Tutustuminen kalastusalan suurimpiin tuoteluetteloihin voi olla hengästyttävä urakka. Eräs suurimmistä tulee juuttien maalta.

Svendsen Sport Trade Catalogue 09

Svendsen Sport Trade Catalogue 09

Koko: 29,7 cm x 21 cm x 1,5 cm, 977 g, 340 sivua.

Jos yrityksen suuruutta arvioitaisiin tuoteluettelon jyhkeyden perusteella, olisi tanskalainen Svendsen Sport yksi mahtavimmista. Uusin kauppaluettelo on 21 prosenttia painavampi kuin vuoden 2008 versio ja peräti 31 prosenttia jytäkämpi kuin Rapala-konsernin tuoteluettelo. Toisaalta jättiläiset eivät paini aivan samassa sarjassa, sillä iso R valmistaa/valmistuttaa kaiken esittelemänsä itse ja iso S lähinnä vain välittää ja myy.

Heti luettelon alkulehdillä alkaa kisa siitä kenellä on suurin. Voiton taitaa viedä ranskalainen Denis Curot, jolla se on 31,1-kiloinen, peilikarppi näet. Kymmenestä konsultista yhden, ruotsalaisen Bassel Elharbitin, itsetunto riittää esiintymään potretissa ei-aivan-ennätysluokkaa olevan kirjolohen kanssa.

Okumalla on tarjolla keloja, eri kokoisia, mallisia ja hintaisia. Niitä on riittävästi. Lisäksi Okuma valmistaa keloja, niitäkin riittävästi. No, on siellä muutama sivullinen vapoja ja siimoja ja leikareja ja koukkuja ja merkkivaatteitakin.

Tiburon valmistaa vahvan ja laadukkaan näköisiä hyrräkeloja merikalastajille.

Ron Thompson tunnetaan meillä Suomessa parhaiten vavoistaan. Niitä on esillä varmasti riittävästi. Lisäksi tuotemerkin voi bongata kalastustakeista ja –housuista, kahluusaappaista ja –housuista, kalastusliiveistä ynnä muista tykötarpeista. Ron Thompson merkitsee myös erityisesti meritaimen kalastukseen soveltuvia vieheitä, litkoja, kohoja ja kutakuinkin kaikkea mahdollista pikkusälää mitä kalastaja voi tarvita tai luulla tarvitsevansa. No, pannaan päälle vielä viehelaukut, reppujakkarat, koottavat istuimet, haavit, vaa’at, rasiat, jokunen siimakin, perhonsidontavälineet ja Ice Fishing Gear.

ProLogic valmistaa kaikkea mahdollista karpinkalastukseen; vapoja, keloja, telttoja, koottavia telttavuoteita, makuupusseja, istuimia, reppuja, laukkuja, vapapusseja, syöttiastioita, haaveja, punnitussäkkejä, kottikärryjä tavaroiden raijaamiseen, vavanpitimiä, tärppihälyttimiä, siimoja, takuulla kaikkia pientarvikkeita, vaatteita naamiokuvioilla ja ilman, vaelluskenkiä sekä tottakai aurinkolaseja. Siinäpä hankittavaa vaikka sinulle, jos aiot muodin mukaiseksi lahnan- tai karpinonkijaksi.

DD Bait on ”ravintoa”, jota tarjotaan karpeille, salakavalasti koukulla varustettuna. Osta vaikka 3 kg ämpärillinen Oily Hemp Pellets.

Savagear on vapamerkki (14 mallia), Savagear on viehemerkki (about 37 mallia, koot ja värit ”lukemattomia”), Savagear on siimamerkki (5 nimikettä), Savagear on tarvikemerkki (koukut, leikarit, lukot, perukkeet yms.) ja Savagear on myös kalastusvaatemerkki.

Scierran tuntenevat useimmat perhokalastajat. Vapoja, vapoja, vapoja. Lisäksi vapoja, keloja ja siimoja. Tottakai myös perukkeita  ja perhoja sekä kaikenlaista muuta tykötarvetta. Tuotemerkissä voi pysyä myös vaatetuksen ja kahluuvarustuksen osalta.

Imax keskittyy pitämään kalastajan lämpimänä ja tarvittaessa (veden) pinnalla.

Eiger on, paitsi vuori Alpeilla, myös (vaellus)kenkien, (kumi- ja kahluu)saappaiden, (kalastus)käsineiden ja Silver Hip Flask Gift Setin valmistaja. Viimeksi mainitussa pakkauksessa on taskumatti ja snapsikupposet.

Hansen of Denmark työstää markkinoille toinen toistaan sutjakampia meritaimenuistimia, joita on 15 eri mallia.

E-thrust –tuotemerkki esiintyy sähköperämoottoreiden kyljessä. Kovin ovat samannäköisiä kuin eräs toinen merkki, jonka ostin itselleni vajaa vuosi sitten. Lienee heillä sama valmistaja.

Tässäpä sitä olikin kauppiaille kaupaksi pantavaa, ja asiakkaille kaupoista kysyttävää. Svendsen Sport Trade Catalogue 09 ei liene lajissaan vielä mikään maailmanennätys, mutta antaa kyllä hyvän kuvan siitä, kuinka paljon kaikkea mahdollista kalamiesten ja –naisten rahanmenoksi sitä valmistetaankaan.

Hieman kieli poskessa kirjoitettu tekstini tarkoitus ei kuitenkaan ole antaa tuotteiden laadusta tai tarpeellisuudesta arviota puoleen eikä toiseen. Ainakin kaikki ne tässä mainitut merkit, joita olen itselleni vuosien mittaan hankkinut, ovat palvelleet minua oikein hyvin.

Päätän raporttini kaupallisista tiedotteista tähän.