Kala21-palkinnot

Voita kalalla Marino Junior – merikelpoinen soutuvene


Erän Kala21-kilpailun pääpalkintona vuonna 2021 on Sipoossa toimivan perheyrityksen, Oy Marino Ab:n valmistama merikelpoinen soutuvene Marino Junior.

Marino Junior on ollut yrityksen tuotannossa jo vuodesta 1967. Yhtiön historia yltää vieläkin kauemmas, sillä Oy Marino Ab on valmistanut suomalaisille veneitä jo yli 60 vuotta.

Yrityksen mallistosta löytyvät sellaiset tuotteet, kuten Marino Family Sport, Marino Super ja yhtiön ehkä se tunnetuin vene, Marino Mustang, jolla Seppo Muraja ja Arto Kulmala matkustivat Afrikasta Etelä-Amerikkaan.

Tuunattu tai modifioitu Marino Mustang sai nimekseen Psycopaatti. Muraja on tehnyt matkasta myös kirjan, Psycopaatilla yli Atlantin.

Marino Juniorin valmistukseen tuli 2010-luvulla seitsemän vuoden mittainen tauko, mutta tuotanto käynnistettiin uudelleen runsas vuosi sitten.

Miten vene tehdään?

Junior on lasikuitumatoilla käsinlaminoitu tukeva ja jäykkä vene. Siinä on korkeat, pyöristetyt ja erikoiskäsitellyt runkolaidat, joihin verkko ei tartu.

marino_junior

Marino Juniorin pohjassa on puuköli, joka suojaa veneen runko rantautuessa.

Marino_Junior

Juniorin puuköli näkyy veneen takaa näin.

Veneen pohjaan on viritetty tukeva puuköli, joka suojaa runkoa rantautuessa ja antaa veneelle suuntavakautta. Puukölin pitäisi kestää kulutusta parisenkymmentä vuotta ja kun kölin kulutuspinta alkaa hiipua olemattomiin, sen saa vaihdettua uuteen.

Marino Junior on neljä metriä pitkä, 1,5 metriä leveä ja se painaa noin 90 kiloa. Junioriin mahtuu kolme henkilöä ja siihen saa 2-6 hv perämoottorin.

Veneen keskipenkin alta löytyy lukittava säilytystila, jota voi käyttää myös kalasumppuna. Säilytystilan saa myös lukkoon.

Marino Juniorin hinta ilman moottoria on 2490 euroa. Lisävarusteisiin kuuluvat mm. ylimääräiset 8-jalkaiset airot ja köysisarja. Lisämaksusta veneen yläreunaan saa saman värin kuin säilytystilan istuinluukkuun.

Marino_Junior

Marino Juniorin istuinluukun alta paljastuu tila, jota voi käyttää joko kalasumppuna tai tavaroiden varastointiin.

Marino Junioria voi tavoitella vain ja ainoastaan ilmoittamalla Kala21-kilpailuun kalan. Saalis voi olla iso tai pieni tai siltä väliltä. Pääasia on, että kalasta tehdään ilmoitus lomakkeella, joka löytyy Erän verkkosivuilta.

Kilpailukausi kestää kalenterivuoden ajan ja päättyy 31. joulukuuta 2021. Jos saat saaliin vuoden viimeisenä päivänä, sen ehtii ilmoittaa myös vuoden ensimmäisenä päivänä.

On mahdollista, että vuoden aikana järjestetään Kala21:een liittyen muitakin kilpailuita kuten kalalajikohtaisia kisoja. Ilmoitamme niistä aina erikseen eikä lisäkisoihin tarvitse välttämättä ilmoittautua erikseen, vaan kalat ovat automaattisesti mukana, mikäli vaikkapa laji on oikea.

Lue myös Kala21-kilpailun säännöt!