Osallistu Arin Kalahatun kalantunnistuskilpailuun ja voita paketti vieheitä ja muita kalastustarvikkeita.

Harjuksia Inarinjoelta 2003

Valokuvaustarvikekaappia siivotessani tartuin pitkästä aikaa ensimmäiseen digikameraani (Olympus Camedia C-5050 Zoom, 5 Mpix) ja innostuin katselemaan millaisia kuvia sillä tuli aikanaan otetuksi. Kiintolevyn uumenista löytynyt kuvakansio paljastaa, että vuosi oli 2003 ja että silloin tuli pyörittyä kalassa mm. Itä-Suomen, Ahvenanmaan ja Lapin kalavesillä.

Kymmen vuotta kestäneen digikuvausharrastukseni kunniaksi kaikilla lukijoilla on nyt mahdollisuus osallistua Arin Kalahatun kalantunnistuskilpailuun, jossa kaikkien oikein tai parhaiten vastanneiden kesken arvotaan paketti, joka sisältää 10 erilaista viehettä, 2 houkutuslevyä ja painosyväimen. Tarvikkeet ovat käyttämättömiä tai vähän käytettyjä.

Palkinnot

Kalantunnistuskisan palkinnot: VK-Veivi, Kuusamo Kuha, Storm Thunderstick, Fladen pintavaappu, Lucio Perca -painouistin, Pohja Poika -vaappu, Nils Master Invincible, Kuusamo Wolframilippa, Rapala Skitter Prop,  VK2-houkutuslevy, Savage Gear Rattle Shad, Spin Doctor -houkutuslevy ja JiiCee-painouistin. Pannaan vielä mukaan rulla punottua siimaa (ei kuvassa). Paketin arvo lienee jossain välillä 100-200 euroa.

Kilpailuaikaa on 31.10.2013 saakka. Vastaukset voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen [osoite poistettu vastausajan päättymisen jälkeen]. Vain yksi vastaus kilpailijaa kohti. Käytä sellaista sähköpostia, johon voin tarvittaessa vastata tai anna muut yhteystiedot, että mahdollinen palkinto tulee perille.

Vastauksia ja vastaajien yhteystietoja ei anneta ulkopuolisille ja tiedot poistetaan järjestelmästä kilpailun päätyttyä. Vain voittajan nimi julkaistaan.

Tunnistettavat kalat

Kuvien laatu vaihtelee ja ne ovat osasuurennoksia alkuperäisistä. Kuvissa voi olla samojakin lajeja. Kaikki kuvat ovat vuodelta 2003 ja otettu ensimmäisellä digikamerallani.

Kala nro 1

Kala nro 1: Uistelusaalista tehdasmiljöössä.

Kala nro 2

Kala nro 2: Tämä vonkale nappasi vaappuun Oolannin vesillä.

Kala nro 3

Kala nro 3: Yllätyskala vaapulla matalasta voimakasvirtaisesta salmesta.

Kala nro 4

Kala nro 4: Suomut jäivät todisteeksi käynnistämme erämaisella rajajoella.

Kala nro 5

Kala nro 5: Kun Erän kalastusavustajat tapasivat syyskuun alussa, sai muuan taitava kalamies tämän komean eväkkään.

Kala nro 6

Kala nro 6: Viehekokeilun saalista.

Kala nro 7

Kala nro 7: Muikkuverkkoon hairahtui alla olevien ahventen lisäksi myös tämä silmäpuoli kummajainen.

Kala nro 8

Kuva 8: Pilkkikisan sivusaalista.

Kala nro 9

Kala nro 9: Ensimmäinen digikamerani ei sarjakuvausominaisuuksillaan juhlinut, sillä kuvan tallentamiseen muistikortille kului aikaa noin 10 s. Jotain lajille tunnusomaista pärskeiden keskeltä kuitenkin vilahtaa.

Kala nro 10

Kala nro 10: Alkuaikojen digikameroiden valotusvara oli surkea. Etualan kala on pahan kerran ylivalottunut, mutta on silti tunnistettavissa – tai pääteltävissä taustan perusteella.

Hauskoja hetkiä kalantunnistuksen parissa!

17.9.2013 klo 14:30 Kilpailun sääntöjä muutettu vastaamistavan osalta. Voit siis vastata suoraan sähköpostiin.

1.11.2013 klo 6:40 Vastausaika on päättynyt. Tulokset julistetaan lähiaikoina. Kiitos kaikille osallistuneille!