Järkälemäisiin massatapahtumiin tottuneelle pilkkikansalle ei ole tänä talvena ohjelmassa kovinkaan monta suurta tai edes suurenpuoleista pilkkitapahtumaa, joissa olisi tarjolla hyviä palkintoja kelle tahansa hyväonniselle kalastajalle. Ristiinassa lauantaina 1.3. kisailtava Ford-Pilkki on kuitenkin yksi hieno pilkkikisa, josta pääpalkinnon voittaja ajelee kotiinsa uudella autolla.

Kuudennen kerran pidettävä Ford-Pilkki kisaillaan tutulla paikalla Yöveden Pökkäänlahdella aivan Ristiinan kirkonkylän tiukassa tuntumassa. Varsinaista sarjajakoa ei ole, vaan kaikki kisailevat pääpalkintona olevasta Ford Focus –henkilöautosta ikään, sukupuoleen ja taitotasoon katsomatta. Sen jälkeen saavat viisi parasta miestä ja viisi parasta naista lohdutuspalkintoina perämoottoreita, skoottereita, navigaattoreita, digikameroita ja autonavigaattoreita. Lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan muita palkintoja.

Kilpailun säännöt ovat todella yksinkertaiset ja demokraattiset. Paremmuus ratkaistaan kunkin kilpailijan saaman suurimman ahvenen perusteella. Vuosien varrella voittokala on ollut usein luokkaa 300-400 g eli täysin kenen tahansa vasta-alkajankin voimilla ja taidoilla saatavissa. Kilpailumaksu on 30 € (paikan päällä) tai 25 € (etukäteen).

Kisa-ahvenet Ford-Pilkissä kaikki suuret ahvenet on toimitettava välittömästi niiden saamisen jälkeen kilpailun järjestäjälle tarkistettavaksi. Kuvassa vuoden 2003 komeimpia kilpailukaloja kisan päättymistä odottamassa.

Järjestäjät ovat pyrkineet tekemään päivästä koko perheen iloisen tapahtuman, minkä vuoksi alueella ei ole kaljatelttoja eikä muutakaan saluunameininkiä. Tunnelmaa kohottamassa ovat kuitenkin Halavatun Papat, ja lasten viihtymiseen on panostettu järjestämällä heille ilmainen pilkkikilpailu ja muuta ohjelmaa.

Lisää tietoa pilkkikilpailusta löydät kisajärjestäjien sivulta www.ford-pilkki.fi.

Julkaisen tällä palstalla tunnelmia kilpailusta heti kilpailun jälkeen.

Uusi Ford Focus meni Anjalankoskelle

Tämänvuotiseen Ford-Pilkkiin osallistui epävirallisen arvion mukaan noin 2000 pilkkijää, joista suurin osa tuli noin 100 kilometrin säteeltä Ristiinasta. Pääpalkintona olleen 5-ovisen ja 100 hv moottorilla varustetun Ford Focus -auton uudeksi omistajaksi pääsi anjalankoskelainen Mika Ukkola. Voittajan saalis oli 358 g ahven, jonka hän sai kilpailun puolivälissä (noin klo 14) morrilla venerannan edustalta.

Mika Ukkola ja voittoauto

Neljäs osallistumiskerta Ford-Pilkkiin toi Mika Ukkolalle kilpailun pääpalkinnon. Vuosi sitten hänellä oli kotiinviemisenä 300 euron lahjakortti. Ei ihme, että Mika pitää Ford-Pilkki -kisan tyyppisistä kalastuskilpailuista. Perinteissä ”kuka saa eniten ahvenia” -kisoissa hän ei ole juuri käynytkään.

”Kilohinnaksi” 358 g painaneelle voittoahvenelle tuli hulppeat 54720 €/kg!

Pääpalkinnon lisäksi kisassa jaettiin hyvät ”lohdustuspalkinnot” viidelle miehelle ja naiselle.

Miehet: 1) Jukka Häkkinen 308 g, 2) Jouko Keituri 297 g, 3) Kari Liukko 245 g, 4) Jari Heikkinen 238 g, 5) Vesa Tuovinen 230 g.

Naiset: 1) Marketta Mustonen 146 g, 2) Heidi Korhonen 104 g, 3) Tarjä Jämsä 95 g, 4) Tuula Silvennoinen 92 g, 5) Hilkka Jeskanen 77 g.

Selkä vastatuuleen Kalajumala asui kai luoteen suunnalla, koska lähes kaikki pilkkijät olivat suunnanneet katseensa sinne – tai sitten kaikki johtui kaakon kulmalta puhaltavasta tuulesta.
Halavatun papat Rannalle jääneitä viihdytti pitkin päivää Halavatun Papat, jotka pääsivät jutuissaan ns. vesirajan yläpuolelle vasta viimeisessä kappaleessaan ennen palkintojen jakoa.

Monet kilpailijat kertoivat pitävänsä tämän tyyppisistä rennoista pilkkikisoista, joissa kellä tahansa on mahdollisuus voittaa hyviä palkintoja. Toivottavasti kisojen promoottori yrittäjä Eeva Paunonen jaksaa vastakin järjestää viihdyttäviä tapahtumia.