Tiedotusvälineistä silmille hyppivät ja korviin tunkevat mainokset ärsyttävät monia ja saattavat aiheuttaa jopa vastareaktioita. Tuota en ainakaan osta! Silti on myönnettävä, että omaan alaan tai harrastukseen liittyvät kaupalliset tiedotteet tulee huomattua. Eräitä jopa odottaa, kuten kalastusvälinevalmistajien ja -jälleenmyyjien vuosiluetteloita.

Legendaarisin vuosiluettelo on tietenkin Abun Nyt Nappaa, joista yhdestäkään en ole hennonut luopua. Niistä imin minäkin itseeni urheilukalastuksen syvintä olemusta. Haaveilin ja haaveilin. Paremmista välineistä, hyvistä kalapaikoista, upeimmista elämyksistä.

Noiden vanhojen Nyt Nappaiden ainutlaatuista tunnelmaa ei tavoita enää mistään uusista esitteistä, ei nykyisistä Nyt Nappaistakaan.

Vuoden 2009 Nyt Nappaa, jos sellaista on tulossa, on vielä minulta näkemättä. Kiireen keskellä en ole mokomaa muistanut edes kysellä. Sen sijaan postilaatikkoon on tömähtänyt kaksi järkälemäistä katalookia, joista nyt muutama sananen. ”Mainostan” siis mainoksia.

Rapala 2009 Master Catalog

Rapala 2009 -luettelo

Strategiset mitat: koko 28 cm x 21,5 cm x 1,1 cm, paino 746 g, noin 182 sivua, xxx kuvaa.

Suomalaissyntyinen viehejättiläinen on paisunut monikansalliseksi konserniksi. Kasvua kuvannee sekin, että viimevuotinen luettelo painoi ”vain” 440 g. Lihomisen selittää kuitenkin suurimmaksi osaksi se, että opukseen on liitetty nyt Rapalan ja Blue Foxin seuraan myös konserniin kuuluvat Storm, Luhr-Jensen, Williamson ja Trigger-X.

Uutuuksia kalamiesten ja –naisten rahanmenoksi on tietysti tarjolla jälleen roppasotalla, niin malleja kuin värejäkin. Niistä seuraavaksi muutama maistiainen.

Clackin’ Rap on uintilevytön 8 cm/25 g syvännevaappu, jonka runkoon on upotettu poikittainen metallilieriö sisällään yksi äänekkästi kalahteleva teräskuula. Värejä on tarjolla 10 erilaista. Saa ainakin minut nappaamaan! Vieheen kuva on esitteen kannessa.

Muita Rapalan uutuuksia: X-Rap XR 06 (uusi koko), X-Rap Shad Shallow XRS06 ja XRS08 (malleja), X-Rap Subwalk XRSB15 (koko), Dives-To Fat Sureset DTFATSS01 (koko), Dives-To Flat Sureset DTFSS09 (koko), Dives-To Sureset DTSS14 ja DTMSS20 (kokoja) ja Glidin’ Rap GLR12 (uusi jerkkimalli).

Suomalaisten suosikki, Minnow Spoon, puuttuu yhä kansainvälisestä luettelosta. Eivät maailmalla ymmärrä hyvän päälle. Tai sitten eivät kalasta samanlaisista luteikoista kuin me! Jotain muutakin voi olla jäänyt pois tuotannosta, mutta jääköön selvittämättä.

Lisäksi tarjolla on varusteita, vaatteita, aurinkolaseja ja muuta glamouria!

Thunderblade TB09 on Stormin ratkaisu muotiin ponnahtaneeseen vertikaalijigaukseen (suomeksi suunnilleen pilkkimistä virvelivavalla). Kyseessä on selkäkiinnityksellä varustettu hieman tasapainopilkkiä muistuttava viehe (10 cm, 28 g).

Muita Stormin malliuutuuksia ovat Thundergrank Madflash TCM06, TCM08 ja TCM10, Jig’ n Eel WJE1 ja WJE2 (25 cm pitkiä pehmoankeriaita), Wildeye Live Gurl Tail Perch, Pike, Goby ja Vairon, Wildeye ProPaddleTail ja ProCurlTail, ProMinnow, ProShad, ProJointedMinnow, Progrub, ProJigheadHeavy ja Pro Drop Shot Sinker.

Huhhuh noita nimiä: pitkiä pötköjä, joita ei muista millään, välillä YhteenPötköönKirjoitettuna ja välillä taas erikseen!

Blue Foxin uutuusmalli on Wibrax Double Spin, joka on kahdella rinnakkaisella lehdellä varustettu lippauistin (14 g ja 22 g). Muita malliuutuuksia ei taida ollakaan, mistä kiitos, sillä entisetkin ovat kyllin hyviä.

Williamson Lures Guide tarjoaa mitä mielikuvituksellisimpia virityksiä suurten merien urheilukalastajille. Suurimmat pehmosyötit ovat 46-senttisiä ja tuhdeimmat koukut kokoa 9/0!

Luhr-Jensen –merkillä on kiinnostava Kwikfish –viehe ja erikoinen Loco –veto”pelti”. Trigger-X on feromoneja sisältävä houkutusaine.

———

Vaikka yritin olla lyhytsanainen, tuli tekstiä niin paljon, että sen toisen opuksen esittely jääkin seuraavaan blogiini, joka ilmestyy parin päivän päästä. Silloin esittelen järkäleen, joka hakkaa Rapalan luettelon kaikilla strategisilla mitoillaan!