Toinen lukijani, se kriittisempi, moitiskeli taannoin hatusta vedetyistä jutuista. Hän lienee oikeassa, joten nyt on syytä paljastaa millaisten hattujen alla juttuni ovat muhineet.

Muutamat kaupalliset tahot ovat vuosien saatossa todenneet allekirjoittajan päävärkin sen verran rumaksi, että ovat tarjonneet sen verhoksi erilaisia lippiksiä ja muita hatuntapaisia, vaikka kylmänvihoista kärsivä humeetini on yleensä aina ollut suojattu itse hankitulla päähineellä.

Koska en ole ilmainen enkä ostettu mainosteline, ovat lakit jääneet käyttämättöminä kodin vaatevarastoon. Ja sinne ne olisivat hautautuneetkin, ellei vaimoni olisi kantanut niitä pari päivää sitten työhuoneeseeni kokonaisen pahvilaatikollisen lausuntoa varten ennen pois heittämistä.

Heittää käyttökelpoista tavaraa menemään?

Ei ihmessä! Meikäläinen on sitä pula-ajan sukupolvea, joka ei osaa heittää mitään pois ja joka on opetettu ajattelemaan, että aika tavaran kaupitsee. Nämähän voivat olla joskus vaikka mitä trendituotteita vähän Hankkija-lippiksen tapaan!

Oli siellä laatikossa myös muutamia itse ostettuja ja lähes loppuun kulutettuja rakkaita pääkappaleita, joita hypistellessä mielikuviin kumpusi sattumuksia vuosien varrelta. Tuo oli päässä sillä Lapinreissulla ja ja tuota käytin, kun sain sen suuren hauen.

Koska en pystynyt heittämään pois ainoatakaan hattua, päätin ryhtyä erä- ja kalastushattujen keräilijäksi. Kokoelmani 26 ensimmäistä ovat alla pienten kommenttien kera. Vuosiluvut ja muut ykstyiskohdat aion selvitellä myöhemmin. Ja kaivella kaikki komerot, sillä monta muuta kalahattua on vielä löytymättömissä.

Hattu on pääasia!

Blue Fox Erän talvihattu
Blue Fox, viekkaiden vieheiden pää-äänenkannattaja, käyttämätön Erän talvikäyttöön sopivan virkalakki, erittäin pidetty
Erän kesähattu Erä Outdoor
Erän kesäkotsa, pääosassa monella kalareissulla Erä-hattu syvältä hattulaatikon uumenista, kovin käytetty
Erämessut Fishing Club1
Erämessujen virallinen päähine 80-luvun alusta, suojeli yhden päivän juniorin pientä päätä messuhelteeltä Normark Fishing Clubin jäsenetu 80-luvulta
Fishing Club2 Fjäll Räven
Normark Fishing Clubin jäsenetu 80-luvulta, paahtunut Fjäll Rävenin sysivihreä lämpölakki talvikäyttöön
Kalahullu
Lippahuivi ajalta ”en muista”. Lienee suojannut vaimon kutreja. Tuo jostain syystä mieleen Juice Leskisen! Tmi Kalahullun kulttimaineen saavuttanut ”kalanruoto” muutaman vuoden takaa, kuin uusi.
KalaXX Lake Trollers
Kala-aiheinen hellehattu, alkuperä tuntematon Mikkelin seudun vetouisteluseuran virkalakki, käyttämätön (en ole jäsen)
Manniset Tyhjään päähän
Veljeni yrityksen pääsuojelija 90-luvun alkupuolelta Mainokseton perusverikauha, varastoon unohtunut, pääsee käyttöön kaudella 2008
Pietarinverkko Purelure
Pietarinverkon kylkiäinen, käyttämätön Purelure, putipuhdas ja käyttämätön päätuote juvemmalta
Rapala1 Rapala Pro Guide
Rapala-lippis, käyttämätön Rapalan mannekiinien päällimmäinen, käyttämätön
Rapala3 Savon Sanomat
Rapala-lakki hirvimiehille, käyttämätön Savon Sanomien hellehattu 80-luvulta
Shimano Storm
Shimanon mustaa eleganssia, käyttämätön Stormin seesteinen hetki ennen myrskyä, käyttämätön
Tintti Ugly Stik
Tintti Uistin ottivärissään, käyttämätön Ugly Stik itsevarmalle machomiehelle, käyttämätön
Kalastuksenvalvoja Vilco
Kalastuksenvalvojan wirallinen lakki, kerran käytetty Vilco vieheenkuljettajan pääyritys, käyttämätön