Kala16 säännöt ja palkinnot

Pelican Catch 120

Pelican Catch 120 arvotaan kaikkien osallistuneiden kesken Kala16-kilpailussa.

Erän järjestämään Kala16 -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa! Arvontaan osallistuminen edellyttää vain sähköpostiosoitetta. Saalisilmoituksen jättämällä pääsee mukaan myös Kala16 -osakilpailuihin. Lisäksi oikein suuret saaliit kannattaa ilmoittaa Suomen Suurin Kala -kilpailuun.

Kokonaisuuteen kuuluvat myös Kala16 -osakilpailut ja Suomen Suurin Kala -kilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1983.

Osallistu Kala16 -kilpailuun!

Kala16 -kilpailuun voit osallistua yksinkertaisesti jättämällä sähköpostiosoitteesi tällä lomakkeella. Kaikki vuoden 2016 aikana annetut sähköpostiosoitteet ovat mukana pääpalkinnon arvonnassa.

Kala16 -osakilpailuja järjestetään pitkin vuotta

Vuoden aikana Kala16 -kilpailun osana järjestetään useita erilaisia arvontaan perustuvia kausikilpailuja, joihin voi osallistua jättämällä saalisilmoituksen. Jokaiseen saalisilmoitukseen merkitty sähköpostiosoite osallistuu myös pääpalkinnon arvontaan.

Pääyhteistyökumppanimme Kala16-kokonaisuudessa on Motonet.

Kajakki ja yhdistelmälaite

Kaikkien Kala16-saalisilmoitusten kesken arvotaan vuoden lopussa uunituore Pelican Catch 120 -kalastuskajakki, jonka kampanjahinta Normark Oy:llä on 1 498 euroa.

Kajakki kuuluu Pelicanin Premium -sarjaan ja on niin uusi, että se tulee markkinoille vasta tänä keväänä.

Ennakkotiedot kuitenkin kertovat, että Catch 120 on 3,55 metriä pitkä ja painaa 31 kiloa. Kajakin maksimikapasiteetti on peräti 181 kiloa. Tukevan kajakin kannella on videoiden perusteella tilaa kalastaa vaikka seisaaltaan.

Kajakki on valmistettu Ram-X Premium -kauppanimellä myytävästä monikerroksisesta polyeteenistä, jonka pitäisi kestää tavallista polyeteeniäkin paremmin iskuja. Tästä muovista valmistettu kajakki myös säilyttää muotonsa pienissä kontakteissa pohjan ja kivien kanssa.

Humminbird Helix 5 Sonar GPS

Humminbird Helix 5 Sonar GPS Combo täydentää kajakkikalastajan pakettia.

Kajakin mukana arvonnan voittajalle lähtee myös Humminbird Helix 5 Sonar GPS -yhdistelmälaite (kampanjahinta 549 €). Laitteessa on viiden tuuman värinäyttö, jonka tarkkuus on 800 x 480 pikseliä.

Sisältä löytyy GPS, jälki- ja karttaplottaus ja Switchfire, tutkakuvaan liittyvä innovaatio, joka antaa kalastajalle mahdollisuuden säädellä sitä kuvaa, jonka tutka veden alta ruutuun palauttaa. Kahteen osaan ”repeävän” näytön avulla kalastaja voi määritellä, mitä tietoja veden alta haluaa.

Helix 5 Sonar GPS on yhteensopiva Navionicsin karttojen (ei Platinum) kanssa. Muistikortin tyyppi on MicroSD.

Pelican Catch 120

Pelican Catch 120:n kannelle mahtuu vaikka seisomaan.

Toimi näin

1. Lähde kalaan.
2. Punnitse ja/tai mittaa saaliisi.
3. Ota kalasta kuva.
4. Täytä saalisilmoituslomake. Huomaa, että lomakkeen täyttäminen edellyttää käyttäjätunnuksen luomista palveluun. Siten kaikki ilmoittamasi kalat kertyvät omaan kalapäiväkirjaasi.

