03 | 8.3.2023
Kalareissun saalistavoitetta ei tarvitse aina asettaa suuriin kaloihin. Pienet ahvenet ja särjet sopivat moneen ruokaan, ja hyvällä paikalla ateriaan tarvittavat kalat voi saada pilkittyä noin tunniss...
Erän numerossa 11/2020 esitellään, miten tehdään täydelllinen suolakala. Sinappikastike, avokadotahna sekä täydellisesti valmistettu suolakala järjestävät yhdessä unohtumattoman juhlan makunystyjen pi...
Retkinikkari Joppe Ranta tekee Erän numerossa 11/2020 ruokaa kestomakkarasta. Mistä kestomakkarat on tehty ja sopivatko kaikki lajikkeet retkeilijän reppuun evääksi?
Termospullon käyttöön pitää rutinoitua ymmärtääkseen sen arvon retkeilyssä. Se on korvaamaton varuste pakkasilla ruoan valmistuksen helpottajana ja riittävän nesteytyksen takaajana. Termospullo on muk...
Kun pikkuahven on otillaan, on edessä perkausurakka. Sitä on turha pelätä, sillä sinttiahventen perkuu on helppoa. Seuraavilla ohjeilla katiska-, pilkki- ja onkisaalis jalostuu yllättävän vähällä vaiv...
Yllätä seuraavalla retkellä vaelluskaverit ja tee kaasukeittimestäsi uuni, jolla paistat näppärästi iltakahveille sokerikakun. Retkinikkari Joppe Ranta näyttää videolla, miten uuni tehdään.
Jos haluaa tehdä retkellä lettuja, vaihtoehtoja on monta. Tykötarpeet voi pakata reppuun tai ottaa mukaan valmiin jauhepussin, johon lisätään vain vesi. Kätevintä on tehdä valmis taikina pulloon.
Retkinikkari Joppe Rannan ja rouvan etelänloma Pohjois-Italiassa vaihtui koronaepidemian vuoksi päivän varoituksella Malagaan Espanjaan. Millaiset eväät voi löytää paikallisesta kauppahallista, jos va...
Valmiita ateriapusseja on helppo hyödyntää metsäretkillä, eikä valmistukseen tarvita välttämättä kuin kuumaa vettä. Valmisruuissa energiasisällötkin ovat yleensä hyvällä mallilla.
Joppe Ranta näyttää videolla, miten hiiliteräspannulle voi tehdä rasvapolton vaikka nuotiolla. Ohje löytyy myös Erän numerosta 11/2019, jossa Retkinikkari Ranta tekee nuotioherkkuja yhdellä kauhalla e...