Kala22-palkinnot

Kala22-kilpailun pääpalkintona lahtelainen klassikko Päijän 471!

Erän Kala22-kilpailu jatkaa ikonisten pääpalkintojen sarjaa. Veto5:n ja Marino Juniorin jälkeen olemme saaneet pääpalkinnoksi todellisen klassikon, Päijän Boats Oy: n valmistaman soutuveneen, Päijän 471:n.

Päijäneitä on valmistettu Lahdessa jo 1960-luvun alusta asti. Veneitä on lähtenyt tehtaalta maailmalle tähän mennessä yli 90 000 kappaletta, joten vene on todennäköisesti tuttu useimmille veneileville suomalaisille.

Veneiden ominaisuuksia ovat vakaus, kestävyys ja helppohoitoisuus. Turvallisuuden takaa Merenkulkuhallituksen ja nykyisen Eurofinsin hyväksyntä.

Päijänit ovat rakenteeltaan kaksikuorisia ja polyuretaanitäytteisiä veneitä. Täyte kelluu, vaikka veneen kuori hajoaisi, eikä vene uppoa tai kaadu edes yrittämällä.

Veneen hyvät soutuominaisuudet korostuvat kovassa tuulessa, sillä vene on vakaa ja sitä on helppo käsitellä.

Päijänit ovat myös helppohoitoisia. Kaksikuorisen veneen vuosihuolloksi riittää yleensä veneen pesu, joka tehdään miedolla pesuaineella ja pehmeällä harjalla.

Numero kertoo pituuden

Palkintovene Päijän 471 on 4700 milliä pitkä ja 1420 milliä leveä vene. Painoa veneellä on 90 kiloa ja maksimi henkilöluku neljä.

Peruspakettiin kuuluvat veneen lisäksi airot, hankaimet ja tappi. Tarvittaessa perään voi kiinnittää 3kW/4 hv moottorin, jonka kiinnitystä tukee alumiininen perälevy.

Veneessä on myös karhennettu pohja, korotetut kellukeponttonien reunat sekä veneeseen astumista helpottava tasanne. Veneen laminaatin vahvuus on kuusi milliä, jota täydentää polyuretaanitäyte.

Päijän Boats Oy on vuonna 2021 perustettu yhtiö, jolle on siirretty muun muassa kaikki veneen valmistukseen tarvittavat oikeudet ja  tavaramerkit. Samalla vaihtuivat yhtiön omistajat uusiin. Veneiden lisävarustepuoli on laajenemassa kohti globaalia verkkokauppaa, jonka pitäisi käynnistyä kaudelle 2023.

Päijän 471:n arvo on noin 2150 euroa (K-Raudan listahinta). Veneen voi voittaa itselleen osallistumalla Kala22-kilpailuun Erän verkossa.

Päijän 471 on tarkalleen neljä metriä ja 71 senttiä pitkä.

Vain osallistumalla voi voittaa

Kala22-kilpailussa saaliisi voi olla iso tai pieni tai siltä väliltä. Pääasia on, että kalasta tehdään ilmoitus lomakkeella, joka löytyy Erän verkkosivuilta.

Kilpailukausi kestää kalenterivuoden ajan ja päättyy 31. joulukuuta 2022. Jos saat saaliin vuoden viimeisenä päivänä, sen ehtii ilmoittaa myös vuoden ensimmäisenä päivänä.

On mahdollista, että vuoden aikana järjestetään Kala22:een liittyen muitakin kilpailuita kuten kalalajikohtaisia kisoja. Ilmoitamme niistä aina erikseen eikä lisäkisoihin tarvitse välttämättä ilmoittautua erikseen, vaan kalat ovat automaattisesti mukana, mikäli vaikkapa laji on oikea.

Lue myös Kala22-kilpailun säännöt!