Hyönteisten syöminen on ajankohtainen teema, sillä Suomi muutti Euroopan unionin uuselintarvekeasetuksen tulkintaa niin, että hyönteisten kasvattaminen ja myyminen elintarvikkeena on jatkossa sallittua.

Aiemmin alan yrittäjät kauppasivat syötäväksi tarkoitettuja hyönteisiä esimerkiksi keittiökoriste-nimikkeellä.

Yksi peruste mielenkiinnolle on ruoantuotannon kehittäminen kestävään suuntaan.

Kun yhden naudanlihakilon tuottamiseen kuluu 20 000 litraa vettä ja melkein kymmenen kiloa rehua, kuluu vastaavasti yhden heinäsirkkakilon tuottamiseen vain litra vettä ja alle kaksi kiloa rehua.

Hyönteisiä ei tarvitse välttämättä ostaa kaupasta, sillä luonnosta löytyy monta syötävää lajia. Löytyy sieltä tosin myös lajeja, joita ei syö kukaan, edes maustettuna ja paistettuna.

Esimerkiksi männyn rungoilla elävät kuoriaisten toukat ovat napakkaa syötävää ja ötökkäkeittiön alkeista jutun kirjoittaneen Anton Kallandin mielestä parasta luonnosta löytyvää hyönteisherkkua.

PS. Toukkien kaiveluun kaarnan alta tarvitaan aina maanomistajan lupa. Videolla liikutaan yhteismetsässä, jossa kuvaajalla on lupa käyttää puita.

Ötökkäkeittiön alkeet Erä 10/2017, ilmestymispäivä 18. lokakuuta 2017.