Kala23: Lue säännöt!

Kala23-kilpailu käynnistyi vuoden vaihteessa ja jatkuu 31. joulukuuta 2023 asti. Vuoden aikana kilpailuun on mahdollista ilmoittaa niin monta kalaa kuin ehtii pyytää. Kilpailuun kelpaavat kaikki kalat, kunhan ne on pyydetty Suomesta. 

1. Kala23-kilpailu on avoin kaikille Suomessa vakituisesti asuville.

2. Kala23-kilpailuun ja vuoden aikana mahdollisesti järjestettäviin kausikilpailuihin hyväksytään Suomen vesistöistä sekä rajajokiemme naapurimaan puolelta ja Suomen alue- ja kalastusvesiin välittömästi liittyviltä kansainvälisiltä merialueilta Suomenlahdella, Ahvenanmerellä sekä Pohjanlahdella kalastuslain ja -asetuksen mukaisia alamittoja, rauhoitusaikoja, paikallissääntöjä yms. noudattaen kuluvan kalenterivuoden aikana pyydetyt kalat.

3. Kala23-kilpailun puitteissa voidaan vuoden aikana järjestää erilaisiin teemoihin, kalalajeihin tai kalastuskauteen (kevät/kesä/syksy/kuukausi/paras kuva jne.) liittyviä kilpailuja, joiden arvontaan osallistuvat ne kalat, joista on jätetty kilpailuajan puitteissa saalisilmoitus ja jotka on sijoitettu Suomen kartalle. Saaliit voi ilmoittaa täällä.

4. Kilpailuun ilmoitetuista kaloista joko paino tai pituus on välttämätön. Kaloista on syytä kertoa myös pyyntipaikka ja -aika sekä pyyntitapa (esim. heittokalastus, vetouistelu, onki jne). Hyvä lisätieto on myös pyyntiväline (viehe/perho/syötti/verkko/katiska jne).

5. Kaikki Kala23:een ilmoitetut saaliit ovat mukana vuoden lopussa tapahtuvan pääpalkinnon arvonnassa.

6. Erä pidättää oikeuden julkaista ilmoitetut tiedot sekä saaliskuvat ja -kertomukset ilman eri korvausta lehdessä ja lehden omilla verkkosivuilla sekä kalakilpailua markkinoitaessa ja siitä tiedotettaessa.

7. Kala23-kilpailun kulkua seurataan Erän numeroissa sekä verkkosivuilla eralehti.fi pitkin vuotta. Pääpalkinnon arvonnan tulokset kerrotaan sekä lehdessä että verkkosivuilla vuodenvaihteen jälkeen ja kausikilpailujen tulokset lehdessä ja verkossa heti kilpailujen päättymisen jälkeen.

8. Otavamedia maksaa voittojen arpajaisverot. Arvonnan järjestäjällä on oikeus julkistaa arvontojen tulokset Otavamedian julkaisemissa lehdissä ja markkinoinnissa. Nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Otavamedian henkilökunta ja Erä-lehden avustajat eivät voi osallistua arvontoihin.

Toimi näin

1. Lähde kalaan.
2. Punnitse ja/tai mittaa saaliisi.
3. Ota kalasta kuva.
4. Täytä saalisilmoituslomake. Lomakkeen täyttäminen ei edellytä käyttäjätunnuksen luomista palveluun, mutta tunnuksen avulla kaikki ilmoittamasi kalat kertyvät omaan kalapäiväkirjaasi.
5. Muista ilmoittaa myös toimiva sähköpostiosoite, sillä ilman mitään yhteystietoa voitto voi mennä ohi!

Vuosi käyntiin pilkkikelkkakisalla! Tammikuun alussa Kala23-kilpailussa käynnistyi tammi-maaliskuun aikana pyydystetyille pilkkikaloille tarkoitettu pilkkikelkkakisa, jossa arvotaan Esla P6-pilkkipotkuri. Kaikki kisaan ilmoitettavat kalat ovat mukana myös pääpalkinnon arvonnassa!

Kala23-kilpailun pääpalkinnosta kerromme myöhemmin!