 Säännöt

1. Kala16 -kilpailu on avoin kaikille Suomessa vakituisesti asuville. Pääpalkinnon arvontaan pääsee antamalla sähköpostiosoitteensa. Kausikilpailuihin ilmoittautuminen edellyttää saalisilmoituksen täyttämistä. Osallistuminen kausikilpailuihin ei estä ilmoittamasta samaa kalaa kalarekistereihin tai muihin kalakilpailuihin.

2. Kala16:n kausikilpailuihin hyväksytään Suomen vesistöistä sekä rajajokiemme naapurimaan puolelta ja Suomen alue- ja kalastusvesiin välittömästi liittyviltä kansainvälisiltä merialueilta Suomenlahdella, Ahvenanmerellä sekä Pohjanlahdella alamittoja, rauhoitusaikoja, paikallissääntöjä yms. noudattaen kuluvan kalenterivuoden aikana pyydetyt kalat.

3. Kala16:n kausipalkintojen arvontaan osallistuvat ne kalat, joista on jätetty kilpailuajan puitteissa saalisilmoitus ja jotka on sijoitettu Suomen kartalle osoitteessa eralehti.fi/saaliit.

4. Toivomme, että Kala16:ään ilmoitetuista saaliista kerrottaisiin kuvan kera paino, pituus, pyyntipaikka, pyyntipäivä ja kellonaika, pyyntitapa (esim. heittokalastus, uistelu, pyydyskalastus) sekä pyyntiväline (viehe/perho/syötti/verkko/katiska jne).

5. Kaikki Kala16:ään ilmoitettujen saaliiden yhteydessä annetut sähköpostiosoitteet ovat mukana vuoden lopussa tapahtuvan pääpalkinnon arvonnassa. Vuoden aikana voidaan järjestää useita erilaisia kausikilpailuja, joihin jätettyjen saalisilmoitusten sähköpostiosoitteet ovat mukana myös pääpalkinnon arvonnassa.

6. Erä pidättää oikeuden julkaista ilmoitetut tiedot sekä saaliskuvat ja -kertomukset ilman eri korvausta lehdessä, lehden omilla ja Suomen ennätyskalarekisterin verkkosivuilla sekä kalakilpailua markkinoitaessa ja siitä tiedotettaessa.

7. Kala16 -kilpailun kulkua seurataan Erän numeroissa sekä verkkosivuilla eralehti.fi pitkin vuotta. Pääpalkinnon arvonnan tulokset kerrotaan sekä lehdessä että verkkosivuilla vuodenvaihteen jälkeen ja kausikilpailujen tulokset lehdessä ja verkossa heti kilpailujen päättymisen jälkeen.

8. Otavamedia maksaa voittojen arpajaisverot. Arvonnan järjestäjällä on oikeus julkistaa arvontojen tulokset Otavamedian julkaisemissa lehdissä ja markkinoinnissa. Nimi- ja osoitetietoja voidaan käyttää ja luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin henkilötietolain mukaisesti. Otavamedian henkilökunnalla ja Erä-lehden avustajilla ei ole oikeutta osallistua arvontoihin.

Iso kala? Osallistu myös Suomen Suurin Kala 2016 -kilpailuun!

1. Suomen Suurin Kala on Erän perinteinen kalakilpailu vuodesta 1983.
2. Eri sarjat vapa- ja pyydyskaloille sekä ”mittanauhasarja”.
3. Vapa- ja pyydyssarjoissa arvotaan kummassakin yli 500 euron arvoinen pääpalkinto.
4. Tiukemmat säännöt ja vaatimukset kalojen dokumentoinnissa.
5. Ilmoitukset myös postitse (Erä, Maistraatinportti 1, 00015 Otamedia) tai sähköpostitse era(ät)otavamedia.fi tai marko.korhonen(ät)otavamedia.fi
6. Kaikki saalisilmoitukset osallistuvat sähköpostiosoitteellaan myös Kala16-kipailun pääpalkinnon arvontaan.
7. Ilmoita saaliisi täällä! (Ilmoita Suomen Suurin Kala). Suomen Suurin Kala -kilpailuun ei tarvitse rekisteröityä.
8. Lue tarkemmat säännöt täältä.

Suomen Suurimmat Kalat muodostavat pohjan kartalle, jossa näkyvät Suomen kuumimmat kalapaikat vuodesta 2001 alkaen!