01 | 11.1.2023
Saattaa olla, että pitsauunin raahaaminen peninkulmaisten taipaleiden taakse voi jäädä ajatuskokeeksi, vaikka peltihäkkyrä ei ylettömiä painaisikaan. Mutta pihagrillillä tai lyhyen kantomatkan päässä...
Tähän aikaan vuodesta hyötykasvikuivurit pöhisevät monien retkeilijöiden keittiöissä, kun väki valmistautuu kesän ja syksyn retkeilykauteen ja keventää kantamusten painoa. Kuivuri ei ole ihan välttämä...
Raclette on sekä juustotyyppi että kyseisestä juustosta valmistettu fonduen kaltainen ruokalaji. Retkinikkari Joppe Ranta näyttää, että sveitsiläisestä herkusta voi nautiskella myös retkioloissa ilman...
Kylmänä päivänä ulkona resutessa saattaa mieleen juolahtaa kuuma juoma. Jos mukana on risukeitin, joka toimii sekä säiliönä että savupiippuna, himpun verran puuta ja sytytysvälineet, kuuma juoma on hu...
Retkinikkari Joppe Ranta tekee Erän numerossa 11/2020 ruokaa kestomakkarasta. Mistä kestomakkarat on tehty ja sopivatko kaikki lajikkeet retkeilijän reppuun evääksi?
Pohjoisen erämaissa tulee usein vastaan vanhoja tulipaikkoja, joiden kylkeen on saatettu rakentaa kivistä uuni. Helpommallakin pääsee, jos löytää kaupasta valmiin heijastusuunin tai virittää sellaisen...
Baijerilainen makkarasalaatti on ronski ruoka, joka ei sisällä kauheasti vihreää salaattia, mutta joka on näppärä ruoka päiväretkellä. Retknikkari Joppe Ranta kertoo, mitä salaatti sisältää.
Yllätä seuraavalla retkellä vaelluskaverit ja tee kaasukeittimestäsi uuni, jolla paistat näppärästi iltakahveille sokerikakun. Retkinikkari Joppe Ranta näyttää videolla, miten uuni tehdään.
Jos haluaa tehdä retkellä lettuja, vaihtoehtoja on monta. Tykötarpeet voi pakata reppuun tai ottaa mukaan valmiin jauhepussin, johon lisätään vain vesi. Kätevintä on tehdä valmis taikina pulloon.
Metsähallitus on nimittänyt retkeilytoimittaja Joppe Rannan Evon retkeilyalueen viralliseksi kummiksi. Ranta on retkeilygenressä Retkinikkarina tunnettu vaikuttaja ja toiminut retkeilytoimittajana yli...