästysseurakin on jo tiedossa ensi syksyksi. Vai hankinko pienempi kalibeerisen kiväärin nyt (22wmr,223. rem) ja myöhemmin kevään/kesän aikana otsikon mukaisen kalibeerin.

  Kiitos vastauksista!

  #299696 Ilmoita asiaton viesti
  Pekka Suuronen
  Participant

  Kannattaa perehtyä ampuma-aselain 44 §:ään, joka kuuluu:

  44 §
  Hankittavaa ampuma-asetta ja aseen osaa koskevat edellytykset

  Aselupa voidaan antaa vain sellaista ampuma-asetta tai aseen osaa varten, joka ei lippaan patruunamäärän, kaliiperin tai muiden ominaisuuksien perusteella ole hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen nähden tarpeettoman tulivoimainen ja tehokas sekä joka soveltuu hyvin hakijan ilmoittamaan käyttötarkoitukseen. Jos hakijan ilmoittama käyttötarkoitus on metsästyslainsäädännön mukaan sallittu eläinten ampuminen, ampuma-aseen soveltuvuutta arvioitaessa noudatetaan lisäksi, mitä metsästyslaissa (615/1993) ja sen nojalla säädetään. Metsästyslainsäädännön mukaan sallittua eläinten ampumista varten aselupaa ei voida antaa muuta ampuma-aselain 6 §:n 2 momentin 4–7 kohdassa tarkoitettua ampuma-asetta kuin kertatulitoimista pienoispistoolia taikka pienoisrevolveria varten. (8.9.2017/623).

  Eli on oltava perusteltava käyttötarkoitus. 338 WM sopii hirven ja karhun kaatoon, mutta ei kannata perustella sitä esim. ratakivääriksi. Kaliiperi on tuhdisti potkiva ja patruunakustannuksiltaan kallis ampua. Ei kannata hankkia vain sen vuoksi että sellainen on saatavana. Kaikenlaisia kaliipereita on saatavana ”sopivaan hintaan” käytettyjen aseiden markkinoilla. Eli käyttötarkoitus on harkittava ensin. ”Meiner Meinung nach” eli IMHO eli vain minun mielipiteenäni.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.