Kala23: Pilkkikelkka Esla P6

Kala23 -kilpailussa on mahdollisuus voittaa tammi-maaliskuun aikana ilmoitetulla pilkkikalalla Eslan pilkkikelkka. Kisa käynnistyi vuoden 2023 alusta.

Vuosi vaihtuu ja se tarkoittaa, että samalla käynnistyy myös Kala23 -kilpailu.

Vuosi kannattaa ottaa kalastamisen kulmasta haltuun heti 1. tammikuuta lähtien, sillä olemme varanneet alkuvuoden aikana kilpailuun ilmoitetuille pilkkikaloille oman palkinnon.

Palkinto arvotaan kaikkien pilkkisaaliinsa tammi-maaliskuussa ilmoittaneiden kesken. Osallistua saa useammalla kuin yhdellä kalalla. Saaliit ovat samalla mukana koko vuoden pääpalkinnon arvonnassa.

Alkuvuoden palkinnoksi olemme saaneet Etelä-Pohjanmaalla, Kouran kylässä valmistetun pilkkikelkan, ESLA P6:n. Kelkan valmistaja tunnetaan myös nimellä E.S. Lahtinen Oy. Yritys on toiminut Suomessa lähes sata vuotta.

Potkukelkkoja yritys on valmistanut vuodesta 1933 eli se on kuljettanut suomalaisia talvella jo huomattavan kauan.

Potkureita ESLAN mallistossa on tusinan verran ja niistä kaksi (P6 ja P7) on suunniteltu pilkkikäyttöön.

Esittelimme ESLAn uuden sukupolven potkukelkan Esla Adventuren, potkureiden Rolls-Roycen Erän numerossa 3/2022. Se toimii samalla sekä rekenä koiravaljakolle että potkurina pilkkijöille.

Esla P6 pilkkikelkan värejä ovat koivu, sininen ja punainen.

Taittuva kelkka

Pilkkipalkinnoksi varattu ESLA P6 on suunniteltu pilkkijöiden toivomuksesta. Potkuri on vain 137 senttiä pitkä ja painoa sillä on 7,4 kiloa. Siitä huolimatta kelkan kantavuus on 200 kiloa.

Kelkka on kokoontaitettava, joten se on helppo ottaa mukaan vaikka auton tavaratilaan. Kelkan vakiovarusteisiin kuuluvat jalkatuet, viiri, metalliset kairakourut ja kumisitojat eli ”mustekalat”.

Mikäli haluaa lisää kantavuutta pehmeään lumeen, jalasten alle voi hankkia liukujalakset (36 mm) tai erikoisleveät hankijalakset (56 mm). Jalasten käyttö vähentää samalla hiekoituksen aiheuttamaa liukuhaittaa kelkkailulle.

P6:n korkeus on 86 senttiä ja se on tarkoitettu vähintään 160 senttiä pitkille käyttäjille. Hieman korkeampi ja painavampi P7 on tarkoitettu vähintään 170 senttiä pitkille käyttäjille.

Potkukelkkojen puuosat ovat koivua. Tarkalleen ottaen kaksi kesää kuivattua koivua lähituottajilta ja Keski-Suomesta.

Miten kilpailuun voi osallistua? Yksinkertaisesti näin:

  1. Lähde pilkille tammi-maaliskuussa 2023.
  2. Kun/jos saat kalan, ilmoita se mukaan kisaan saalisilmoituslomakkeella.
  3. Jää odottamaan arvontaa (tai lähde pilkille pyydystämään uusia kilpailukaloja)!