Morrilla voi saada ison ahvenen, mutta ihan joka ahvenella ei saa uutta autoa. Ristiinassa se on kuitenkin ollut mahdollista jo seitsemänä peräkkäisenä talvena. Tänä vuonna voittoauton sai Mikkelin seudulla hyvin tunnettu vapaa-ajankalastaja.

Ford-Pilkin kilpailualueFord-Pilkin kisa-alue on aivan Ristiinan taajaman tuntumassa. Voittokala saatiin kuvan keskellä olevan laivalaiturin tuntumasta. Jäällä ollut vesisohjo ei haitannut paljoakaan pienellä alueella käytä kilpailua, sillä jäälle oli liikkumisen helpottamiseksi tehty hyviä kulkureittejä. Kilpailijat viihtyivät lauhassa kevätsäässä erittäin hyvin.

Lauantaina 14.3. Saimaan Yöveden Pökkäälahdella aivan Ristiinan kirkonkylän välittömässä läheisyydessä kisailtu seitsemäs Ford-Pilkki houkutteli paikalle parisen tuhatta toivorikasta pilkkijää tavoittelemaan paapalkintona ollutta Ford Fiesta Ghia -henkilöautoa. Auton avaimiin pääsi näet käsiksi punnituttamalla kilpailun suurimman yksittäisen ahvenen. Muuten kalapussin painolla ei ollut tulosten kannalta mitään merkitystä.

Tauno Muononen ja voittoautoTauno Muinonen lupasi huristella voittoautollaan seuraavana päivänä Pieksämäellä pidettäviin SM-Pilkkikisoihin.

Kilpailun voittajaksi julistettiin raikuvin suosionosoituksin Mikkelin kalamiespiirin pitkäaikainen puheenjohtaja Tauno Muinonen, joka viettää leppoisia eläkepäiviä tehtyään pitkän päivätyön insinöörinä. Voittokala, 381 g painanut ahven, nousi noin viiden metrin vedestä 3,5 metrin syvyydestä wolframimorrilla, jonka voittaja oli itse värittänyt Savon maakuntaväreillä ja syötittänyt kärpäsen- ja surviaissääsken toukilla.

Kilpailun sarjapalkinnot pokattiin tänä vuonna pienemmillä kaloilla kuin koskaan aikaisemmin, mikä kertoo kalantulon niukkuudesta. Suuri osa kilpailijoista ei saanut nykäystäkään koko neljätuntisen kisan aikana. Tosin monet näyttivät luovuttavan jo reilusti ennen virallisen kilpailuajan päättymistä, mitä ei voi kuin ihmetellä. Voittokalahan voi napata aivan viime minuuteillakin!

TuloksetTulokset puhuvat puolestaan. Naisten ja nuorten sarjojen palkinnot napattiin tänä vuonna todella pienillä kaloilla. Palkintoina oli televisoita, navigaattoreita, kännyköitä, moposkootteri ja digikamera. Sinäkin olisit voinut voittaa! Viralliset tulokset kilpailujen nettisivulla.

TaikuriKoko perheen tapahtumaa hauskuutti jutuillaan ja tempuillaan taikuri Tapio Purho. Taikoja olisi tarvittu myös jäällä kalansyönnin parantamiseksi. Koko talvi on ollut kalan syöntihalujen suhteen merkillisen hiljaista niin sisävesillä kuin merelläkin.

Veli väsynytTapahtumaan, jossa ei ole oluttelttaa eikä muutakaan alkoholitarjoilua, ”täytyy” janoisen tuoda omat eväät. Väsyneelle järjestyi kisan jälkeen molemminpuolista tukea. Mitään pahempia järjestyshäiriöitä ei tässä koko perheen pilkkikisassa esiintynyt.

Toivottavasti kilpailun järjestäjät jaksavat jatkaa tätä hienoa kilpailua ensi vuonnakin. Kilpailun konsepti on suorastaan ylivoimainen kaikkien suurten pilkkikilpailujen joukossa. Kisassa ovat niin ”ammattilaiset” kuin harrastelijatkin samalla viivalla, sillä kuka tahansa voi todella saada kilpailun suurimman ahvenen!